Matt Damon älskar den här filmen min film för evigt!!😍❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dags för Melodifestivalen nästa lördag Jag längtar Det blir en kamp om finalplatserna mellan artisterna – men också fest, humor och show. Så här ska programledarna Clara Henry, David Lindgren och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson underhålla i Melodifestivalen 2017. ”Alla får göra saker som de inte gjort förut. Lite vilt, lite överraskningar och saker jag inte tror man väntar sig att just de ska göra”, säger producenten Anders Lenhoff.
Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten
DELA VIA E-MAIL
SKRIV UT
FAKTA: DE FIXAR MANUSET OCH SHOWEN I MELODIFESTIVALEN 2017
Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson är Melodifestivalens programledare 2017. Här är gänget som stöttar trion bakom kulisserna:

Producent: Anders Lenhoff (tidigare Melodifestivalen 2015).
Produktionsledare: Samuel Andersson.
Koordinator: Hanna Ohlsson.
Koreograf: Sacha Jean-Baptiste. (Tidigiare koreograf innehåll Melodifestivalen 2016, Idol 2016, Eurovision).
Inslagsproducent: Mani Maserrat. (Regissör för bl a långfilmerna Ciao Bella och VI, och tv-serierna Modus, Våra Vänners liv, Arne Dahl, och Skeppsholmen.)
Manusgrupp: Jonatan Blom Ramel (redaktör Partaj, Sommarkrysset, T.H.O.R tv, Det svenska humorpriset, Punchline, Familjen Rysberg), Nanna Johansson (serietecknare, författare, poddare. Har gett ut ett flertal böcker, bland annat Hur man botar en feminist. Hördes tidigare i Tankesmedjan i P3 och gör nu Lilla Drevet.) Per Wikström & Samuel Åhman (Petra Medes soloshow Den ofrivilliga divan, Guldbaggen 2015, 2016 och 2017, Tillsammans för Världens Barn 2016.), Anna Vnuk (även nummerproducent. Dansare, koreograf, dramatiker och regissör. Regi Grotescos föreställning på Scala/Cirkus, Skaka galler, Hela Familjen på Stadsteatern.)
Musikproduktion: Janne Lundkvist.
Kostymör: Phia Hokkanen.
Bildproducent: Fredrik Bäcklund
Ljusdesign: Fredrik Jönsson
Stylist: Isabelle Håwi
Praktikanter: Emelie Eklund & Mårten Silvstam.
Källa: SVT.

Robin Paulsen och Sanna Nielsen sjunger om Åkarp i Melodifestivalen 2015
Anders Lenhoff var hjärnan bakom Robin Paulsens och Sanna Nielsens bejublade Åkarp-video i Melodifestivalen 2015.

Anders Lenhoff och skådespelaren Katarina Ewerlöf anländer till utdelningen av Polarpriset i Konserthuset i Stockholm 2008.
I sex veckor ska de underhålla svenska folket.

Bakom kulisserna stöttas Clara Henry, David Lindgren och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson av en stor manusgrupp som i år leds av producenten Anders Lenhoff.

– Vi har en mycket större manusgrupp som jobbar innan turnén och en väldigt liten manusgrupp som jobbar under turnén. Vi siktar på att ha så mycket som möjligt klart innan vi sticker ut på vägarna, säger Anders Lenhoff till svt.se/melodifestivalen.

Han tar över stafettpinnen som Innehållsproducent efter Edward af Sillén, men hade också samma roll 2015 när Robin Paulsson och Sanna Nielsen var programledare.

Hur pass involverade är programledartrion i processen i år?

– De är involverade på så sätt att vi pratar mycket och diskuterar för att komma på idéer. Men de skriver inte så mycket själva.

Hur är de att jobba med?

– De är skitkul att jobba med! Det var väldigt roligt att jobba med Sanna Nielsen och Robin Paulsson, och det är också roligt att jobba med Clara, David och Hasse. De är ganska olika. I Robins och Sannas fall hade vi en rutinerad programledare och komiker som också skriver mycket själv. Så Robin jobbade ganska mycket redaktionellt på ett sätt som Clara, David och Hasse inte gör. Det är annorlunda, men lika kul, säger Lenhoff.

Sanna-Robin och Clara-David-Hasse - så lika är de
Som alltså jobbade nära Paulsson och Nielsen 2015. Han ser tydliga likheter med årets konstellation – Henry-Lindgren-Andersson.

– Jag tycker att det i bägge fallen var väldigt bra kemi mellan Robin och Sanna, och jag tycker det är likadant i år. Det är bra kemi mellan alla, det är svårt att veta innan men man tänker ”yes! Nu blev det så igen”. På det sättet är de här två konstellationerna ganska lika. Det känns kul att jobba med de här programledarna. Det är mycket att ta av.

Han ser Clara Henry, David Lindgren och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson som en grupp.

– De här tre programledarna är väldigt olika. Utmaningen kan man säga är dels att samtidigt få dem att vara en grupp, men också vara sin egen karaktär i gruppen. Den egna karaktären brukar inte vara så svår att hitta men man måste liksom också få dem att känna att ”vi gör det här ihop”.

Kommer vi få se dem i lite nya roller nu?

– Japp! Alla får göra saker som de inte gjort förut. Lite vilt, lite överraskningar och saker jag inte tror man väntar sig att just de ska göra

Hur tänker ni kring inriktningen på innehållet i Melodifestivalen 2017?

– Vi vill visa festen. Hur stort det här är och hur mycket det betyder för folk och att det förenar folk. Det här är ju hela Sveriges fest, och en av de få saker som ”alla” tittar på. Det har inte så mycket att göra med var man bor, tjänar, jobbar med eller har för politisk åsikt. ”Alla” tittar på Melodifestivalen och det tycker jag är någonting som är väldigt fint i det. Det här kan vi göra ihop. Jag tycker det blir en alltmer ökad polarisering i samhället, men Melodifestivalen tittar vi på ihop. En del tittar på det för att de inte tycker om det, men vill prata om det och tittar i alla fall. Vi vill vara en fest för alla, där alla får vara med och alla kan hitta något.

Det kommer märkas?

– Ja, jag hoppas det.

Edward af Sillén, Daniel Réhn och David Sundin har varit väldigt populära som manusförfattare de senaste åren. Hur ser ni på att ta över efter dem?

– Det är en utmaning, och det har jag heller aldrig gjort förr. Man kan inte tänka så liksom, Edward och Daniel är extremt duktiga. Men det är roligt att komma efter ett år som alla gillar för att då måste vi bevisa att vi också kan göra något bra, eller i vissa enskilda stunder till och med bättre. Jag ser fram emot att höra vad de tycker, det är alltid roligt.

Så stöttas programledarna under turnén
Laget kommer finnas i närheten av programledartrion under hela festivalen.

Ni kommer vara ett lag runt programledarna under turnén. Hur ska ni vara en stöttande grupp?

– Vi är en grupp runt dem, det är bra formulerat. Jag är i örat på dem. Sacha Jean-Baptiste som är showregi och koreograf står vid scenen, Jonathan som står med manuskort står också vid scenen och har något i handen hela tiden. Sen har vi också pressavdelningen som är ett stöttande lag kring programledarna och så vidare, säger Lenhoff.

– På sätt och vis är det skönt att alla tre har varit med i Mello, så det vet lite grann vad de ger sig in i. Jag tycker själv att det är skönt att ha gjort Mellon en gång innan. Vissa saker kan man förutsäga, andra saker fattar man inte förrän man står där liksom. Det är svårt att föreställa sig hur stort och intensivt det är. Det är ändå sex veckor och det finns väldigt mycket som inte påminner om andra tv-program.

”Clara, David och Hasse är kul – och trevliga”
Att tacka ja till rollen som innehållsproducent för Melodifestivalen var givet för Lenhoff.

Så här tror han att Claras, Davids och Hasses år kommer att sammanfattas:

– Melodifestivalen är ju ett jättekonstigt program på många sätt, men det finns ju inget annat stort underhållningsprogram i världen som skulle få för sig idén att byta programledare varje år. Men Melodifestivalen är ju ett program som egentligen är större än sina programledare, vilket är väldigt ovanligt. Det gör att varje år blir de programledarnas år, på något sätt. 2015 var Robins och Sannas år, 2016 Ginas och hennes programledarkollegors år. 2017 blir Claras, Davids och Hasses år, och jag tror det blir ett kul och trevligt år.

På vilket sätt?

– De är kul och trevliga. Sen vill vi göra det...trevligt, utan att vara mesiga.

Melodifestivalen ska behålla sin spets?

– Ja, det måste finnas lite krydda i det hela. Det får inte bli för mycket mellanmjölk. Det måste finnas något som hettar till lite och som folk kan störa sig på.

Likes

Comments

Imorgon❤️

Likes

Comments

Tack att du finns!!' Du är den bästa människan på jorden som jag har känt i livet!!! Saknar dej !!! Du är helt underbar vän Du betyder allt!!! 💕💕💕❤️. Älskar dig!!! Du är den bästa som har hänt mig sen vi var små flickor och Agnes och killarna Joel och Jon och sen Johanna också senare 😊❤️

Likes

Comments

Alvin och gänget filmen 2015 så bra och så gulliga❤️

❤️

Likes

Comments