Toxic friends- tips och tankar

Kanske är jag en av få som hittills inte har upplevt några "Toxic friendships" eller giftiga förhållanden hur man nu ska uttrycka det på svenska. Jag hoppas inte att det är så vanligt som jag tror men jag vet att det finns många som gillar att prata skit om andra och som har problem med detta vilket jag absolut inte tycker är acceptabelt.

Borde det inte vara uppenbart att du tar upp problemet direkt med personen det gäller istället för att gå bakom ryggen? Jag har aldrig varit den mest populära personen i skolan eller "populär" för övrigt eftersom jag varit väldigt blyg och tyst förut och visst har det funnits många gånger när jag var lite yngre som jag varit avundsjuk på dom där fina bilderna på instagram eller facebook med ett sådant här stort kompisgäng där alla verkar så glada och ha så kul. Jag hade inte ett sådant gäng förut även om jag alltid haft ett fåtal vänner nära mig. Sedan har det kommit fram att dom där gängen inte alltid är så perfekta som det verkar som utåt. Att kompisarna pratar om varandra bakom ryggen eller att någon i det där fina gänget känner sig utanför egentligen. Man brukar prata om två olika typer av personer. Dom som älskar att ha massor av vänner men kanske inte så jättenära, jag är den som hellre har få men nära vänner.

Jag älskar mina vänner och litar till hundra på dom och att dom aldrig skulle prata bakom ryggen på mig precis som jag inte skulle göra mot dom. Anledningen till att jag tar upp det här är att jag nyligen läste ett annat blogginlägg där personen förklarade att vännerna inte kändes äkta eller att hen känt sig sviken av vännerna och deras beteende. Att ha hälsosamma relationer till dom du har i ditt liv är så viktigt och att du har folk som stöttar och accepterar dig för den du väljer att vara.

Hur du undviker giftiga förhållanden

- Respektera dig själv och andra. För mig handlar det mycket om självrespekt och självkänsla. Jag tror att det påverkar nästan alla aspekter i livet inklusive detta. Var den personen du vill att andra ska vara mot dig. Acceptera inte att folk behandlar dig hur som helst och om du känner att dom du omger dig med inte får dig att må bra så behöver du absolut inte stå ut med det. Det är svårt men stå upp för dig själv och försök alltid vara din egen vän först och främst och mår du inte bra av en relation så behöver du göra något åt det.

- Prata direkt med personen i fråga. Om du hört att någon sagt något illa om dig, anta inte massor av saker. Sådan kan eskalera och blir bara värre av att gå massor av omvägar eller genom andra. Prata med den personen. Hör om det stämmer och varför personen sagt på det viset? Kanske är det ett missförstånd eller om det är något hen har sagt om dig som inte är riktigt schysst kan du alltid höra varför och om det är något du kan eller vill ändra på för att det ska kännas bättre mellan er.

- Älska dig själv. Den här punkten är något som jag själv jobbar på varje dag och det är något som man förmodligen måste fortsätta ha i åtanke. Du behöver inte vara narcissist för att älska dig själv. Det är väldigt cliché men det om du älskar dig själv och inte är så sträng mot dig för att du är imperfekt kommer det göra dig mer trygg i dig själv och i dina relationer. Om du har en sund relation med dig själv tror jag att det automatiskt genererar i bra relationer till andra.

"People like people who like themselves a lot" Amy Lee / Vagabond Youth. Videon heter "I don't feel pretty". Den är väldigt lång men jag rekommenderar den verkligen . Hon förklarar hur din egen självbild kan speglas i hur andra människor ser dig. Om du känner att du inte är tillräcklig eller att du känner dig dum så kommer andra människor till slut börja spegla det eftersom du går och intalar dig själv detta hela tiden och visar det utåt undermedvetet.Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman