Den här första tiden som tvåbarnsföräldrar har varit tuffare än jag trodde. Tänkte skriva lite mer om det vid annat tillfälle. Jag och Jocke blev magsjuka andra helgen efter förlossningen, sedan fick jag mjölkstockning två veckor senare och var dålig i fem dagar och nu har Thea fått vattkoppor.

Hon var snorig och lite hostig, det är ju alla den här tiden på året, men i måndags blev hon hängigare och verkade febrig. Hon fick därför stanna hemma från förskolan i tisdags. På kvällen en stund efter läggning vaknar hon ledsen och är rödprickig - vattkoppor. Jocke la sig på soffan så stängde jag in mig med barnen i sovrummet. Thea blev speedad över att få sova i vår säng, hon får det bara ibland när hon är sjuk eller om hon kommer upp tidigt på morgonen och vi vill dra oss en stund. Hon somnade inte förrän halv två.. I morse var hon ännu prickigare och det dyker upp nya prickar hela tiden. Hon har över hela kroppen och värst nu verkar det klia på fötterna.

Usch lider med henne när hon säger att det gör ont. Hon hade somnat i sin säng för kvällen men vaknade hela tiden och grät så Jocke åkte ut på soffan igen så hon får sova med mig. Hoppas detta går över fort så hon slipper klia och ha ont!

Inte lätt att ta en bild med det här trollet haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här har det ekat tomt i nästan två veckor av lite olika anledningar, men nu borde det förhoppningsvis finnas lite tid över om dagarna till att fota och skriva.

Förra fredagen fick jag sådan frossa och var lite öm i bröstet, gick och la mig tidigare och vaknade upp på lördagen med 39 graders feber. Låg sedan utslagen i sängen nästan hela dagen. Kunde knappt röra på mig för att bröstet gjorde så ont. Var rött, svullet och knöligt. Hade fortfarande feber på söndagen men det släppte under dagen och bröstet kändes bättre.

På måndagen var jag ensam hemma med båda barnen då Jocke återgick till jobbet efter en månad hemma. Thea hade tid på BVC och efteråt rastade vi mammas hundar. Kände mig lite sliten när jag kom hem och det visade sig att tempen hade stigit igen men nu ömmade det i andra bröstet istället, antagligen ett resultat av att jag prioriterat att amma på det bröst som jag fick mjölkstockning i först. På tisdagen vaknade jag upp med 40 graders feber. Försökte få barnen i ordning för att köra Thea till förskolan men allting snurrade och jag kände mig så ynklig. Fick ringa hem Jocke som körde Thea och sedan tog hand om Lucas så jag fick vila. Ringde sjukvårdsupplysningen för att få någon hjälp och blev hänvisad vidare till amningsmottagningen. Där sa dem bara åt mig att göra allt som jag redan gjort. Ifall febern skulle vara kvar på onsdagen skulle jag ringa igen och få en läkartid. Efter mycket vila och febernedsättande släppte febern och på onsdagen mådde jag bra igen.

Var nära på att ge upp amningen när det gjorde så fruktansvärt ont att amma. Bästa medicinen mot mjölkstockning är att fortsätta amma men ville bara gråta varje gång han sög tag. Men nu är allt tack och lov lugnt igen.

Missade tyvärr Alexis tvåårskalas den helgen men vi åkte dit i söndags och hälsade på istället.

Likes

Comments

Igår blev Lucas tre veckor gammal och vi var till BVC för en kontroll. Så ovant att gå varje vecka på besök igen då det gått ett år sedan Theas senaste besök. Hon ska dock dit på måndag för 2,5 års kontroll!

Huvudomfång: Från 38,5 cm till 39 cm senaste veckan.

Längd: Från förra gången hade han växt en halv centimeter till 58,5 cm.

Vikt: Först när jag la honom på vågen visade den snabbt ca 4,8 kg och jag blev chockad över hur lite han hade gått upp jämfört med föregående vecka. Var bergsäker att han skulle ha gått upp till över 5 kg. Men sen hoppade siffrorna till och landade på 5180 gram, vilket är en viktuppgång på ca 400 gram på en vecka.

Pratade om: Jag frågade lite om bärsele, bärsjal och babysitter och när man kan börja använda dem eftersom jag behöver avlastning från armarna för att kunna plugga och göra annat här hemma. Tänkte inte lika mycket på sådant när Thea var liten och införskaffade inte babysitter förrän hon var två månader. Beroende på modell var det bara att börja använda när vi vill så länge man använder dem med förnuft. Vi pratade även om lilla magen som var spänd när vi var där. Minifom-dropparna verkar fungera men magen bråkar fortfarande mycket med honom även om det är stor skillnad. Sedan är det lite från dag till dag hur snäll/bråkig magen är mot honom.

Nästa vecka väntar läkarbesök.

Likes

Comments

Tar en liten paus från pluggandet och kikar in här. Det är så skönt att ha börjat blogga igen då jag verkligen älskar det och har så många idéer till blogginlägg och foton jag vill ta. Däremot finns inte riktigt tiden att lägga på det just nu och därmed blir det lite sporadiskt för tillfället. Tänkte skriva mer om varför jag pluggar och hur jag har tänkt kring det någon gång när jag får tid över. Ikväll ska jag iallafall låta mig själv sitta och kolla på Sveriges mästerkock innan jag fortsätter plugga tills det är sovdags. Om inte lillebror vill vara i min famn under hela avsnittet ska jag passa på att skriva om hans tre veckors-kontroll då så håll utkik.

I lördags lånade vi en hjälm från Theas kusin och åkte till pulkabacken med Theas morfar, Suwimon och lilla moster Sofia. Det var första gången men absolut inte sista för jisses vad hon tyckte det var kul. Inte ett dugg rädd över farten utan skrattade konstant. Jag stod med lillebror som sov i vagnen men åkte en gång med henne och jag tyckte nästan det var lite läskigt med farten haha. Duktig var hon iallafall och gick en hel del själv för backarna. Hörde till och med en annan pappa säga till sitt barn att "om den lilla tjejen kan gå i backen själv kan väl du också göra det". Men jag hade också valt att få skjuts upp om jag kunnat, varför anstränga sig i onödan? Kul hade vi även om vi inte blev där så länge. Jag hann dock bli väldigt kall av att stå still eftersom jag varken äger ett par varma skor eller överdragsbyxor. Det står på inköpslistan inför nästa vinter för då kommer det garanterat bli mer lek i snön med båda barnen!

Likes

Comments

För en månad sedan såg jag ut som på bilden ovan. Såg på riktigt ut som att jag svalt en badboll. Tyvärr tog jag aldrig någon sista magbild i spegeln som utan min senaste sådan bild är från vecka 37. Med Thea lyckades jag tajma in det riktigt bra med att ta en magbild strax efter midnatt in på samma dag som hon sedan föddes, dock helt omedvetandes om att vattnet skulle gå sju timmar senare.

Med Thea tog det ganska lång tid innan magen gick tillbaka. Visserligen tyckte jag just då att det gick snabbt men denna gång var jag efter en vecka nere i samma storlek som jag var med Thea efter kanske en månad. Dessutom behövde jag inte alls sy lika mycket denna gång och det gick väldigt snabbt att kunna kissa och sitta ner utan att det gjorde ont. Det märks att kroppen varit med om detta förut och återhämtningen därmed gått snabbare.

Idag är jag nere på samma vikt som vid inskrivningen hos MVC, har dock något kilo kvar tills alla gravidkilon är borta eftersom jag började gå upp i vikt direkt. Men helt otroligt att jag bara på första veckan hade tappat 12 kg och nu lite mer än 15 kg. Känns underbart att få på sig vanliga jeans igen!

Bilden till vänster tog jag en vecka efter förlossningen och bilden till höger togs i lördags, 18 dagar efter. Har som sagt en bit kvar och en hel del lös hud men jag är inte stressad över det. Jag helammar och när våren kommer blir det många barnvagnspromenader. Dessutom räknar jag inte med att kroppen ska vara återställd några veckor efter förlossningen med tanke på allt den gått igenom under de nio månaderna den burit ett barn.

Likes

Comments