Min förlossningsberättelse - del 2

Fick sitta på handdukar i bilen. En sådan handduk som är plastad på ena sidan som man brukar ha under lakanet i barnsängen ifall det händer en liten olycka. Tog lite längre tid än vi trodde att komma in då de bygger om och donar i stan. Akademiska hade bara en infart öppen och det var den längst bort från hållet vi kom ifrån. Men det var inte hela världen för jag hade fortfarande inga värkar.

Kom fram vid halv nio och gick fram och plingade på. Hade blött ner handdukarna så det var tur att jag jade den plastade handduken under. Kände att hela rumpan på byxorna var blöt rakt igenom på grund av vattnet som sipprade ut. Fick komma in i ett undersökningsrum där de kollade blodtrycket och tog något prov. Blev ombedd att vänta på nästa person innan jag bytte om så de fick se färgen på vattnet först. Stod och väntade, ville inte sätta mig ner med blöta byxor, så känner jag hur det rinner ner längs benen. Ringer på signalknappen och ber om att få byta om på en gång. Vilket jag fick, räckte med att jag lämnade bindan jag hade i badrummet så de kunde kolla på den.

Nästa person kommer in, säger "oj, det där var grönt". Vi pratar lite och jag får ligga med sensorer som läser av barnets puls och värkarbetet. Började få mer o mer sammandragningar men inga som kändes. Det var bara som att någon blåste upp en ballong i magen så den blev stor och spänd och sen gick det tilllbaka igen. Kändes lite som mensvärk ibland. Efter ett tag frågade hon om jag har hög smärtgräns haha. Vid det här tillfället var jag öppen två centimeter.

Vi fick ett eget rum på avdelningen och Jocke o jag promenerade runt avdelningen ett par varv för att få igång saker o ting. Försökte sedan vila eftersom jag sovit dåligt den natten men kom aldrig riktigt till ro och det kom in folk i rummet lite då o då. Fick ligga med sensorerna nästan resten av dagen. De ville hålla koll att hjärtslagen vad ok på bebis eftersom vattnet var missfärgat.

Nästa gång de kollade var jag öppen fyra centimeter. De väntade på att värkarbetet skulle komma i gång av sig självt men om det inte hade kommit igång lite senare på eftermiddagen skulle de överväga att sätta igång förlossningen för säkerhetens skull.

Runt fyratiden var det fortfarande bara fyra centimeter så då kopplade de in dropp med medel som sätter igång förlossningen. När de kom in vid fem hade värkarna kommit igång lite men de dubblade hastigheten på droppet för att få lite mer fart.

Fortsättning följer..

Gillar

Kommentarer