Min förlossningsberättelse - del 1

Har tänkt dela med mig av min förlossning - bättre sent än aldrig. Dock borde jag ha skrivit den på en gång då jag redan förträngt stora delar av den men ska göra mitt bästa.

På torsdagen den 13/8 satt jag hemma hos mamma och sa att jag hade haft en känsla av att hon skulle komma på torsdagen eller fredagen. Men på kvällen kändes det för bra och skrev även här på bloggen att hon troligen stannar en vecka till i magen. Nedanstående bild togs 00.15 natten till fredag.

Ungefär 07.10 fredag den 14/8 vaknar jag av att det känns som att jag kissade på mig. Tänkte "helvete, har klarat mig hela graviditeten utan något läckage alls och nu kissar jag på mig..". Flyger upp ur sängen, tack o lov kom det bara en minifläck i sängen, och står bredvid sängen medan det fortsätter rinna. Inser att det faktiskt inte är kiss så väcker Jocke. Han blir nästan sur när jag väcker honom tills han inser varför och får lite smått panik haha. Sprang och ställde mig i duschen medan det rann längs benen. Inne i duschen ser jag att vattnet har lite gröngrå färg så googlar det. Vattnet ska antingen var genomskinligt, vitt eller lite rosa annars tyder det på att barnet bajsat i vattnet. Vilket kan vara ett tecken på att någonting är fel.

Ringer därmed in till förlossningen och berättar läget. Tjejen i telefon säger att det är bäst att jag kommer in så de får ta lite prover och kolla att allt är lugnt med bebis samt att vi ska ta med förlossningsväskan för vi kommer inte komma hem igen förrän hon är född.

Meddelar mamma att hon får köra Sigge till pappa istället då jag skulle ha varit hundvakt från och med 07.30. Ringer därefter pappa och frågar om han kan köra oss. Vi hade diskuterat det innan att det skulle vara smidigare om någon körde oss samt hämtade oss från BB sen så vi slapp oroa oss över parkering. Tur nog hade pappa fortfarande semester.

Det tog nog ca fyrtio minuter innan pappa dök upp, segare människa finns inte. Jocke höll på att stressa ihjäl under den här tiden medan jag var lugn. Packade ner det sista i väskan och sprang på toa flertalet gånger då det fortsatte sippra ut vatten. Jätteäcklig känsla eftersom det kändes som att man kissade på sig hela tiden..

Fortsättning följer.

Gillar

Kommentarer