Aldrig har jag lagt orden ”jag hatar min kropp” i min mun och syftat på min hälsa just nu. Däremot uttryckt för att tycka mindre om den har hänt flera gånger, för jag vill kunna styra min vardag gällande framförallt träning, som alla andra, för jag älskar verkligen att träna.

Men så mycket vi tillsammans har lärt oss, och fortfarande lär, jag och min kropp. Det är häftigt!
Jag ska berätta för er om två exempel.
I lördags gick jag en långpromenad med mamma, pappa och Texas och under kvällen kände jag hur träningsvärken började smyga sig på i benen, utav en relativt lätt promenad. Dock gick den över fort, men ändå, träningsvärk utav en promenad... har aldrig hänt tidigare.

Ikväll kom ett nytt exempel, jag och Madde var ute på en promenad under 55 minuter, och hade ett bra tempo, för det var kyligt ute. Under hela promenaden tyckte jag det kändes bra, och kroppen kändes pigg. Väl hemma, efter middagen, tog all energi slut. Mina planera på att göra ett enkelt bålpass och fixa mina naglar, kändes lång borta. Precis som att kroppen säger ”nu har du gjort av med för mycket energi, du behöver vila nu”. Och så blev det, en dusch och landa i soffan.

Jag har lärt mig att lyssna på kroppen, och envisas inte med att göra de här passen som jag planerat att göra och jag får inte panik över att få träningsvärk utav en promenad, som jag fick i början, för jag kände hur svag kroppen va och hur mycket muskler jag tappat.
Desto mer jag tränar och kroppen protesterar, desto längre tid kommer läkningen och bekämpningen utav borelia att ta, de vet jag, det är bara att acceptera just nu.

Att få träna med henne i sommar på Gotland, det hade varit livskvalité. ❤️

Efter en vecka med nya kapslar och droppar känner jag redan skillnad, främst på mina händer. De är mindre såriga, torra och kliar inte alls som innan.

Så konstigt egentligen det här med kroppen, jag har alltid tyckt att jag ”kan” min kropp, men så fel jag haft. Till och med nu ibland kan jag tveka på hur jag egentligen mår, jag letar efter små signaler eller tecken för någonting, som ska vara antingen positivt eller negativt, för att avgöra status. Och egentligen, aldrig tidigare har jag förstått min kropp så tydligt som nu, och inte heller älskat den som jag göra nu, alla små framsteg vi tar, för att jag ska bli helt frisk igen ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hoppas ni haft en härlig helg, och fyllt den med något välbehövligt!

Långpromenad, hockey, tid med mamma och pappa, tid med flera utav våra närmast vänner och avslutningsvis tid i soffan, framför sista avsnittet utav bron.
Nu står vi inför en ny vecka, och imorse slog jag upp kalendern för att kika på den, och fick en våg utav stress som sköljde genom kroppen snabbt, två anteckningar på saker att göra under hela veckan, varav en utav dom gällde bara Marcus.

På min lista den här veckan står att leverera ett blogginlägg till SHR, och jag tror jag vet vad jag ska skriva om, ”gammal hudvård”. Då inte en gammal produkt, utan hur man tog hand om sin hud förr i tiden, vilka ritualer man hade, och ingredienser man använde sig utav osv.

Bild lånad från Pinterest.

Min träning står nu mera på paus, efter mina dåliga värden hos Ulf som ni vet, men tre promenader och några enkla bålpass från mized, ska jag ta mig ann den här veckan, för det är inte pulshöjande, och därmed okej att göra.
Jag kände igår när jag var ute på en långpromenad att musklerna kring knäna är svaga, och jag såg att det fanns ett program för löpare i Mized, som innehöll knäövningar för att förebygga löparskador, för målet är att kunna springa igen i vår och kunna springa Midnattsloppet i augusti.

Jag ska även göra en liten tradera-sväng i veckan och lägga ut mer saker jag inte använder, och försöka sälja av. Det har blivit en liten summa nu, och istället för att köpa de skorna jag tidigare prata om (köpte ju ett par andra), så ska jag spara de till jag, mamma och Anna ska ha en riktig tjejhelg i Köpenhamn under valborg. Det ser jag verkligen fram emot.
Påtal om pengar, nu ska jag avsluta den här helgen med att läsa ett par sidor ur, aktiedrottningen.

Godnatt ❤️

Likes

Comments

Halloj på er!

Hoppas ni haft en fin start på denna söndag. Idag vankas våffellunch/frukost med Emil och Madde, och sedan kalas för noah i Nyköping och därefter förbereda veckan och ta det lugnt.

Förra fredagen släpptes äntligen tidningen Hudterapeuten, som jag skrivit två artiklar för. Det var något speciellt med att läsa sina egna artiklar i en väldigt fin och välskriven tidning.

Eftersom ni inte kan läsa tidningen, eftersom den bara skickas ut till medlemmar i SHR, tänkte jag sammanfatta en av artiklarna till er, som handlar om de aktuella trenderna inom hudvård. Precis som i de flesta andra områden, går det även trender inom det.

Dubbelrengöring, är precis vad det låtet som, en rengöring i två steg. En mildare rengöring, i form av olja eller liknande som masseras in för lösa upp smuts, fett och make-up, därefter sköljs den av och en ny effektivare rengöring som även behandlar huden masseras in. Avslutningsvis använder jag ansiktsvatten, som tar bort de absolut sista smutsen från huden.

Dessa tre använder jag, från vänster till höger.

Anti-pollution, är en utav de nyare trenderna bland dessa, men finns nu inom de flesta bra husvårdsmärkena ändå. Tekniken går ut på att skydda huden från föroreningar som orsakas utav den miljö som vi lever i, t.ex. solljuset och bilavgaser. Anti-pollution ingredienser skyddar inte bara huden, utan avgifter den även. Alla dessa föroreningar bidrar annars till att huden bryts ner och åldras fortare. Min favorit produkt hittills är helt klart denna mask som gör detta samt återfuktar huden djupt. Den fina med den är också att du kan sova med den och vakna med en avgiftad och återfuktad hud.

Layering handlar om att huden behandlas i olika steg och lager. Grundprincipen är att rengöra, återfukta och skydda. De produkter med minst molekylär storlek appliceras först och därefter de med större molekyler. Små molekylär är det oftast i serum och större molekylär i dagkrämer innehållande Spf, t.ex.

Bild lånad från justaboutskin.com

Multimasking, handlar om att man delar in huden i olika zoner beroende på vad man har för hudtyp där och anpassar maskval efter det. Mer om detta ska jag skriva i ett separat inlägg, då mitt andra inlägg handlade om just multimasking.

Pads, engångsprodukter och ampuller.
Just denna trend är jag ett riktigt fan utav, då den går att varierar i en oändlighet. Exfolierande Pads använder jag varannan dag efter ansiktsvatten och före serum. Ansiktsmasker som ligger engångsförpackade är väldigt roligt att använda samt smidigt att ta med när man ska iväg och behöver boosta huden. Ofta är dessa relativt billiga och man har då chans att prova mycket och olika märken och ingredienser.
Vid användning utav ampuller, kan du alltid säkerställa att du får en väldigt bra produkt och att hygienen är god, samt att de aktiva ingredienserna inte har påverkats utav yttre omständigheter, då de är förpackade i antingen glas eller ett mjukt höljer som bryts sönder precis före användning.

C-vitamin kapslar från Exuviance

Cushion foundation, är någonting helt nytt för mig och kommer från den asiatiska hudvården. Produkten har paketerats i en dosa med en inbyggd svamp som är fylld med foundation eller bb/cc-cream, den appliceras med en svamp som trycks mot den inbyggda produkten. Jag har själv inte provat denna typ utav produkt, och har faktiskt lite svårt att förstå den, men jag ska försöka hitta någon, och visa den för er. Efter recensioner om olika alternativ till detta, har jag hittat många olika.

Innovativa make-up svampar, är väl säkert någonting ni inte missat. De första vi ser nu är äggformade, med syfte att vi ska slippa någon kant när vi applicerar en flytande foundation. Genomskiljninga silikon svampar är en annan variant, med positiva effekter så som att den inte suger upp någon produkt och enkelt kan rengöras, för att hålla en god hygien

Jonisk mask, har egentligen sin grund i hudvård med hjälp utav apparatur som vanligtvis görs på salong, men eftersom vi blivit mer intresserade utav att jobba hemma med vår hud i kombination med salongsbehabdlingar, har även detta spridit sig till hemmet. Apparaturen som används på salong för att jämföra med denna kallas för jontofores, och syftet är att slussa ner ingredienserna längre ner i huden. En arkmask laddad med elektroladdad produkt tillsammans med ett ”diadem” som strömkälla göra att de aktiva ämnena i huden kan penetrerar djupare ner och få bättre resultat.

Bild tagen direkt från tidningen.

C-vitamin är en vattenlöslig vitamin och antioxidant och har en fantastisk ingrediens på huden. Den finns i hudens alla lager men främst i överhuden. (Vi har tre olika lager). Den förhindrar att huden torkar ut, deltar i hudens kollagensyntes, i hudens hudförnyelse, förhindrar hyperpigmenteringar, och reducera och motverkar linjer och rynkor. Att denna ingrediens fortfarande känns aktuell trots att den funnits i över 20 år är antagligen för att den är så effektiv men mild anti-age ingrediens. Det negativa med den är att den är instabil och påverkas negativt utav pH-värde, ljus och luft. Om den utsätts för det kan den få motsatt effekt genom att skapa oxidativ stress i huden.

A-vitamin är en fettlöslig vitamin och kallas också för retinol. Inom hudvård är den en ideal ingrediens mot acne, pigmentering och linjer och rynkor. Rentinol är en väldigt aktiv och effektiv ingrediens och utmaningen för många som jobbar med att ta fram produkter innehållande retinol är att få fram högsta möjliga effekt utav en produkt men med minimal biverkning. Biverkningarna kan vara fjällande hud, känslig hud, irritation och ljuskänslig hud.

Epidermal growht factor (EFG), är en så kallad cellaktivator i huden som bidrar till hudens elacitistet och fasthet. 1986 delades nobelpriset ut i medicin för upptäckten om EFG:s funktion i huden

Placenta och snigelslem, är exempel på En uppseende väckande ingrediens effekten ska vara att den är inflammatorisk och ha god effekt på både ärr och hyperpigmenteringar. Detta kan utvinnas ut restprodukterna från en gris eller vegetabiliska alternativet, sojabönor. Snigel slemmet ska innehålla glukolsyra och elastin som har positiva effekter på huden gällande det mesta.


deg sista nämnda är väl den enda trenden jag inte kommer haka på, utan beskåda den från sidan, och se hur den utvecklas eller avvecklas...

Likes

Comments

Godkväll på er!

Nu är vi hemma igen efter härliga dagar i fjällen. Det gjorde gott för både kropp och knåpp och få lite fallhöjdsmeter i benen, fjälluft och härligt sällskap.

Alla hjärtans dags spenderade vi på förmiddagen i en blåsig backe, eftermiddagen lyssnandes på podd fem timmar i bilen och kvällen i ishallen. Om ni frågar mig, helt perfekt dag. ❤️

Ikväll efter jobbet gick jag och min kollega Emmeli på afterwork hos Skandia mäklarna. En kurs i hur man tar bra bilder med telefonen, inredningstips och hur man binder fina buketter själv fick vi tips kring. Himla roligt och lärorikt och kul att det händer något sådant här event här. På plats träffade jag en utav mina kunder, vars jobb är att inreda och styla inför visningar, och jag är så sugen på att ta hem henne hit för att liksom ”knyta ihop säcken” gällande inredning här hemma. För det känns som grunden är klar, men inte alla fina små detaljer som gör helheten. Tål att fundera på.

Såå magiskt fina och enkla dukningar. Jag ska köpa linne servetter och servettringar, punkt.

Snittar i mängder, smoothie och bubbel bjöds det på.

En rolig och smakrik liten goodiebag fick vi när vi gick därifrån också.

Likes

Comments

Vilken dag vi haft!

Två decimeter nysnö och i princip bara kunnat körs på hela tiden, ugn köer. Helt magiskt!
Mulet, lite vind, snöfall och ett par minus var dagens väder, och vi är mer än nöjda.
Vi har hoppat runt på skidorna i snön och landat mjukt.
Kvällen avslutade vi med lammet och grisen, en restaurang. Vi åt en buffé, där du hämtar mat tre gånger. Första gången fläskfilé, andra lamm och sist oxfilé och passande tillbehör till. Helt magiskt gott! Kan varmt rekommendera de till allergiker, då jag fick en lista vad jag kunde äta för någonting utifrån mina allergier. Aldrig varit med om tidigare, men uppskattade det så mycket, då det ibland kan känn lite jobbigt att fråga.

Dessa dagar fåt avvika lite från de vanliga innehållet här. Dock ska jag försöka skriva ner vad jag tänker på i matväg när jag åker iväg såhär, jag fick ett mejl från en läsare som undrade, samt vilken hudvårdsprodukt jag absolut Inte lämnat hemma nu.

Imorgon utlovar väderleksrapporterna strålande sol och ett par minus. ❄️☀️

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Ett morgoninlägg var länge sedan ni fick, men nu finns tid, då vi sitter i bilen påväg norr ut till sälen. Dags för tre dagars skidåkning, om vi har längtat efter det! Det är något speciellt att åka upp till sälen, det känns lite som att komma hem.
Hela min uppväxt har vi åkt upp dit nästan varje år, och ibland har det hänt att vi åkt upp fler gånger på ett år också. Efter min stundent flyttade jag upp till sälen två vintrar för att jobba. Dels som skidlärare och år två kombitjänst med skidlärare och receptionist. Oslagbar tid. ❤️

Dom bästa stunderna var ändå när familj och vänner kom upp hälsa på. Helgen när Johanna kom upp, den var magisk ❤️ så kul och mysigt vi hade!

I fredags kom Hudterapeuten, tidningen jag skrivit för och jag är nöjd med mina artiklar, och det var så kul att skriva dom och nu äntligen få se de på riktigt, och jag ser fram emot att skriva de kommande. Just nu funderar jag på vad jag ska skriva om i tredje numret. Temat har jag fått, men inte riktigt hittat något perfekt att skriva om. Ni ska få bilder och utdrag från tidningen. Vill ni läsa annat spännande om hudvård, så kan ni läsa mitt blogginlägg på SHR-bloggen så länge, det handlar om skillnaderna mellan bb-cream, cc-cream, dd-cream och foundation.

Vi har ett par timmar kvar i bilen, och jag tänkte jag ska ta tag i mitt lilla projekt att göra en handkräm nu. Jag har hittat en perfekt sida, som verkar ha det mesta jag behöver i både material och ingrediens väg, organicmakers.
Det svåra tror jag blir att få till en konsistens, jag är inte så förtjust i balmer, mer krämer. En perfekt produkt kommer vi garanterat inte få till direkt, men förhoppningvis tillslut.

Vår nya Sälen-lista på spotify är igång, och vi är halvvägs.

Likes

Comments

En känslomässig bergochdalbana har härjat inom mig idag efter besöket hos Ulf. De senaste gångerna har de mesta varit positivt och om det inte varit bra, så har det åtminstone varit en förbättring. Men inte idag...

Känslan jag hade när vi åkte imorse var inte bra. Jag har känt mig mer trött och sliten framförallt. Mycket riktigt stämde det jag kände också. Mitt blodvärde som sist var på 127, som är bra, hade sjunkit, och de rejält, nu 113. I mikroskopet där vi tittade på mitt blod, kunde vi se att de flesta utav alla röda blodkroppar satt ihop i klasar, och när man är ”frisk” ska de ligga en och en. Då kan blodet syresätta sig optimalt. Även i mitt urin kunde vi se bakterier. Tungt...

Men när Ulf sitter på andra sidan bordet och förklarar varför allt detta händer, att det inte är så konstigt och att han har en plan för hur vi ska vända allting tillbaka till de positiva igen, så känns det trots allt lite bättre. Bakterien som härjar runt i kroppen och förstör är såklart den envisa borelia bakterien.

De tabletter jag ätit senaste tiden har varit inriktade på att stärka mitt immunförsvar samt bota borrelia bakterien, tidigare har det varit två tabletter för att bota borelian, stärka immunförsvaret och höja blodvärdet.

Kombinationen utav att jag gått och dragit på en förkylning länge och att jag inte haft tabletter inriktade lika hårt på att stärka immunförsvaret gjorde att vi idag fick ta ett rejält steg tillbaka i min hälsa. Men som sagt, svar på frågan varför det händer finns, och en motattack mot borelian är insatt, så om en månad när jag ska tillbaka till Ulf hoppas vi att det har vänt. Örtdroppar, en tablett stenhårt riktad mot borelian och d-vitamin för att stärka immunförsvaret ska nu intas två gånger varje dag.

Träningen får åter ta en kliv bakåt, vilket känns mest tungt egentligen, eftersom jag verkligen älskar att träna. Jag får fokusera på promenader igen och stärka upp bålen. Jag hoppas innerligt fortfarande att jag kan springa Midnattsloppet tillsammans med Madde i augusti och då njuta utav att jag är frisk och stark. Det är mitt mål just nu. 🏃🏼‍♀️❤️

Bilder lånade från Pinterest.

Men nu till det absolut roligaste idag. Tidigare har jag använt mig utav en kräm jag fått från Ulf för mina händer, som ska läka de sprickor jag har haft, och det har den verkligen gjort, men självklart när någonting fungerar så slutar de tillverka det... I det här fallet var den för bra, och för snarlik kortison. Bland annat lakritsrot i större mängd gjorde den så effektiv. Han gav mig och mamma utmaningen att skapa en sådan handkräm, innehållande lakritsrot. Lakritsrot har en fantastisk förmåga att läka.

En liten aning om hur jag ska gå tillväga har jag, då mitt projektarbete och examensarbete när jag pluggade till hud och spaterapeut var att göra egna produkter att arbeta med i en hel ansiktsbehandling. Så att göra en kräm, känns så himla roligt och jag hoppas verkligen att vi kan lyckas med det!

Fortsättning på detta lovar jag följer. Har ni tips, så kom gärna med dessa! 🌸

Projektarbetet resulterade i en rengöring, ansiktsvatten, peeling, mask och kräm.

Godnatt ❤️

Likes

Comments

Tio timmars jobb, en hockey match och lång dusch, ligger jag nu i sängen redo för att läsa sista kapitlet i foodpharmacy.

Jag ska visa er ett hudproblem, på mina armar, jag ofta råkar ut för på vinter, och många med mig. Lägg Keratosis pilaris på minnet, för det är just vad det heter. Det uppkommer utav att när huden förnyas, och den inte kan stöta ifrån sig de gamla hudcellerna så fastnar de i våra hårsäckars utförsgång och täpper till, och det bildas en knottra, en så kallad hornplugg. Många drabbar det även insida lår, rumpa och ibland på kinderna. Det är ingenting som är farligt eller går att bota med mediciner, utan det gäller att hjälpa kroppen på traven att göra sig utav med dessa döda hudceller samt lösa upp de hornpluggar som redan blivit. Att klämma dessa knottror gör ingen nytta, utan lämnar oftast bara efter sig ett ärr.

Så här ser mina överarmar ut just nu.

Här är ett tydligare exempel på hur det kan se ut.

Ni förstår ju säkert själva, jag hade inte pratat och något problem, om jag inte heller tipsat om en lösning, så här kommer den.
Exuvinace har en fantastisk body lotion, som innehåller många bra ingredienser mot just detta problem, 5% glykolsyra som effektivt exfolierar huden och löser upp dessa tilltäpptheter, 4% glukonelaktone och 1% laktobiobisk syra som ger en överlägsen förmåga att återfukta och stärka huden.

Det här är alltså mer än bara en bodylotion som ni förstår, som verkligen reder ut problemet. Jag ska ta nya kort och visa er om någon vecka hur det ser ut då. Det här är definitivt en produkt jag plockar med mig till fjällen på söndag, för att undvika att få keratosis pilaris på fler ställen.

Nu ska jag läsa några sidor och sedan slå igen mina blåa, för imorgon väntar ä n t l i g e n besök hos Ulf igen.
Känner aldrig min kropp så dåligt som dagarna innan jag ska till honom. Jag som annars tycker jag har stenkoll på den. Håll era tummar.

Likes

Comments

Hallå på er! 🌸

Mina dagar flyger iväg, fullbokad kalender ett par veckor fram på jobbet, vilket är fantastiskt roligt och det både inspirerar och motiverar mig. Inspirerar att hela tiden utveckla mig som hudterapeut så att jag hela tiden kan dela med mig utav nya kunskaper och trender samt motivera mina kunder att komma tillbaka, att de känner att de får ”lite extra” när det kommer till mig. Vare sig det handlar om 3D-bryn, ansiktsbehandling eller för fransaförlängning.
Den stadiga kundkretsen har jag till största delen själv byggt upp och det är jag stolt och glad över.

På förmiddagen hade jag en fin kund hos mig, som även är en ny släkting. Hon gav mig så mycket fin feedback på bloggen, blev både lite rörd och generad. Jag lovade att dela med mig mitt recept på semlor som jag gjorde för några veckor sedan. Det är ju trots allt bara en vecka kvar till fettis-dagen. Här kommer det:

Semlor, cirka 12 stycken
Självklart är dessa fria från gluten, ägg och mjölkprotein.

Ingredienser:
50 gram mjölkfritt smör
1/2 paket jäst för söta degar
2 1/2 dl rismjölk
1/2 socker
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
7 dl mjölmix (fin mix från Semper använde jag)
Mandelmassa
Sojagrädde
Olja till penslingen

Gör såhär:
Smält fettet, tillsätt mjölken och låt de bli ljummet. (C:a 37 grader).
Rör ut jästen i degspadet, och tillsätt socker, salt och den stötta kardemumman.
Arbeta nu in mjölet i degen med hjälp utav en bakmaskin. (Spara 1/2 dl till utbakningen).
Låt degen nu jäsa i 30 minuter.
Arbeta därefter ihop degen, och dela den i tolv lika stora runda bollar.
Låt jäsa igen i 20 minuter övertäckta med en handduk.
Pensla nu bullarna med lite olja, för att de ska få lite för i ugnen.
Nu är det dags att grädda, och det gör du i 250 grader i cirka åtta minuter, men jag råder dig att vaka över de under tiden, då det kan gå väldigt fort.
Låt nu bullarna svalna, och vispa därefter grädde och ha i mandelmassa efter önskemål.

Lycka till ❤️

Likes

Comments

God kväll på er fina! ❤️

Anledningen till frånvaron här inne är att jag fyllde 25 år förra veckan och det firades i dagarna tre utav, släkt, familj och vänner. Jag har blivit så fantastiskt bortskämd med kärlek, fest och saker.

Ni ser ju bara själva, en bråkdel utav allt. ❤️

En resa till Köpenhamn, skönaste ”tofflorna” från Flattered, porslin från Matteus, tvål och bodylotion från Rituals, pulsklocka, smycken från Lily and Rosé, stor vas från Ernst, glas från Orrefors, två efterlängtade böcker (aktiedrottningen och beauty food), mängde av god dricka och fina blommor. Ni hör ju hur bortskämd jag blivit. ❤️
Hur som helst, nu får det blir lite ordning igen. Igår och idag har en helg utav rehab behövts så ikväll har jag varit på en välbehövlig massage, och *peppar peppar* så känns ryggen bra nu, och förhoppningsvis ska det fortsätta så.
Känns bra att ryggen är okej nu också, med tanke på att vi åker till fjällen på söndag för några dagars skidåkning, längtar!

Under den här veckan ser jag fram emot att läsa min första tidningsartikel för Hudterapeuten, blogginlägget för SHR som kommer imorgon, tidning från exuvinace Din hud, Annas match i Uppsala, besöket hos doktor Ulf på torsdag och flera sköna bad med mina tidningar och böcker!

Morgonpromenaden 💙

Likes

Comments