Header

Nu börjar det lugna ner sig lite och allting börjar få sin plats efter flytten. Vi spenderade hela dagen igår och flytta alla grejer, två släp och tre bilar från Norge till Sverige.
Den kommande veckan hoppas jag att få in mer rutiner i vardagen, så veckan börjar med arbetsintervjuer och lite ärenden gällande flytten osv.

Nu ikväll ska vi på födelsedagsmiddag hos min pappa, det ska bli super trevligt!☺️
Efter middagen så drar jag och Joachim hem så ska vi äta godis och kolla på frikjent😍
Frikjent är en grymt bra norsk serie!! Rekommenderar verkligen er att kolla på den ☺️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det känns så jävla tråkigt. Jag hade så stora förväntningar och var verkligen redo att påbörja ett ”nytt” liv här, jag menar inte att släppa allt hemma och bara lämna allt bakom mig utan mer att få möjligheten att skapa nya kontakter och få stå på egna ben.
Men med för mycket otur och knappt något ljus i det hela så har jag och Joachim beslutat att flytta dit jag kommer ifrån alltså tillbaka till Sverige :/. Det är väldigt många blandade känslor då jag verkligen inte känner mig klar här men ändå kul att komma hem till alla vännerna igen.

Bara en månad efter att vi hade skrivit på kontraktet på lägenheten så blev tyvärr min sambo av med sitt körkort och då miste han även jobbet eftersom han var tvungen att ha bil på det jobbet han hade då.
Så det blev väldigt stressigt för oss båda då att finna ett jobb. Tillslut blev vi båda anställda som säljare för ett företag i Oslo, jag sålde elavtal och Joachim sålde mobilabonnemang.
MEN nu är det ju så att vi bor i Fredrikstad dvs att det tar 1h och 10 minuter för oss att åka till jobbet och det kostade även skit mycket, vi pratar alltså runt 800kr dagen för att ta oss till och hem ifrån jobbet. Så tyvärr var vi tvungna att säga upp oss och efter det har det varit extremt svårt att skaffa jobb i närområdet.
I framtiden tror jag att jag och Joachim kommer att flytta tillbaka till Norge men då kanske det blir Oslo istället så det blir enklare med jobb och ta sig överallt.

Likes

Comments

Sjokolade er lykken. Lykken sitter i hjertet. Hjertet er av sjokolade. Ett til deg og ett til meg. Alle hjerter gleder seg. Søte biter til en venn. Fordi lykken vokser når vi deler den.

Likes

Comments

Lägg gärna märke till hur mycket det snöar på bild 1 och 3.
Idag är det måndag och ser ut som vilken dag som helst för mig, det kunde likaväl varit en lördag.
Men för att få ut något av dagen så tänkte jag ta på mig kläder efter väder och gå ut och ta en promenad då kan jag samtidigt rensa tankarna. Sedan får jag tvätta lite kläder och börja packa ihop lite saker här...

Likes

Comments

Det är någonting man tänker att alla andra gör men aldrig att det skulle vara jag som flyttar ifrån alla mina vänner och familj. Även fast det alltid har varit min dröm att flytta till ett annat land över en period och testa en ny kultur och bara få stå på sina egna ben så trodde jag aldrig att jag skulle göra det på riktigt.
Och varför jag flyttade till Norge var för att min pojkvän är norsk och bor i Norge och eftersom vi levde i ett distansförhållande och var väldigt trötta på det så varför inte flytta ihop? Och då började vi kolla vart det fanns lägenheter och ganska snabbt insåg vi att det var mycket enklare att få hyreslägenhet i Norge än i Sverige.
Så jag packade ihop mina saker och flyttade in i lägenheten med min pojkvän som då blev min sambo, hihi.

Men det var inte bara att flytta in och leva loppan utan jag var tvungen att skaffa mig ett jobb (såklart) sedan gå med mitt arbetskontrakt till skattetaten (skatteverket) och fixa mig ett D-nummer och anmäla flyttning och att jag utvandrar ifrån Sverige. Utöver det behöver jag fixa en norsk bank så jag kan få in min lön på ett konto, såklart hade det funkat med mitt svenska konto också men då hade det blivit en avgift för antingen mig eller min arbetsgivare eftersom man föröver pengar till ett annat land.

När allting bestämdes då jag och Joachim skrev på papprerna för lägenheten så har jag känt mig så stor och stolt över mig själv att jag en flyttat hemifrån och inte bara det utan till ett annat land!!! Att bara få känna att detta är MIN lägenhet och här ska jag och min pojkvän bo och att vi äntligen kan vara tillsammans på riktigt! Men samtidigt i denna stora stoltheten över mig och Joachim har jag känt mig väldigt ensam och ledsen. Eftersom att jag lämnade allting så hastigt i Sverige så kände jag ingenting i början utan det kom mer när allting hade lugnat ner sig och jag var ensam i lägenheten, det var som att bli satt på en öde ö för att dö ensam. Haha det låter väääldigt dramatiskt men det kändes faktiskt så för när Joachim var borta med kompisar eller vad som egentligen så var jag verkligen helt själv jag hade verkligen ingen just då. Men nog om tråkigheter, idag mår jag iaf mycket bättre!!


Likes

Comments

Vädret blev inget vidare idag så istället för att dra ut på stan så blev det mys hemma framför Johan Falk. Jag tror jag har kollat på serien 20 gånger men den är fortfarande lika spännande!! 😁
Samtidigt som jag ligger här och slappar i soffan så tänkte jag kolla på lite mat som man kan göra ikväll, kanske något gött ifrån tasty food? Det ser alltid så gott ut på det dom lägger ut men har aldrig testat göra det själv så det ska jag faktiskt ta och göra idag!!

Likes

Comments

Då var det lördag och jag går upp som vanligt och börjar dagen med en kopp kaffe med mjölk eller kanske det är mjölk med kaffe? Aja det är gott iaf.
Planerna för dagen är att jag tänkte dricka upp mitt kaffe sedan tråkigt nog men något som måste göras är att vika ren tvätt och tvätta de som är i smutskorgen. Men nog om sånna tråkiga saker, jag hoppas att det blir lite finare väder idag så jag kan gå ut på stan och kolla affärer och fota lite smått o gott.
Mot kvällen hoppas jag att vi hittar på något roligt kanske bjuder över nån eller några :p.

Likes

Comments

Mitt namn är Lisa My Artonius, har tyvärr aldrig haft ett smeknamn förutom Fisa som mina kompisar eller syskon kallat mig bara för att retas, för övrigt är jag 165 cm lång.
Jag är 19 år men i april fyller jag 20 år och då jävlar skall det firas!!!
Jag är iaf uppvuxen med stor familj precis utanför Göteborg och har bott där i hela mitt liv men just nu bor jag med min sambo i Norge!? Jag har totalt 6 syskon, men då är 5 av dom bonus syskon <3.
Mina största intressen är att shoppa, inreda, fota, spela handboll och såklart umgås med nära och kära. En till sak jag har märkt när jag flyttat hemifrån är att jag tycker om att städa, så det kanske är ett intresse också?

För övrigt så tog jag studenten nu i somras och jag gick verkligen med världens underbaraste klass vi var som en stooooor familj! Jag gick inriktningen Handel & Personlig service och det var en linje som passade mig så bra.
Efter studenten blev det en vecka i Magaluf sen när man kom hem var det bara att börja jobba och då arbetade jag på Ica Maxi och stormtrivdes där då kollegorna var så jäkla roliga och härliga. Sen flyttade jag till Norge och då fick jag säga upp mig ifrån Ica Maxi och då började jag arbeta för en firma i Oslo som säljare men det var ingenting som skulle funka för mig i längden så jag var tvungen att säga upp mig där.
Så nu får vi helt enkelt se vart jag hamnar.

Likes

Comments