Mitt utbytesår är över

Hej! Så efter en liten oplanerad bloggpaus så skriver jag nu mitt sista inlägg som har med mitt utbytesår att göra. Självklart kanske jag gör återblickar senare men här kommer iallafall slutet.

Senast jag skrev satt jag och vänta på att pappa och Jacob skulle komma till Oregon, och efter en evighet av väntan så kom dom äntligen fram. Dom stannade i Oregon i två veckor och var därmed med på graduation som jag hade dagen efter att de kom. Graduation var verkligen en av de bästa dagarna i USA. Alla var SÅ glada och taggade. Efter graduation hade vi Senior All Night Party hela natten, där vi gjorde allt man kan tänka sig att göra på en riktigt bra fest: åt massa mat, hade tävlingar, hoppa bungee jump, bada (och simma efter pengar) och fick priser - jag vann en Go Pro kamera.

Helgen efter graduation spenderades på ett flertal graduation partys, och på söndagskvällen sa jag hejdå till de flesta av mina amerikanska kompisar, för på måndagsmorgonen åkte jag, pappa och Jacob mot Kalifornien.

Vi spenderade en vecka i Kalifornien, där vi bland annat var i San Francisco, Santa Cruz, San Jose och Monterey. Var även på Six Flags och ett vattenland, och såg Finding Dory på bio. Helt klart bästa "barnfilmen" jag sett sedan jag var liten, grät efter fem minuter. Påvägen hem från Kalifornien stanna vi vid Crater Lake i södra Oregon och sen spendera jag mina två sista dagar i Stayton.

På tisdagskvällen var jag med mina närmaste kompisar och sen på onsdagsmorgonen sa jag hejdå till min värdfamilj. Det kändes så overkligt och har nog inte fattat det än - att det är över.

Onsdagen var iallafall vår sista heldag i USA, och den spenderades i Seattle. Vi var på Pike's place, vid hamnen, uppe i Columbia Tower och shoppade lite. På kvällen åt vi även på min favoritrestaurang - The Cheesecake Factory. Helt klart en jättebra dag!

Här kommer massor av bilder från mina sista två veckor i USA:


Och nu är jag hemma, och det har jag varit sedan midsommarafton. Kom hem till Hallsberg vid fyra ungefär och då hade Johanna, Isabella, Amanda och Filippa fixat fika på vår altan, så mysigt och oförväntat. Blev så himla glad! Midsommar spenderades först hemma med dem, och sen på en fest i Kumla med Olivia och sen Amanda Olsson med Jacobs kompisar.

Sen jag kom hem har jag hunnit träffat så mycket härliga människor och är så tacksam för hur bra vänner jag har här i Sverige, och i USA. Har ännu inte fattat att jag inte bor i Sublimity, Oregon. Jag vill tillbaka mer än något, men är ändå glad att vara hemma. Just nu jobbar jag varje vardag och värderar min lediga tid högt. Efter att ha haft ett helt år utan måsten, blir det lätt jobbigt. Men snart är jag nog tillbaka i de svenska vardagsrutinerna. Bilderna nedan sammanfattar vad jag gjort sedan jag kom hem för en och en halv vecka sen.

Det här blev ett långt inlägg men ville få med de bästa från dessa tre veckor! Jag har verkligen haft det så bra. Ett utbytesår är guld värt och alla som får borde ta chansen att åka. Lätt det bästa jag gjort! Kram Lisa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229