"Kod för att importera min blogg till Nouw:5484971005"

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Ja dags att börja blogga lite igen tror jag :)

Så kände att jag ville ha en helt ny blogg med nytt namn och lägga allt det gamla bakom mig :)

Att jag valde namnet LinZanKS är för att jag kallar mig för LinZan på nätet ibland,  men det är oftast upptaget så då la jag till KS som står för Kitzy & Souri. Kitzy är som dom flesta vet min fantastiska lilla vovve som betyder allt och lite till för mig! 

Souri, ja det är min häst då, (namnet brun åsna kan förekomma ibland, och det är samma sak som Souri då) ;)

Vem är jag då?  Jo jag är Lina, jag är 30 år gammal, jobbar som lastbilschaufför på Textilia sen 3,5 år tillbaka! Jag har hästar som fritidsintresse och satsar på hoppning :) 

Filmer och bilder kommer på hur våran utveckling har gått under åren! Ska även länk lite till min gamla blogg för att det finns en del inlägg där som förklarar mer än jag orkar skriva igen :)

Jag bor då i Örebro, är nybliven singel, vilket är något som är oerhört jobbigt för mig just nu, men eftersom jag inte kan göra något åt det så får jag helt enkelt bara gå vidare! Och jag har ju gjort det förr så jag tvivlar inte på att det ska gå bra även denna gång, även om jag för tillfället känner att jag inte vill ta i en karl ens med tång så kommer det nog att lägga sig det med så småningom!

Mitt fokus ligger just nu på att jag och Souri ska börja tävla i hoppning om 2 v, det har varit en lång och kantig väg dit med skador på häst, men framför allt att jag bröt ryggen för 3 år sedan under en hoppträning.

Men nu har vi alltså kommit så långt att det är dags igen! Sist jag tävlade var ju inte heller ett trevligt minne, utan jag och min förra häst, Chanel, gick omkull på banan och jag fick åka fastspänd med ambulans till USÖ (vem har sagt att det ska vara riskfritt att rida?)

Så jag hoppas att denna tävling ska gå lite bättre :)

Mitt nästa fokus är min gymträning och kosten, jag har satt som mål att nå vikten 60 kg till 1 juli, och jag har i nuläget 11  kg kvar! Så det är bara att köttat på!

Nej nu ska jag avsluta min rast här i mantorp och lasta av det sista samt åka hemåt och ta helg! Blir kanske en uppdatering med lite filmer senare om jag får kläm på hur man gör här på denna bloggsida ;) Puss och kram på er!

Likes

Comments

Pay and jumpen för Souri och Helen gick så bra som den kunde, dom gick felfritt i båda.
Det verkligen öste ner pissregn och vi var alla genomdränkta, men Souri som var lite stark i första klassen var cool och fin i 80, en mycket stolt hästägare var jag då :)
 
På söndag så ska Souri få åka på sin första riktiga tävling, en lokal 80 och 90 ska han få gå, ska bli riktigt kul tycker jag :)
 
Och själv har jag varit på Daniel-kurs fre-lör och det har gått så himla bra, vi har jobbat stenhårt med programmet inför programridningen nu på onsdag, det känns som om att det sitter iaf programmet, sen får vi bara hålla tummarna för att jag både kommer ihåg programmet på onsdag och att jag rider som ja gjort nu i helgen :) då kanske jag förhoppningsvis kan få bättre procent än förra programridningen :)
 
Just nu har jag iaf 3 lediga dagar att se fram emot, jag har haft turen att inse att jag var tvungen att plocka ut min ATF (arbetstidsförkortning) innan 1 juni annars skulle jag visserligen få ut den i pengar men jag anser att lite extra ledig tid är mer värt så jag har plockat ut den så jag fick ledigt fre-ons :) så nu är planen att städa lite här hemma, det kommer en firma hit på onsdag morgon som ska kolla på och mäta upp mitt kök som ska renoveras :)
 
Film från P&J
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Jaha nu har jag varit dålig på att blogga igen ;)
 
Har hunnit varit iväg på en Daniel kurs sedan sist, det gick bra som vanligt, är så roligt att träna för Daniel för han är så bra på att förklara vad han vill att jag ska göra när jag rider, och det gör det så lätt för mig :)
 
Helgen efter Daniel kursen så var min bror och hans fru Cajsa på besök i stan,och Cajsa är som jag kanske inte berättat tidigare dressyrtränareoch en väldigt duktig sådan till min stora glädje, och hon var så snäll att hon skulle ge mig en liten lektion i dressyr samt sitta upp själv och känna på honom för att kunna ge mig ännu mer hjälp.
 
Hon tyckte att jag borde jobba mycket på att få loss bogarna på honom för där sitter han fast en del, så det jobbar vi med mycket nu och jag tycker mig känna att han känns mycket mjukare nu :)
 
Sen i hoppningen så har jag börjat ta hjälp av en tjej som heter Helen, hon jobbar med tillridning bla och ska hjälpa mig att hoppa honom och sätta mer rutin där.
Det har gott jättbra de 2 ggr hon hoppat honom hittills och det känns könt för mig för då kan jag fortsätta under tiden att rida mina bommar och småhinder hos Britt så jag i lugn och ro kan jobba tillbaka mitt självförtroende och kan ta över hoppningen mer själv när jag är redo :)
 
140504
 
 
 
140509
 
 

Likes

Comments

Nu befinner jag mig i Thailand, klockan är 21 här, dom ligger ju 6 timmar före här :)
 
Vi åkte igår runt kl 14:20 från Arlanda, för dom som vet så är jag äckligt flygrädd och jag hade fått lugnande utskrivet och det tog jag igår, var fortfarande livrädd när vi lyfte men sen så orkade jag inte bry mig :) vi kom fram 08 thailändsk tid imorse, och beställde direkt en taxi till hotellet, och killen som vi fick åka med var typisk en ung, väldigt cool kille med solbrillor som hade sjukt bråttom dessutom! han körde om i tid och otid vart som helst, och inget bälte + att han gjorde egna små stopp längs vägen... aja helt förvånad var jag väl iof inte!
 
idag har vi bara tagit ett par dopp i poolen och så har vi varit ute och käkat! och nu sitter jag här och skriver lite, helt underbart att sitta ute under stjärnorna och skriva på datorn :D
 
ska lägga upp lite bilder som jag tagit idag, tog bara lite på hotellet, sen har jag tagit några ute, men eftersom jag glömde kameran på rummet så får dom bilderna komma imorgon eller nån annan dag som jag har tid :D
 
 
 

Likes

Comments

Helgen har flygit iväg fort som bara attan! både igår och idag så har vi varit på träning för Daniel!
Det har varit lika roligt som alltid, på lördagen så jobbade vi en del med sånt som vi kunde lite innan, men vi spände bågen lite när vi körde skänkelvikning, innan så har jag fått tvära honom väldigt mycket för att han skulle lära sig hur man korsar benen ordentligt, nu så fick jag jobba för att han inte skulle tvära för mycket, vilket Souri tyckte var mycket konstigt, men efter en stund så började han fatta poängen ;)
 
sen jobbade vi en del i galopp och det är inte alltid så lätt, Souri vill ju gärna smita iväg med bogarna så vi fick kämpa en del, och så fick jag lite att tänka på med, då jag har lätt för att luta mig framåt i fattningarna, så det ska jag jobba mycket för att inte göra :)
Sen när jag ser filmen så stör jag mig galet mycket på att mina händer är 1 km över manken! fy så fult, det måste jag verkligen jobba med.
Tror dock att det hör samman med att jag är expert på att "tappa" tyglarna när jag rider, de lixom glider mig ur händerna, så när jag får för långa tyglar och jag kämpar för att hålla ihop min häst så blir det så att jag får händerna väldigt långt upp, så det får jag försöka jobba mycket med!
 
Förra helgen så var det programridning för Cissi Brage på schemat, jag kände att det var en rolig grej att delta i fast vi inte riktigt har kommit så långt att vi är redo för tävling, eftersom det skulle hållas på anläggningen som jag har Souri uppstallad på så blev det enkelt för oss :)
 
Jag får säga att jag kände mig nöjd, för poängen kändes fullkomligt rättvisa, vi fick godkänt på mer än vad jag trott men inte godkänt rakt igenom, vi red på 53,6 % och för att bara ha tränat på programmet i 3 veckor, och för att vara Souris första någonsin och min första sen ridskoletiden så känns det helt okej :) jag kom ihåg nästan alla moment, missade dock halten i slutet :(
och så fattade han fel galopp en gång, dock var jag snabb och bytte, och Cissi skrev med det och tyckte det var bra.
Det som var genomgående var att han var för öppen i formen tyckte Cissi, och det håller jag helt med om, det är ju det vi jobbar massor på, och det har ju blivit så mycket bättre där, men inte tillräckligt än (skam den som ger sig) det hon tyckte var bra med mig var att min blick, att den var med överallt, hon tyckte att jag hamnade i stolstits i mellantraven, vilket är helt sant, jag har ju inte suttit ner när vi ökat traven förut eftersom vi nyligen börjat med det, men jag fick rådet av mina dressyrvänner i stallet att sitta ner ändå och ta en 5 el 4 på det istället för att rida lätt och få en 2 för felridning :) så det blev inte vackert kan jag ju säga :P men går ju helt klart att jobba med!
Cissi tyckte dessutom att Souri var en trevlig häst och det värmer i mattehjärtat att få höra!
 
nej nu ska jag bjuda på film både från träningen nu i helgen och från programridningen! komentera gärna, men va snälla ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Längesen som vanligt :)
 
Har som vanligt inte hänt mycket, vi har hunnit med en till träning för Daniel, som gick bra! Nu i helgen som kommer så ska vi vara med på en programridning för Cissi Brage :) vi ska rida LB:2 får se hur det går! Känner att det inte kommer gå särskilt bra men ska bli kul att höra vad vi behöver jobba extra med och vad vi gör bra osv :)
Plutten när vi skulle dressyr lite 💖
Sorans nya täcke :)
Print screen från senaste Daniel träningen 
 
 
 

Film finns oxå ska bara orka redigera lite ;)

Likes

Comments

Nu tänkte jag skriva inlägget där inspration från http://jolisporthorses.blogg.se/2014/january/svavar-pa-moln.html
 
Tänkte beskriva min häst lite :)
 
Souri är i mina ögon världens snällaste häst, skulle kunna sätta upp vem som helst på honom, han är lugn och sansad, iaf i ridhuset, ute är han för det mesta lika snäll, men kan försöka sig på att vända hemmåt ibland, och så har han vid 2 tillfällen på de år jag haft honom nu även slängt av mig och min förra medryttare i skogen, till hans försvar så var han redan spänd och uppjagad innan detta hände.
 
Dock anser jag att det är så få tillfällen att det knappt räknas tycker jag ;)
 
Vid ridning så är han som sagt väldigt snäll och lugn, ganska slö i mina ögon, saknar idag egen framåtbjudning, dock så tar han det väldigt bra om man säger åt honom att nu ska vi fram, för då går han fram, och nu när vi enbart fokuserar på bjudningen i framridningen så han har börjat fatta det, och går fram riktigt bra, men som sagt, inte helt friviligt ;)
 
Det som är svårt med honom är att han är sjukt stark och väldigt framtung, egenskaper som jag ogillar skarpt, men som blir bättre hela tiden ju starkare han blir, och jag tror att det kommer försvinna med tiden :)
 
Det som är fantastiskt och underbart med denna häst är att sålänge som han har orken, styrkan och förstår vad det är du vill att han ska göra - så gör han det.
 
Har faktiskt aldrig ridit en så samarbetsvillig häst någonsin, så på så vis så är han fantastisk! och dom egenskaper som är dåliga idag (bjudning, framtungheten bla) är ju saker som jag helt tror kommer försvinna med tiden, han jar ju blivit så mycket bättre redan, och ja han är ju bara 7 år så om några år så tror jag han går från min nästan helt drömhäst, till min drömhäst helt och hållet!
 
så vi har en hel del att jobba med, mina stackars fingrar får dock lida en del eftersom han är så stark, och jag inte vill rida honom på skapare än 3-delat när jag rider dressyr iaf, fuskar lite när vi rider ut eftersom jag inte har en chans om han vill dra, och när vi hoppar, efter min ryggskada så är jag inte helt tuff där.
 
aja rörigt som vanligt när jag ska formulera mig :)
 
 
Bilder på sportponnyn från igår ;)

 
 
 

Likes

Comments

Jag fick in 2 bluffmail från Swedbank i torsdags och tipsade aftonbladet om detta eftersom jag såg att det inte stod något om det där, dock blev det lite större än vad jag först kunnat tro, dom kom nämligen förbi och fotograferade mig på kvällen och sen låg det ute på nätet, och på fredagen, ja då var jag på första sidan i hela sverige i pappersvarianten av Aftobladet... helt jäkla sjukt om jag får säga det själv! det jag hoppas på var att det iaf var någon det hjälpte!
 
 
haha jag har lärt mig länka!!! det ni :D

Likes

Comments

Oj! redan januari, hur gick det till? pendlar mellan att blogga om 2 olika saker idag, känner kanske att det är något som skulle behöva komma ut och upp :) Det är något som de flesta av mina vänner redan vet om men något som kanske är bra för de som inte känner mig särskillt väl bor veta om, innan de dömmer mig.
 
Okej here we go!
Sen i november så går jag regelbundet till en psykolog på allmänpsykatrin, för utredning inför att ställa en diagnos! Gissningsvis vet de flesta redan att jag är ja - lite annorlunda :) Jag har fått kämpa för denna utredning, då de egentligen tycker att jag klarar mig helt som jag ska i min vardag - fast jobb, klarar att betala mina räkningar och lever i ett fungerande samboliv osv.
 
Anledningen till att jag sökt hjälp ska jag försöka förklara här.
Jag har det lite besvärligt i sociala situationer, jag pratar otroligt mycket, jag vet om det, men kan inte riktigt styra över det, jag märker tydligt när det inte uppskattas, men har svårt att styra det, bryr mig egentligen inte om ifall folk tycker illa om mig pga detta, men upplever det väldigt jobbigt när känslan blir att folk tycker att jag är jobbig.
 
Dock vet jag att de flesta tycker om mig ändå, eftersom jag enligt beskrivning även är väldigt glad och snäll :)
 
Och snäll ja, det är jag, jag vill alla människor i hela vida världen väl, jag skulle gå genom eld och vatten för mina vänner, MEN problemet är att jag har svårt att visa det, för jag har svårt att uttrycka mig bra, svårt att förmedla känslor när jag pratar, jag vet precis vad jag vill förmedla men kan ibland omöjligt göra det med "rätt" tonlägen! och missuppfattas ofta pga av detta, vilket gör mig så ledsen ibland.
 
En annan sak som jag har svårt för är koncentration, jag har exempel inga som helst problem att koncentera mig när jag tex kör bil, eller gör något annat där det är viktigt att jag koncentrerar mig, MEN om jag måste sitta på föreläsning, utbildning eller möten som är låååånga och tråkiga, eller bara lyssna på någon som pratar om något som jag är totalt ointresserad av så kommer koncentrationssvårigheterna direkt, jag börjar tänka på annat automatiskt, svävar iväg, och inser att jag missat hälften av vad som sagts, blir sjukt irriterad på mig själv, men gör ändå om det om och om igen.
 
Sen så är jag ett maniskt planerings freak, jag lägger oftast upp en plan på exakt vad jag ska göra och hur lång tid det får ta, funkar alltid när jag är ensam och inte börjar prata med någon. (vilket jag har stooora tendeser att gör)
Och om någon ställer en rak fråga om jag kan hjälpa till med något, och jag måste svara på en gång, så säger jag oftast nej, inte för att jag inte vill hjälpa till utan för att jag helt enkelt får svårt att planera in det så snabbt, jag blir stressad av att bryta min planering, (och ibland irriterad utan att mena det) får jag däremot fundera en liten stund och hinna med att planera in det, då brukar det oftast gå alldeles utmärkt, jag vet om att jag är sån här, men har svårt för att be om betänketid.
 
jag har svårt att formulera mig i text, jag ringer alltid hellre än sms:ar eftersom jag aldrig blir nöjd med min formulering, jag är inte nöjd över denna text heller men känner att det får duga.
 
Har också ett hett temperament, dock är jag rätt duktig på att hålla det inom mig själv, eller ta ut det i fula ord när ingen hör, eller värst av allt, min familj kan få smaka på det en del, framför allt min mamma! detta avskyr jag med mig själv, tack och lov har jag för det mesta vett att be om ursäkt, men detta är något jag behöver jobba mer med.
 
Detta är några av orsakerna som gör att jag vill ha hjälp, finns fler orsaker men dom håller jag för mig själv! med andra ord: jag är inte som alla andra ;) och är egentligen nöjd med mig själv, men jag behöver tips och råd för hur jag ska kunna jobba med mitt pratande, hur jag ska kunna lära mig uttrycka mig utan att ofta bli missförstådd, lära mig att koncentrera mig på även tråkiga saker och hur jag ska kunna visa mina vänner hur mycket jag bryr mig om dem så dom fattar det på riktigt! och bland det viktigaste, vara snällare mot världens bästa mamma <3
 
Det ända vi vet idag är jag förmodligen har en diagnos, men allt är inte klart ännu, det ska dock vara helt klart inom 2 månder, och jag väntar med spänning och lättnad på att få reda på vad som är "fel" :)
 
Aja orkar inte tänka mer nu, ska ta mig ut till Soran nu! Puss på er!
 
 
 
 
 
 
 

Likes

Comments