Trekking i norra Thailand del 1

14 mars

En av dom största anledningarna till att jag valde att åka till Chiang Rai var att jag hört gott om deras trekkingturer. Det är lättare att komma bort från staden och ut på landet från chiang Rai jämfört med Chiang Mai. Efter att ha letat på två byråer som båda sa att dom inte hade grupper och att om jag ville gå ändå så skulle det bara bli jag och en guide( stelt) så hittade jag tillslut en bra firma som hade turer i grupp.

Dom hämtade mig utanför mitt hostel runt nio tiden sen körde dom en bit innan det var dags att vandra. Två guider hade vi med oss och båda var väldigt duktiga och pratade bra engelska, Leu och Joe. Leu sprang först ut i skogen och täljde ihop lite vandringsstavar sen begav vi oss. Först såg vi lite gummiträd sedan gick vi genom en stor annans plantage. Vi fick självklart smaka en och det är så gott och sött, mycket godare än i sverige eller så inbillar jag mig. Den på bilden är dock omogen.

Det var rätt stenig och brant terräng när vi kom ut i djungeln men vi stannade rätt ofta och tog en liten paus. Under tiden passade guiden på att tälja ihop pinnar och koppar till oss som vi skulle ha till lunch.

Vi hade två vovvar med oss , anledningen till detta kom det fram att dom är duktiga på att känna om det är ormar i närheten. Söta som sällskap var dom också såklart.

Bamboo cooking

Vid mattdags så skulle vi lära oss laga mat med bambu. Det dom gjorde var att ta jäkligt långa och tjocka bambu pinnar och sedan fyllde vi dom med mat. Vi gjorde nudelsoppa, klibbigt ris, kyckling och omelett. Dom körde helt enkelt in maten i en pinne och grillade det över elden innan dom lade över den i en annan pinne som servering man fick ta från, det blev gott. Smakade bara som vanlig thaimat. Leu råkade dock tömma ut hela omeletten i skogen hahah , shit happens. Han berättade lite om thailand och vad han tyckte om elefantturismen. Han berättade även att han tidigare varit munk men att han nu valt att inte ha någon religion väldigt intressant att snacka med honom faktiskt.

Gillar

Kommentarer

cassandralun
cassandralun,
Wow vilka fina bilder!nouw.com/cassandralun
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman