Header

Ja de är så jag känt mig den här hösten/vintern än så länge. När Leonard blev 18 månader var det som att något klickade till för honom. Han har alltid varit pigg, nyfiken och envis men nu har det tagit sig till helt nya höjder. Utbrott, utåtagerande och trots är numera vardag för oss. Känns som att jag säger till honom en miljard gånger per dag och på olika sätt men de är få saker som biter på honom. Oftast får jag bara ett pillemariskt "Ha, tror du ja!"-flin tillbaka och jag vet inte hur många gånger jag fått blickar av omgivningen när han slänger sig på golvet och gallskriker/sparkar på mig. De jobbigaste med det är också att många per automatik tror att ett barn som är utåtagerande och argt inte blivit uppfostrat ordentligt eller att de bara har fått hållas, vilket är lite jobbigt när det absolut inte stämmer och man som mamma kämpar med näbbar och klor för att hitta balansen mellan att vara principfast och helt enkelt bara göra de som funkar för att få en fungerande vardag.
Sen har han inga spärrar, han far runt överallt, får han chansen att sticka så gör han det oavsett vart vi är för att han är så orädd. Höll nästan på att strypa honom en dag när jag fick slita tag i luvan på hans jacka och håva in honom för att han var påväg rakt ut i en trafikerad korsning för att han fick syn på en buss. Stod där i några sekunder med en puls på 200 och bara stirrade innan jag hörde att han var arg för att han knappt fick luft. Jag tog upp honom och bara kramade honom länge och han försökte åla sig loss och vrålade "däää" efter bussen.

Är det ok att vira in barnet i bubbelplast och han honom skyddat i något hörn i sovrummet till han är typ 4 och lugnat sig lite för jag orkar inte riktigt med honom just nu...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja de är så jag känner just nu. Fick veta idag att mitt jobb vill anställa mig på 100% från och med årsskiftet ungefär och att jag sedan kommer jobba halvtid och vara tjänstledig halvtid tills plugget är klart i juni då jag kommer gå på heltid istället. Bara tanken på att jag får vara kvar på ett ställe jag trivs så galet bra på med underbara kollegor, bra arbetstider och nära Leos förskola är mer än jag vågat drömma om. Fatta att jag är färdig vårdadministratör om ca ett halvår och jag äntligen slipper fundera på vad jag vill hålla på med etc. Det var inte meningen att jag skulle bli sjuksyrra, det var de här jag skulle göra istället!

Så galet underbart att livet sakta men säkert bara faller på plats mer och mer nu. De kommande åren kommer det hända så mycket härliga saker och jag ser verkligen fram emot att få växa som människa i mitt yrke och få uppleva alla underbara saker med min familj.

Likes

Comments

Efter att Isabella Löwengrip gjort en lista på sin blogg med saker hon vill göra i livet så blev jag inspirerad att göra en egen. Det finns ingen tidsplan här utan det gäller tillsvidare. Numreringen är mest för att det ska se snyggt ut.

1. Läsa klart min utbildning och få jobb på den vårdcentralen jag har jobbat på sedan i våras och skaffa mig arbetslivserfarenhet.

2. Ska syskon till Leonard, målet är 3 barn med ca 3 år mellan varje.

3. Få uppleva en naturlig förlossning.

4. Kunna amma.

5.Få gifta mig med M, min bästa vän och den bästa människa jag vet och ha ett stort herrgårdsbröllop med ca 60 gäster dör vänner och familj får träffas och lära känna varandra.

6. Få fira bröllopet tillsammans med våra barn och se dom som brudnäbbar.

7. Kunna åka på solsemester med familjen typ vartannat år eller så.

8. Köpa ett radhus i nyproduktion här i stan.

9. Köpa en Kia Ceed.

10. Ha minst 2 hundar.

11. Jobba som administrativ chef på en vårdavdelning på ca 80%.

12.Lära min göra fina cupcakes och tårtor.

13. Starta upp en liten bageribusiness och jobba de resterande 20% med göra cupcakes och tårtor till ex bröllop och kalas.

14. Lära mig spanska, franska och italienska.

15. Fortsätta tycka matlagning är kul och utforska den kulinariska världen.

16. Få se mina barn växa upp.

17. Få träffa mina barns respektive (kön är helt oviktigt såklart)

18. Känna att mina barn alltid vet att de kan komma till mig oavsett vad det gäller och oavsett tid på dygnet.

19. Leva ett långt och härligt liv tillsammans med M, fyllt av kärlek, skratt, kommunikation och ämsesidig respekt.

20. Aldrig sluta leka.

21. Aldrig sluta älska fantasy och Disney.

22.. Vara ett Potterhead for lfe!

23. Göra mina tatueringsprojekt som jag tänkt på i över 2 år nu.

24. Bli bättre på att älska mig själv.

25. Försöka att på lång sikt bli av med mina ätstörningar och leva ett hälsosammare liv utan att för den delen bli helt besatt och glömma att njuta av livet.

26. Jobba ideellt med att få bort tabun och fördomar kring psykisk ohälsa och ångest.

27. Ta upp musiken igen.

28. Börja dansa och bli s pass bra att jag kan gå med i någon dansgrupp och uppträda.

29. Alltid unna mig salongsfixade naglar och nyfärgat hår.

30. Våga testa massa roliga frisyrer.

31. Pierca mig.

32. Uppdatera min garderob regelbundet.

33. Läsa mer böcker.

34. Vänja mig vid att gå i högklackat och använda det oftare.

35. Alltid gå runt och sjunga hemma.

36. Börja i kör.

37. Testa massa olika barnvagnar

38. Inreda vårt hem precis hur vi vill.

39. Hinna få barnbarn.

40. Åka på semester med våra respektive familjer.

41.Se till att våra barn ha en nära relation till sin familj och släkt.

42. Aldrig behöva oroa oss för ekonomin igen.

43. Resa till alla huvudstäder i Europa där London är viktigast.

44. Uppleva alla Harry Potter and Disney-theme parks som finns.

45. Uppleva L.A, Silicon Valley, drömfabriken Codac Theatre mm.

46. Gå på The Ellen Degeneres show

47. Gå på Late Night Show med Jimmy Fallon.

48. Besöka the Academy awards museum.

49. Se till att mina barn bli msukintresserade.

50. Se Harry Potter and the cursed chld


Likes

Comments

Vi har längre känt här hemma att vårat hem aldrig riktigt känts som ett hem. Det spelar ingen roll hur städat och fixat vi har haft det, det har liksom aldrig känts som "vi" och de automatiskt gör att man liksom aldrig orkar lägga energi på det. Nu har vi äntligen lyckats klura ut hur vi vill ha det och det känns så bra. Stilen kommer vara svart/vitt och sen ett färgtema för varje rum. Vardagsrummet kommer vara gult, köket rosa, Leonards rum turkos och sovrummet grönt. Så nu är det bara att börja beta av ett rum i taget. Vi har bytt ut alla stora möbler här hemma så nu är det bara grunddesignen och alla smådetaljer kvar men det är ju bara att ta lite i taget. Vi kommer också skaffa lite mer förvaring i form av en byrå till sovrummet, sko/mössa/vant-förvaring till hallen och ett vitrinskåp till vardagsrummet för våra Pokemon/HP-prylar.
All inspo i kombo med att jag fått mitt CSN-besked inför mitt sista läsår någonsin gör mig så grymt pepp att fixa här hemma nu! :D


Alla bilder är lånade från instakontot "Kruthusvagnen"

Likes

Comments

Nu har Leonard skolats in under en vecka och jag kan bara konstatera att det går toppenbra! Jag kommer vara med honom nästa vecka också och sen är jag säker på att han kommer fixa de där galant själv. Pedagogerna är toppen, skolan är superfräsch, de får hemlagad mat varje dag, barnen får lära sig integrerat teckenspråk, listan kan göras milslång med allt vi älskar med hans förskola. Jag är så lycklig för att allt känns så bra och så stolt över min lilla knodd som är en sån stor och duktig kille!

Igår fick Fåris officiellt flytta till förskolan tillsammans med hans Leonard-nappar

Likes

Comments