Att kämpa


Jag har kämpat med min vikt så länge jag kan minnas.

Har alltid tyckt jag varit kraftig och inte riktigt nöjd med min kropp.

Jamen gör något åt det då tänker ni. Tro mig...jag har gjort det så många gånger. Tränat och testat de flesta dieter.

Jag går ner i vikt och blir smalare...men faller alltid tillbaka i fällan...går upp allt och lite till igen...slutar träna och skiter i kosten.

Någon som känner igen sig?


Att gå ner i vikt och hela tiden tänka på vad jag stoppar i mig är tufft. Det gäller att kämpa och tänka på resultatet...som förhoppningsvis kommer.

Nu har jag sen några veckor innan jul börjat med viktväktarna. Det är det enda som jag känner funkar för mig. Det finns otroligt mycket goda recept och appen är skitbra. ( jag är inte sponsrad )

Men även om det finns en massa gott så suktar jag efter nästa mål....vad ska jag äta härnäst. Det sätter sig på psyket och ibland håller jag på och bli tokig. Men jag har inte fallit i någon frestelse. Och tänker inte göra det den här gången heller.

Jag har siktet inställt på juni och då hoppas jag kunna klä mig i snygga sommarklänningar utan att känna mig som en valross. Jag ser verkligen fram emot det.


Under tiden sätter jag upp lite delmål. Det är viktigt tror jag. Det är saker som gå till frissan och färga håret. Åka på spa, köpa något fint till mig själv. Tänker att det blir roligare om jag kämpar först och sen får belöning.


Nu efter bara några veckor så känner jag mig piggare och jag känner även att kroppen känns mindre uppblåst. Även om det inte syns på mig så känns det att kroppen börjar göra sig av med överflödiga kilon.


Idag slängde jag ihop en quesadillas med saker som fanns i kylskåpet. Kalkon, riven ost, machesallad, rödlök och såklart tortillabröd blev innehållet. Väldigt gott!

Om man nu räknar hur många poäng det blev så hamnar vi på 10sp

65g rökt kalkon - 1sp

3 msk riven ost ( 31%) - 2sp

2 st medium tortillabröd - 7sp


Gillar

Kommentarer

Petra
Petra,

Låter som du beskriver mig 🙈. Samma lika här. Viktväktarna är det enda som fungerar för mig. Och blir så besviken då jag gick ner mkt förra våren men nu har jag lyckats gå upp allt igen. Blir så less på mig. Ger dock inte upp 💪. Nya tag bara 😀. Har upptäckt att om jag försöker äta lite mindre av kolhydrater försvinner suget ganska mkt. Och om jag är duktig med mellanmål. Pasta sätter igång suget ordentligt hos mig så försöker att inte äta så mkt sånt. Älskar dessutom bröd-och äter ganska ofta typ libabröd, tortillabröd mm (tar det istället för pasta och liknande). Känns lite lyxigare på nåt sätt 😀. Lycka till!

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229