LUCIATÅG & ANDRA ADVENT

Hej på er!! :) Nu är det söndag igen och en till vecka har passerat. Hur mår ni? Hur har er vecka varit? Jag sitter just nu i skolan och ska snart börja plugga till mina kommande tentor. Dessa dagar innan proven blir det inte så mycket annat än plugg men det gör inget för om 10 dagar är alla prov klara och om exakt 14 dagar är jag på Arlanda och blir upphämtad av familjen :D SÅ JAG KÄMPAR IN I DET SISTA.

Förutom det mår jag bra och min vecka har varit skön. Jag har inte gjort så mycket spännande saker men det har varit en rätt mysig vecka. Förra söndagen åt jag middag med min tyska kompis Alessia och min Hong Kong kompis Agnes. Vi gick till ett japansk ramen ställe där man kunde göra sin egen ramen. Det var roligt att testa något nytt och det var ett bra ställe, tror det hette Batou Ramen och låg i Causeway bay. Efter det fick jag testa en kinesisk efterrätt, det var typ mango i kokosmjölk, helt okej var det men det slår inte en cheesecake från Cheesecake factory om man säger så haha. På måndagkvällen hängde jag med Adina, vi såg på filmen Ensam Hemma och åt middag i sängen haha. Jag har endast pluggat på dagarna denna vecka men hittat på saker på kvällarna :) På tisdagkvällen promenerade jag och Adina till Cheesecake Factory där vi åt middag och bara hade det härligt. Vi båda är stora fans av coca cola zero och där serverar de obegränsat med cola zero för 45 HKD, så vi drack massa cola, åt nachos och beställde in två cheesecakes till efterrätt. Vi var så mätta att vi inte pratade med varandra de första 20 minuterna på promenaden hemåt haha!

Igår var det dags för Svenska Kyrkans Luciatåg i St John's Cathedral. Vi hade tre luciatåg under dagen och alla var väldigt lyckade. Första lussandet var på en svensk vinterfestival, andra tåget var på IKEA i Causeway bay (sjukt roligt att gå runt i varuhuset och sjunga för kineserna som inte fattade vad vi gjorde haha) och till sist det slutliga tåget i Hong Kong's finaste kyrka. Jag älskade verkligen kyrkan, den var helt magisk. Så stor, fin, mäktig och hade en bra känsla. Det var bara svenskar där och man fick verkligen mycket hemlängtan, tur att det inte är långt kvar nu. Efter tåget gick jag, Amanda och Carro till en italiensk restaurang som heter Pici. Riktigt bra mat och soft miljö att sitta i. Jag åt en god spagetti köttfärsås och en himmelsk tiramisu! Lördagen var en riktigt bra dag och jag fick väldigt mycket julkänsla!

Denna vecka består av tentaplugg alla dagar eftersom jag har en tenta nu på fredag. Jag ska ändå försöka att njuta av det sista kvällarna i Hong Kong och gå ut äta och göra lite mer shopping haha! Nästa vecka får ni se hur det går för mig att försöka få med allt hem. Tänkte börja packa om 1 vecka för att se om jag kommer behöva köpa en till väska. Har ju shoppat en del under min tid här och har med mig sjukt mycket julklappar. Det får ni se nästa söndag! :) Jag saknar er alla och snart ses vi igen, Hoppas ni får en bra andra advent och en härlig julvecka! Inte långt för någon nu till semester!

Puss och Kram Från LIPPY

Gillar

Kommentarer