LUCAS - 3 VECKOR

Igår blev Lucas tre veckor gammal och vi var till BVC för en kontroll. Så ovant att gå varje vecka på besök igen då det gått ett år sedan Theas senaste besök. Hon ska dock dit på måndag för 2,5 års kontroll!

Huvudomfång: Från 38,5 cm till 39 cm senaste veckan.

Längd: Från förra gången hade han växt en halv centimeter till 58,5 cm.

Vikt: Först när jag la honom på vågen visade den snabbt ca 4,8 kg och jag blev chockad över hur lite han hade gått upp jämfört med föregående vecka. Var bergsäker att han skulle ha gått upp till över 5 kg. Men sen hoppade siffrorna till och landade på 5180 gram, vilket är en viktuppgång på ca 400 gram på en vecka.

Pratade om: Jag frågade lite om bärsele, bärsjal och babysitter och när man kan börja använda dem eftersom jag behöver avlastning från armarna för att kunna plugga och göra annat här hemma. Tänkte inte lika mycket på sådant när Thea var liten och införskaffade inte babysitter förrän hon var två månader. Beroende på modell var det bara att börja använda när vi vill så länge man använder dem med förnuft. Vi pratade även om lilla magen som var spänd när vi var där. Minifom-dropparna verkar fungera men magen bråkar fortfarande mycket med honom även om det är stor skillnad. Sedan är det lite från dag till dag hur snäll/bråkig magen är mot honom.

Nästa vecka väntar läkarbesök.

Gillar

Kommentarer