Familj  är något man får göra sig förtjänt av att bli kallad. Familj för mig är inte kött och blod och jag om någon har bevis för det. Det finns en man i mitt liv som inte är mitt kött och blod men som ändå gång på gång under hela mitt liv visat att han är hela min familj. Mamma och mannen JAG väljer att kalla pappa (för det är precis det han är) har funnits där i vått och torrt, vi har haft våra bråk men med tiden lärde man sig att prata om det och inse att man inte alltid är eller tänker likadant bara för att man är just familj eller mamma och dotter.

När det gäller min relation till min mamma så har den alltid varit bra men idag är den ännu bättre. Då var jag en tonåring med 2 diagnoser jag inte visste om och jag tyckte ingen förstod mig och mina känslor dalade värre än en bergochdalbana. Mamma förstod ju att något inte stämde men inte va jag lätt att hantera för det😅 Det hjälpte ju inte heller att BUP bara sa att jag va en stökig tonåring med mycket känslor. Idag tar jag inte min mamma för givet med att hon alltid ska hjälpa mig med allt men jag känner hennes såpass väl och vi har gått igenom så mycket att jag vet att vi på något sätt löser allt tillsammans. Jag vet att jag kan gå till henne med alla mina tankar, problem och pinsamheter för jag vet att hon aldrig skulle döma mig. Hon är min bästa vän och mamma i ett! Det starka bandet som finns har vi byggt upp tillsammans. Jag är inte den perfekta dottern och jag har gjort många misstag och även om hon enligt mig är den perfekta mamman så har hon också sagt eller gjort saker hon ångrar. Ingen relation är perfekt men vi trycker inte ner varandra på något sätt.
Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Vi är alla olika och vi kan inte styra hur andra lever sitt liv och istället för att döma och ha starka negativa åsikter om sina nära och kära eller i vissa fall de människor man kallar sin familj så kan vi väl bara acceptera varandra. Acceptera och respektera hur man lever sina liv. Ställa upp för varandra om man kan och sluta leva efter principen. Jag ställer upp för min familj och bidrar på det sättet jag kan. Jag älskar att hjälpa min syster att passa barnen, jag hjälper gärna mamma i hennes butik om dom behöver osv utan ett förvänta mig mer än ett tack tillbaka. För jag vet att dom uppskattar det lika mycket som jag uppskattar allt dom gör för mig.

Min flickvän som också är min familj och även min bästa vän skulle jag göra allt för. Vi har haft både stora bråk och gjort slut men hittat tillbaka för att vi insett att en relation inte kan vara perfekt, iallafall inte vår. Oavsett lite tjafs ibland så älskar vi oss och så länge man respekterar, pratar om det och ber om ursäkt om man gjort nåt fel så kommer det att hålla. Men hon är min familj lika mycket som min mamma,pappa,syskon eller mormor är min familj.

Familj för mig är alltså kärlek,trygghet, omtänksamhet och vänskap. Men för att kunna behålla allt det så krävs det att man acceptera varandra, försöker sätta sig in i varandras situationer och behandlar varandra med respekt och kärlek utan att kränka eller nedvärdera. Ingen är perfekt och alla gör vi misstag men det gäller att inse det så man kan försöka lära sig av det och be om ursäkt om man sårat någon. Alla kan inte leva som man själv gör och alla kanske inte resonerar som jag gör utan detta är min åsikt om vad en familj är. Men det gäller ju egentligen till alla runt omkring sig vare sig man vill kalla dom familj, vänner eller bekanta.
Bara något att tänka på.
❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments