Inspiration från JapanNär tonåringen tjatar om att han vill flytta hemifrån redan nu vid fjorton års ålder.

Hur han drömmer om sin egna lägenhet. Ja då får den här mamman helt enkelt ta till sina skills och fixa en liten lägenhet åt honom. Här hemma i sitt rum.

Sovrum, vardagsrum och hall är det som får plats. Rummet är stort men inte gigantiskt.

Hans önskemål var japaninspirerat.


Jag satte mig ner med sketchup ( program där man kan rita planritningar ) och gjorde en planlösning som skulle fungera. Visade sen tonåringen som tyckte det skulle bli bra.

Gjorde sen ett moodboard för att få till en känsla. Ni kan läsa mer om det HÄR och HÄR


Rummet börjar nu ta form och det saknas bara plywoodskivor som ska sitta på väggen som delar av dom olika "rummen" en tv-hylla/bänk ska på plats och sen är det såklart lite annat smått och gott som ska göras.


Men rummet blir faktiskt väldigt mysigt och härligt. Jag ör mer än nöjd, det blir faktiskt över förväntan och jag ser även hur tonåringen njuter av sin lilla "lägenhet"
Tonåringen önskade sig en rosa eller lila blomma. Det närmaste jag kunde komma hans önskemål var denna klöver. Så himla fin tycker jag. Den lever sitt egna lilla liv. Bladen slår ihop sig på kvällen, precis som om den går och lägger sig och på dagen är dom utvecklade.


Första gången jag såg det funderade jag på om jag lyckats ta död på den.På väggen har vi suttit upp plywoodskivor och fäst dom med spikpistol. Det saknas taklister.


Ja såhär ser det alltså ut just nu. Fortsättning följer.


Trevlig kväll!Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,
Men så snyggt rum!nouw.com/nellielillskog
linzoshouse
linzoshouse,
BellEveTherese
BellEveTherese,
Men vilken häftig grej att göra! Så himla roligt ju, förstår att han är glad och nöjd 😊. nouw.com/bellevetherese
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229