​Hej! Vardagen flyter på som vanligt men jag börjar verkligen känna av hemlängtan nu. Trodde aldrig jag skulle längta hem så mycket som jag faktiskt gör. Även om det är helt underbart här så ligger jag ändå på kvällarna och längtar hem. Vår engelskalärare ställde frågan om vi tyckte det va skönt att bo i en storstad då man kunde vara anonym i veckan på en lektion. Alla räckte upp handen förutom jag. Jag vet inte hur många det är som bor i mindre byar som Hyltebruk men de flesta bor i större städer och jag tänkte på att det inte är lika stor skillnad för dom som det är för mig. Det kan vara skönt ibland att vara helt anonym och inte känna någon på stan, men jag tror inte jag hade klarat av att bo såhär en lång tid. Jag antar att det tar lite tid att vänja sig, trots att jag har varit här i över en månad nu så har jag fortfarande inte vant mig.

Jag börjar se fördelarna av att bo i Hylte nu. Det är en helt annan stämning i Hylte då alla känner alla och det känns bara mysigt att bo nära skogen. Bara den grejen att jag bor mellan 3-10 min bort från mina bästa kompisar. Och 10 min ifrån min pojkvän. Just nu bor jag 885 mil ifrån er. 

Jag har verkligen fått en helt annan syn på livet generellt och börjar uppskatta hemma mer. Jag som alltid har klagat över att bo i en ”liten håla”, när det egentligen är rätt mysigt.

Jag kom på mig själv häromdan av att sucka när det var hela 7 minuter kvar tills bussen kom. Om jag skulle missa bussen i Hylte skulle jag troligtvis få vänta i 40 minuter. Jag har märkt mer och mer här att allting verkligen är relativt. Ni kanske tycker det är jättekonstigt att jag kan sakna en liten by som Hylte, men när man sätter det i perspektiv mot London så känns det helt annorlunda. 

Mamma, Affe, Mormor och Morfar kommer om mindre än 20 dagar nu vilket känns så skönt att äntligen få träffa någon hemmifrån. Efter det så kommer det flyta på med att Peter förhoppningsvis kommer och några dagar efter han har åkt hem så kommer Moa, Emilia och Josefin. Ska bli så kul att äntligen få träffa alla men jag är rädd att jag kommer få tillbaka denna hemlängtan direkt när de har åkt hem. Och då är det fortfarande mer än en månad kvar tills jag får träffa alla igen. Är dock nästan 100 % säker på att efter en natt i Hylte så kommer jag sakna London lika mycket, om inte mer, som jag saknar hemma nu. Kommer troligtvis också bli väldigt jobbigt att börja skolan i Halmstad igen då jag kommer sakna London extremt mycket.

Denna veckan har varit väldigt jobbig då vi har haft väldigt mycket plugg. Det märks verkligen att det blir svårare i 2:an nu när vi har börjat med nationalekonomi på samhällskunskapen. Vi har suttit kvar efter skolan några kvällar denna veckan och försökt plugga. Det har väll gått sådär eftersom att vi tappar fokus efter 5 min. Imon har vi samhälls- och tyskaprov så då blir jag av med de. Sen på fredag är det inspark vilket ska bli jättekul! Nu ska jag försöka sova och vila upp mig inför provet imon. Godnatt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments