13 dagar kvar

Nu är det alltså måndag den 6 februari. Vilket betyder att det är mindre än två veckor kvar tills jag är tillbaka på hemmaplan. Detta är alltså mitt tionde inlägg här på bloggen. Undrar vad skolan har att säga om antalet inlägg jag har gjort under resan. Tyvärr så har det ju inte funnits så mycket att skriva. Jobbet tar upp väldigt mycket tid och när man är ledig så gör man så lite som möjligt. Därav så har det inte blivit så mycket att skriva om.

Jobbet är underbart, just nu. Jag bytte från förrätter till efterrätter för ungefär en månad sedan. Vilket har varit en otrolig upplevelse, mycket pågrund av att jag aldrig har jobbat med efterrätter på det sättet. Visst att jag har gjort efterrätter tidigare, men aldrig i den här bemärkelsen och aldrig heller gjort enbart efterrätter under en service. Det är en helt annan grej, en helt annan noggrannhet och inte allt samma stress som på resterande sektioner.

Jag har som de flesta vet tvivlat över om jag kommer att fortsätta som kock efter studenten. Mycket på grund utav hur jag har haft det här under resan. Så just nu är det rätt oklart om vad jag ska göra efter studenten. Jag har fått förslag och förfrågningar från diverse platser och företag, både inom och utanför branschen. Men det blir till att fokusera på det när jag kommer hem, efter att man har kommit iordning med allt skolarbete som är kvar.

Jag kommer lägga upp alla bilder osv som jag har tagit under resan i ett album på facebook. Har tyvärr inte kunnat ha telefonen tillgänglig under arbetstid så det kommer saknas väldigt mycket bilder från arbetsplatsen. Ska se om jag kan få tillåtelse att ta bilder osv nu under sista veckan och försöka få med lite från det vi gör just nu.

Men det är ett annant moment, Ses i Sverige

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Har precis kommit fram till Dorset och till Pig on the beach som jag har blivit flyttad till pga diverse anledningar. Tror verkligen att jag kommer trivas här, känns verkligen rätt. Hotellet ligger precis vid vattnet och har en lååång sand strand ett stenkast bort. Hotellet är väldigt annorlunda och unikt.

Det är nu ungefär 3 månader kvar tills jag återvänder till Sverige. Vilket är skönt på ett sätt, Denna resan har hittills varit väldigt lärorik och intressant men jag vet ännu inte om jag skulle hoppa på ett sånt här projekt igen. Att lämna allt man har hemma för att åka iväg och utbilda sig är väldigt stort, och det kräver också att man har ett sinne för det. Om jag har det eller inte återstår att se. Finns inget riktigt svar på den frågan nu, vet inte om jag kommer kunna svara på det ens.

Har faktiskt inte lärt mig så mycket nytt inom mat ännu, visst att jag lärt mig massvis med nya engelska ord inom mat som jag inte visste innan, men inte så mycket nya tillagningssätt eller berednings tekniker som jag hade hoppats på. Förhoppningsvis så kommer jag lära mig mer på detta hotellet än på det jag var innan.

Har inte hunnit ta några bilder eller liknande ännu. ska försöka göra inlägg lite tätare också. Det är dock svårt när man inte har så mycket att skriva om, inte så intressant att skriva att man gör samma sak varje dag i en månad...

Likes

Comments

Nu har första två veckorna här gått (tror det är två iaf) Och det har funkat bra hittills. Väntar dock fortfarande på att vi ska få hyllor i garderoben och en byrå till våra kläder. Så just nu måste vi ha alla våra kläder i väskorna. Vilket är sjukt störande för de ser riktigt jävla skitigt ut pga det.

Jag är för tillfället i förrätts stationen vilket jag trivs bra i, vet dock inte hur länge jag kommer bli kvar här. Antingen i några veckor till eller till nästa menybyte.

Har egentligen inte så mycket att skriva. Är just nu sjuk med både förkylning och feber, dessutom så ska jag jobba imorgon. Arbetsdagarna här är äckligt långa, vanligtvis så jobbar vi från 09 till 22:30 men vissa dagar har det blivit ännu längre. Så kortfattat så trivs jag med arbetet i sig men fan inte med tiderna, hade hellre jobbat 10 timmar per dag fem dagar i veckan än dom timmarna vi gör nu. Men men, de e ju synd o klaga har jag hört.

Kommer troligtvis inte kunna åka hem över julen eftersom tanken är att jag ska jobba varje dag från den 23 till den förste, vad som är sagt nu iaf.

kommer lägga upp lite bilder här nedanför på hur de e i köket o en del av rätterna.

Likes

Comments

Första dagen gjord. Lite segt att börja med ett 12 timmars pass men det flöt på under hela dagen. Tyvärr inte mycket gäster idag så blir förhoppningsvis mer att göra imorgon.
Hotellet är väldigt lyxigt och maten är verkligen "modern" mycket smått o mycket pill

  • 108 Readers

Likes

Comments

​Nu när jag har varit här i tre veckor så har man ju automatiskt lagt märke till en del skillnader här. Mestadels så verkar maten vara mer halvfabrikat än hemma, väldigt mycket färdigrätter och snabbmat, även i hemma. Ungdomar verkar inte äta jätte mycket ute men med tanke på vad man ser för folk på de olika matställena och hur folk ser ut så är det mestadels snabbmat såsom Mcdonalds, Subway, KFC o liknande. Mestadels så verkar människor dricka kaffe/thé och inte lika mycket energidrycker som hemma i Sverige. 


​Godis, socker och läsk dricks och äts i överflöd, överallt. Jag själv får mer godis, chips och kakor nerpackat som lunch än vad jag får mat. Vanligtvis så är det två stycken små ljusa frallor. 

I skolköket så lagar vi allting från scratch men vi får inte göra så mycket egentligen. För det mesta är redan färdig gjort dagen innan tyvärr. Vilket gör att vi har överdrivet mycket dötid på de praktiska lektionerna. 

Återkommer med hur det ser ut på praktiken i senare inlägg.


Praktiken som jag har hamnat på är ett fyra stjärnigt hotell 30 minuter utanför london. Maten är väldigt modern och så är även uppläggen.  Jag har ju ännu inte varit där så har inga bilder eller liknande därifrån. Kommer antagligen komma inlägg som visar mer hur det ser ut. Men för er som inte vill vänta så lägger jag en länk här till hotellet. http://www.greatfosters.co.uk/Likes

Comments

Ändringar på bloggen!

Som ni alla har märkt så är jag inte aktiv här, alls, överhuvudtaget. Är faktiskt inte intresserad av att skriva här egentligen delvis eftersom att det inte är min grej riktigt och delvis eftersom att jag är så himla kass på o "beskriva/berätta" om vad jag har gjort/lärt mig. Men efter som att jag är "tvungen" enligt skolan så...


Sååååååååååååååååååå hedanäfter kommer jag uppdatera mera Men Jag kommer vara otroligt otroligt kortfattad så det kommer nog inte vara någon jätte intressant läsning. Ni kommer få se vad jag gör på dagarna (mesta dels vad jag gör i skolan/praktiken) och förhoppningsvis så följer det med några bilder.


Jag har dock skoluppgifter som jag kommer publicera här så ni kommer nog att få lite mer text att läsa, någon gång..


Juste jag skaffade en till tatuering också

Likes

Comments

Hej igen!

Nu har vi börjat komma in i vardagen här nere, ganska skönt faktiskt eftersom allting är så nytt.

I måndags så kom vi fram till våra värdfamiljer ganska sent på kvällen och började allting med att packa upp och sen äta middag samt introducera oss själva. Senare på kvällen så gick vi ut för att ta en öl eftersom att det ändå var vår första dag här nere så kan vi lika gärna börja med att kolla in pubbarna. Vi hittade ganska snabbt en vi gillade en del som vi nog kommer vara på flera gånger. En lugn Irländsk pub med billig öl, bra musik och väldigt gott sällskap.

Tisdagen började med skola och en introduktion till lärare och diverse annan skol personal, därefter lite papper och regler som vi skulle gå igenom och skriva under. Sen en kort tur i skolans minibus för att se lite mer av staden och för att kunna orientera oss bättre. Sen blev det ytterligare en pub runda fast med nästan hela klassen denna gången.

Onsdagen var ganska lugn med fixande av busskort, bankkonto och passerkort till skolan. Efter alla "viktiga" saker var fixade så käkade vi lunch och sen en båttur runt om Plymouths kust. (bilder kommer). Vi passade även på att gå in på Akvariumet som ligger här som sägs vara ett av de största i Europa (i storlek med Universeum fast enbart vatten djur), Riktigt fräckt faktiskt. (kommer bilder)

Idag (torsdag) så hade vi våran första kökslektion. Var riktigt nervös innan men det gick alldeles utmärkt faktiskt. Vi fick en snabbguide genom lokalerna och lite vad som skulle göras. Det mesta var redan förberett av eleverna kvällen innan så det var en väldigt lugn start. Jag hamnade i luckan och fick en hel del beröm för mina upplägg både av andra elever och av personal. Och det märks verkligen stor skillnad mellan köket och kulturen hemma och här, visst att vi bygger rätter en del på höjden hemma. Skillnaden är att vårat iaf ser snyggt och mer genomtänkt ut. Men men, jag antar att det är en vanesak precis som allt annat.

Vi har bokat en resa till london i helgen. Så kommer nog blogga om det på bussen tbx på söndagen

Kommer lägga upp en del bilder som jag tagit än så länge, Tror inte dom kommer hamna i ordning, men det märker vi.

Ha det gött till nästa gång.

Likes

Comments

Har nu landat i England och fått ut bagaget osv. Flygresan gick bra och nu är vi på bussen påväg mot plymouth. Beräknar att vara framme om ca 4 timmar...

  • 242 Readers

Likes

Comments

Då var det dags. Sista middagen hemma innan jag åker. Känns tungt. Men men. Jag kommer ju hem tillslut.
Nu är allting iallafall packat och klart, förutom mobilladdare och datorn som fortfarande är på laddning.

11 timmar och 40 minuter kvar...

  • 229 Readers

Likes

Comments

Då var det dags. Det vi alla väntat på. Mitt första inlägg.

Har nu då äntligen kommit till det roligaste. Packning. Och insåg att det är tråkigare än jag trodde. Eftersom jag förberedde allt så väl och hade skrivit en packlista då gick det ganska smidigt. Nu är det endast handbagaget klart ^^

Allt för denna gången. Ses i dimman ^^

  • 274 Readers

Likes

Comments