Timeless är en tv-serie som jag har som "buss-tv-serie". Jag brukar ha en och annan sådan för att få tiden att gå när jag pendlar till och från skolan. Anledningen till att jag började se den var egentligen för att snyggingen från 90210 var med och den visade sig vara helt okej. Den första säsongen innehåller 16 avsnitt och säsong 2 har precis börjat där ett första avsnitt har kommit ut.

En grupp osannolika hjältar innehållande en historiker, en militär och en IT-specialist reser genom tiden och jagar brottslingar i ett försök att bevara den amerikanska historien, vilket får oanade konsekvenser. För mig som vanligtvis avskyr historia tycker jag plötsligt att det blir väldigt intressant (faktiskt denna tv-serien som fick mig intresserad av filmen Dolda tillgångar) och samtidigt spännande något så in i vassen och självklart en dos romantik!

Det är inte den bästa tv-serien jag sett men en helt okej tv-serie för dig som vill fördriva lite tid alternativt om du gillar historia!

Likes

Comments

Leif GW Perssons romaner har blivit filmatiserade och finns som kriminaldrama på svtplay.se. Det är tre miniserier med 3-4 avsnitt per serie/säsong/bok där den första heter En pilgrims död. Den andra heter den fjärde mannen och den tredje heter den döende detektiven. Vi råkade hamna i fel ordning då vi av en händelse hamnade på den andra och helt missade att det fanns fler. Eftersom vi tyckte att den fjärde mannen var så bra sökte vi lite på att och hittade de andra. Väldigt sevärda och intressanta! Här nedanför tänkte jag dela upp de olika och ge en liten beskrivning av varje samt länkar så ni enkelt kan gå in och titta!

En pilgrims död

Ett kriminaldrama som kretsar kring mordet på Sveriges statsminister Olof Palme med Rolf Lassgård som polisen Lars Martin Johansson. En pilgrims död är första miniserien i trilogin baserad på Leif GW Perssons prisbelönta böcker. Den här miniserien består av 4 avsnitt á la 58 minuter.

Se En pilgrims död HÄR!

Den fjärde mannen

Miniserie som kretsar kring ambassaddramat 1975 med Rolf Lassgård som polisen Lars Martin Johansson. Bland rollerna ser vi även Helena af Sandeberg, Claes Malmberg och Helena Bergström. Den fjärde mannen är den andra delen i trilogin baserad på Leif GW Perssons prisbelönta böcker. Den andra miniserien innehåller 3 avsnitt á la 58 minuter.

Se Den fjärde mannen HÄR!

Den döende detektiven

Samtidigt som Lars Martin Johansson, f.d. chef för Rikskriminalen, rehabiliteras griper hans gamla liv tag i honom på nytt. Hans läkare berättar en hemsk historia om ett trettio år gammalt ouppklarat mord på Yasmine, en nioårig flicka. Sista delen i SVT:s trilogi baserat på Leif GW Perssons prisbelönta böcker. Den tredje miniserien innehåller 3 avsnitt á la 59 minuter.

Se Den döende detektiven HÄR!Läs mer om tidigare tv-serier:
Younger
Vår tid är nu

Läs mer om tidigare filmer:
Jumanji 2
Dolda tillgångar

Likes

Comments

Är det bara jag som är lite inspirationslös till lunch? Vet aldrig vad jag ska laga och tycker lunch överlag är ett ont måste... Föredrar att ha en färdig matlåda som jag bara värmer men när matlådorna är tomma får man slänga ihop något snabbt!

Den här dagen blev det kotletter, champinjoner, fullkornspasta och lite grönsaker. Enkelt, snabbt och gott!

Likes

Comments

GRATTIS PAPPA!

Under loppet av två veckor fyller tre av mina favoritkillar år, samtliga syns på den första bilden. Idag är det Pappas tur att bli ett år klokare! Så därför vill jag skicka ett stort GRATTIS till min stöttepelare i livet! Han som alltid finns där och ställer upp i alla lägen, han som alltid önskar sig fred på jorden och är så otroligt omtänksam! Han är inte bara världens bästa pappa utan också en av mina allra närmsta vänner!

Grattis på din födelsedag, jag älskar dig!

Likes

Comments

Dolda tillgångar är en drama och historiefilm från år 2016 som handlar om tre fantastiska kvinnor under 1960-talet. Såhär skriver SF Bio om filmen: Katherine Johnson, Dorothy Vaughn och Mary Jackson var tre briljanta kvinnor som jobbade för NASA och var hjärnorna bakom en av historiens största projekt, John Glenns uppskjutning i rymden. Det var en fantastisk bedrift som återgav USA sitt självförtroende och inspirerade resten av världen. Trion krossade alla kön och rasbarriärer och blev en inspirationskälla för kommande generationer att drömma stort.

Jag tycker att filmen är väldigt bra och intressant samtidigt som den är skrämmande. Jag får ont i magen när jag inser att det inte är många år sedan vi nedvärderade människor, rejält, på grund av kön och hudfärg. För mig är det helt orimligt att färgade och vita inte ska få gå på samma toalett, inte få dricka från samma kaffe and so on. Det känns helt sinnessjukt. Vi har verkligen kommit långt även om vi fortfarande har mycket kvar. När jag har arbetat med nyanlända har jag sett att alla ser fortfarande inte människor som människor. Det märks tyvärr väl och jag tycker att det är så vidrigt! Men jämför man med 60-talet så har en stor förändring skett och det är jag glad för, nu fortsätter vi göra det bättre! Glöm inte att alla människor är lika mycket värda; rika som fattiga, ökända som okända och färgade som vita. Och glöm inte heller att se filmen!!


Läs mer om tidigare tv-serier:
Younger
Vår tid är nu

Läs mer om tidigare filmer:
Jumanji 2

Likes

Comments

Trots att vi bor så nära min hemort så är det sällan vi får besök hemifrån (bortsett från pappa som varit väldigt flitig med besök). Det blir ju lätt så när det är ”nära men ändå en bit bort” och jag är själv dålig på att utnyttja möjligheten jag har att åka hem.

Nåväl, idag har vi haft besök av mamma som ville fira Niklas. Det blev först ett besök på Börjes och sen lite fika här hemma! Mysigt! :)

Nu ska vi se kvällens avsnitt av Bron - så spännande!

Likes

Comments

Idag är det ingen vanlig dag för det är min kära makes födelsedag! Grattis älskling!

Vi firar den med att vara på hans ishockeymatch, hoppas verkligen att det blir vinst (1-1 inför andra perioden) så att det blir glada miner till tårta och paket lite senare ;)

Älskar bilden på honom som liten, den säger så mycket om honom! En busig, glad och helt fantastisk människa! Även bilden från svensexan skvallrar om att egenskaperna följde med upp i åldern! Hehe!

Likes

Comments