Veckan som gått och helgens planer

Heeej!!

Nu är det torsdag igen, vilket betyder att min skolvecka är slut och jag får helg :) Mina torsdagar här är alltså mina fredagar hemma i Sverige. Detta betyder att jag ska gå ut ikväll med Carro. De andra tjejerna har sina familjer här och reser på annat håll. Jag och Carro ska ut med ett killgäng från vår International Marketing kurs vilket ska bli väldigt kul för vi har inte varit ute med dem tidigare. Vi ska äta middag här på campus och sen senare runt 21 åker vi in till LKF (Typ Hong Kongs stureplan).

Denna vecka har gått fort tycker jag, jag har pluggat mycket och fått klart alla arbeten. Hur bra är inte det av mig? Detta betyder att jag endast har quiz kvar att göra innan terminen är slut. Quizen är även endast 30 - 50 % av betyget så det är skönt. Jag har också gått på Svenska Kyrkans kör för tredje gången och det är verkligen roligt, tisdagar har tack vare det blivit min roligaste dag på veckan. Det är 2 h varje tisdag och vi övar till Luciatåget som vi har den 8 december. Eva prästens fru bakar även sjukt goda kakor som hon tar med varje gång, bara det är en anledning till att gå dit haha!

En jobbig sak den här veckan har varit att allas familjer kommer och hälsar på och min familj är i Miami... Det blir dubbel jobbigt eftersom jag älskar Miami och den resan vi gör varje år är det roligaste jag vet samtidigt som mina kompisar här är upptagna med sina familjer. Men men jag sysselsätter mig med plugg, träning och kör haha.

I helgen ska jag och Carro hitta på lite olika saker, imorgon (fredag) tänkte vi ha myskväll och se Titanic och äta godis. På lördag har vi yoga på skolan i 2 h, det är ett event med väldigt många yogadeltagare som ska träna yoga tillsammans, jag tror det kommer bli kul. Sen ska vi ut och äta på kvällen, vart har vi inte bestämt men vi måste börja bocka av några ställen haha. På söndag tänkte vi åka och se The big Buddha statyn och plugga. Jag ser fram emot helgen och det ska bli kul att turista lite i HK igen.

Mitt välmående just nu är bra, jag har verkligen fått fasta rutiner. Jag joggar 6 km varje morgon för att få psyket på plats, sen äter jag min goda havregrynsgröt (som jag gör på rummet med tekokare) och sen pluggar jag faktiskt hela dagarna fram till middag. Efter middagen ser jag på en film, serier eller paradise hotell och det är lätt den bästa stunden på dagen haha! Min hemlängtan är däremot kvar men det är bara att acceptera att den kommer inte försvinna för mig här. Jag kommer att fortsätta längta hem oavsett hur coolt, häftigt och mäktigt Hong Kong är. Jag säger det igen HK är verkligen en grym stad men en utbytestermin var tuffare än jag trodde. 5O dagar kvar idag och det är 1 november så nästa månad kommer jag hem, WOW vad jag har längtat att kunna säga så!

Saker jag saknar mest hemma är:

1. Familjen och Rufus

2. Ett eget kök, börjar bli sjukt trött att äta ute eller mat som går att göra med endast en tekokare

3. Mer utrymme, bor ju som sagt på 12 kvm, hade varit trevligt med mer space snart.

4. Slippa duscha med flippflopps och att sova med ögonbindel och öronproppar

5. Tro det eller ej men kylan! Jag vill gå i mysiga höstkläder och tända ljus i mörkret.

Men snart så är jag faktiskt hemma! Nu ska jag läsa på lite om ett företag som jag ska ha skype - intervju med inför praktik till våren.

SAKNAR ER ALLA !

Puss Från LippyGillar

Kommentarer