Hej igen!

Nu har vi börjat komma in i vardagen här nere, ganska skönt faktiskt eftersom allting är så nytt.

I måndags så kom vi fram till våra värdfamiljer ganska sent på kvällen och började allting med att packa upp och sen äta middag samt introducera oss själva. Senare på kvällen så gick vi ut för att ta en öl eftersom att det ändå var vår första dag här nere så kan vi lika gärna börja med att kolla in pubbarna. Vi hittade ganska snabbt en vi gillade en del som vi nog kommer vara på flera gånger. En lugn Irländsk pub med billig öl, bra musik och väldigt gott sällskap.

Tisdagen började med skola och en introduktion till lärare och diverse annan skol personal, därefter lite papper och regler som vi skulle gå igenom och skriva under. Sen en kort tur i skolans minibus för att se lite mer av staden och för att kunna orientera oss bättre. Sen blev det ytterligare en pub runda fast med nästan hela klassen denna gången.

Onsdagen var ganska lugn med fixande av busskort, bankkonto och passerkort till skolan. Efter alla "viktiga" saker var fixade så käkade vi lunch och sen en båttur runt om Plymouths kust. (bilder kommer). Vi passade även på att gå in på Akvariumet som ligger här som sägs vara ett av de största i Europa (i storlek med Universeum fast enbart vatten djur), Riktigt fräckt faktiskt. (kommer bilder)

Idag (torsdag) så hade vi våran första kökslektion. Var riktigt nervös innan men det gick alldeles utmärkt faktiskt. Vi fick en snabbguide genom lokalerna och lite vad som skulle göras. Det mesta var redan förberett av eleverna kvällen innan så det var en väldigt lugn start. Jag hamnade i luckan och fick en hel del beröm för mina upplägg både av andra elever och av personal. Och det märks verkligen stor skillnad mellan köket och kulturen hemma och här, visst att vi bygger rätter en del på höjden hemma. Skillnaden är att vårat iaf ser snyggt och mer genomtänkt ut. Men men, jag antar att det är en vanesak precis som allt annat.

Vi har bokat en resa till london i helgen. Så kommer nog blogga om det på bussen tbx på söndagen

Kommer lägga upp en del bilder som jag tagit än så länge, Tror inte dom kommer hamna i ordning, men det märker vi.

Ha det gött till nästa gång.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments