Recept - Daim

Ni vet känslan när man bara ligger hemma och känner hur sötsuget bara slår till. Då har jag ett perfekt super smarrigt recept till er! Det är dessutom mycket enkelt och snabbt att röra ihop.


Det enda du behöver ha hemma är:

  • Kakao
  • Mjöl
  • Smör
  • SirapDet här är faktisk min mammas gamla recept som hon en gång i tiden fått av en vän. Det är så simpelt som att alla slänga i alla ingredienser i en kastrull och rör hela tiden. Som vanligt så höftar jag alla mått men det ska vara lika mycket av allt i det här receptet. Jag gjorde en ganska liten sats nu med ca 1/2 dl kakao, 1/2 dl socker, 1/2 mjöl. Jag tror ni förstår svängen.

Var noga med att röra helatiden annars bränns det lätt fast i kastrullen. Till slut kommer smeten lossna från sidorna av kastrullen och bli mycket mörkare och mer fast. Det du kan göra för att veta när den är klar är att göra ett vattentest precis som med knäck. Ta en liten sked med daim och doppa i ett kallt glas vatten och smaka om det har blivit segt som kola så är det klart. Om du kokar det längre blir det mer hårt men jag gillar inte när det känns som man ska bryta tänderna när man äter det utan föredrar när det är lite segt.

Sedan kan du ha ut det på ugnsplåt eller som i mitt fall, en tallrik. Sedan ställer du det i kylen för att svalna i kanske 20 min till det är helt kylt sedan har du en chokladig (?) daim som verkligen är så god. Det går utan problem att skära upp den i rutor när den svalnat och servera som godis. 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman