Förlossningen ur Jockes synvinkel

När Lisa väckte mig trodde jag det var problem med hennes mammas hund som skulle komma så jag var irriterad tills jag insåg vad hon faktiskt sa. "Jag behöver handdukar, vattnet har gått". Panik!

Efter att Lisa pratat med förlossningen och berättade att vi skulle åka in direkt för att vattnet var missfärgat blev paniken ännu större. Att hennes pappa tog väldigt lång tid på sig innan han kom gjorde inte saken bättre. Man ska köra själv om man har bråttom..

När vi väl var inne och undersökningen började sjönk paniken. Jag kände att vi var i goda händer och värdena var bra.

Nu började väntan. Det blir väldigt långtråkigt att bara vänta mellan alla undersökningar. Jag var orolig inför varje undersökning. Rädd att värdena skulle blivit sämre och att de skulle behöva göra akut kejsarsnitt.

Oron ökade mer när de skulle sätta igång förlossningen. Hade hoppats på att den skulle komma igång naturligt. Sedan när värkarbetet kom igång kände jag mig verkligen hjälplös. Det är fruktansvärt jobbigt att se sin flickvän ha så ont och inte kunna göra någonting för att hjälpa henne.

Jag tyckte så synd om henne eftersom jag visste att hon var trött och sen värkarna på det som bara blev värre och värre. Jag försökte göra vad jag kunde och erbjöd henne dricka då och då.

Det var riktigt obehagligt när hon blev helt borta av lustgasen och det inte gick att prata med henne alls. Det var så skönt när ryggbedövningen började verka och hon blev kontaktbar igen.

När de kallade in en läkare för att pulsen sjönk, skenade min. Sedan gick det väldigt fort och hon var äntligen här. Den glädjen och lättnaden är obeskrivlig. Hon var och är det finaste jag någonsin sett.

Navelsträngen var som att klippa av en cykelslang.

Var så stolt över Lisa som kämpade sig igenom hela dagen.

Så svårt att få ner allt i text. Själva förloppet har ni ju redan läst. Men kort och gott var jag nervös och orolig hela dagen. Panik beskriver nog känslan bäst. Samt otroligt hjälplös. Jag är glad att jag inte svimmade men hade nog behövt lite av den där lustgasen i mellan åt. Inte kul att vara den som står bredvid utan att kunna göra någonting.


Gillar

Kommentarer