Maerim Elephant sanctuary

11 mars

Via mitt hostel så bokade jag en elefanttur. Jag ville ha ett bra ställe där dom inte red på elefanter eller liknande eftersom jag inte tycker det är bra alls och vill inte stötta det. Jag frågade en rumskompis om en elefanttur hon varit på och hon sa att dom inte red elefanter där hon var men att hon såg folk göra det lite längre bort vilket inte känns rätt.

Efter lite övervägande så blev det Maerim Elephant sanctuary. Dom kändes väldigt bra måste jag säga och genuina med vad dom vill och att dom värnade om elefanterna verkligen.

En lite buss hämtade mig vid hostlet och när vi kom till elefant stället så fick vi först byta kläder som ni ser här ovanför. Sedan fyllde vi påsar med bananer och sockerrör innan vi begav oss av mot elefanterna. Dom är verkligen så ståtliga och det var lite overkligt hur stora dom faktiskt är. Den tyngsta dom hade vägde 3 ton!

Här går vår guide runt med elefantbajs i handen som han vill att alla luktar på, vilket jobb. Det luktade bara hö faktiskt så det var okej. Guiden var superduktiga på engelska och riktigt bra, tyvärr kommer jag inte ihåg vad han hette.

Efter att vi matat alla bananer och sockerrör så satt vi oss ned på gräset och han berättade om deras organisation samt om elefanterna och deras historia. Det var verkligen intressant att höra och det kändes verkligen genuint och som att dom tog hand om elefanterna på ett bra sätt. På natten så får elefanterna gå fritt för att dom inte vill göra något som påminner dom om det förflutna vilket då skulle göra dom mer aggresiva. En del elefanter var räddade från cirkus, andra från ridningsläger och den som hade mest ärr var från arbetsläger där den dragit tungt virke i hela 7 år.

Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om vad han berättade men om ni har fler frågor gällande min upplevelse där får ni gärna kommentera. Generellt sett hade jag en fantastisk upplevelse och rekommenderar dom starkt om du vill se elefanter.

Vi fick även bada i lera med elefanterna. Ibland om elefanterna inte ville bada fick man göra det ändå fast utan att elefanterna var där i men som tur var verkade dom rätt badsugna denna gång. Leran var jäkligt tjock men det var kul. Elefanterna lerades in för att kyla ner dom sedan badade vi i vanligt vatten och tvättade av dom innan vi gick upp igen och tog en dusch.

Dagen avslutades med en varm nudelsoppa, mums säger jag bara.

Gillar

Kommentarer

Thefightingstory
Thefightingstory,
Gud vad roligt! 😍🌹nouw.com/thefightingstory
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman