Trekking i norra thailand del 2

Effter ytterliga hikeing så kom vi fram till en liten by kallad chinese village . Hem till en kinesisk tribe som emigrerat till thailand för länge sedan. Har för mig att det bodde runt 12 familjer i den byn. Runt byn och i närheten fanns även en gigantisk te plantage med Oolong te (Kinesiskt grönt te). Det fanns även plantor som var svart te. Jävlar vad trött man kände sig vid det här laget. Det jobbiga var at det var uppför helatiden nästan men det var värt det för varje by vi passerade och djungeln var vacker med sina gigantiska bambu träd.

Ett av hyddorna vi passerade. Leu visade att det numer är en blandning av mer moderna hus i sten och dessa gamla som görs av stora bambuträd som plattas ut.

Sedan passerade vi ett stort vattenfall. Det som kändes speciellt var att vi hikeat hela dagen nästan och det var bara vår grupp som var där så det kändes rätt magiskt. Längst ner ner på vattenfallet fanns det som en pool som bildats där man kunde bada. Det var sand på botten och vattnet var kallt som satan men alla vi turisten tog beslutsamt ett dopp under vattenfallet.
Dagen avslutades med ännu en tribe by innan vi satte oss i bilen igen för att åka till ett spa med varmt vatten med svavel i. Ush jag insåg inte för än jag frågade en av tjejerna att det är ett svavelbad, jag trodde det bara skulle vara en schysst varm pool. Luktade som ruttna ägg där inne men tydligen skulle det vara bra för huden. Vi fick en liten privatpool bara vi tjejer där vi satt och snackade ett tag. Kände mig extremt nöjd med dagen och det kändes skönt att veta att man även fått lite motion bland allt det vackra. Det var bara 10 km men det gick så mycket uppför att det kändes som mer. Leu hade även varit så snäll och täljt oss alla en fin mugg med våra namn på av bambu som vi fick ta med hem.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hur lyxigt med privatpool? Låter ju helt underbart! Superhärliga bilder <3 KRAMnouw.com/emmaengstrom
linnvikman
linnvikman,
Hehe äggluktande privatpool 😉😂 euwnouw.com/linnvikman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman