Chiang Rai - White temple

Då har jag alltså dragit upp till Chiang Rai.Det är en stad belägen lite högre upp än Chiang Mai. Jag anlände dit redan den 12:e men jag gjorde inte så mycket den dagen. Försökte hitta trekking turer men misslyckades då dom sa att jag bara skulle vara själv i så fall eftersom ingen grupp fanns. Gick till marknaden åt och sov. Det var den dagen.

13 mars Jag började dagen med att ta mig ner till en busstation. Väl på bussen så träffade jag ett amerikanskt par som också skulle till vita templet och svarta huset så vi gjorde sällskap dit.

Det vita templet har tusentals speglar fästa på utsidan som symboliserar Dhamma (buddhas lärdomar) det och den vita färgen ska symbolisera buddhas renhet. Det skapades av konstnären Chalermchai Kositpipat och är ett av dem mest kända templen i thailand. Som ni ser är templet inte traditionellt och sticker ut i mängden med alla detaljer och främst att templet är helt vitt.

Jag blev verkligen fascinerad av alla tusentals små detaljer du kunde se runt templet och även väldigt många skulpturer både vackra och bisarra. Finns säkert mycket jag missade eftersom att om du kollar närmare så är varje liten yta av templet fullt med detaljer. Området där templet är var mycket större än jag trodde och över förväntan måste jag säga. Det fanns även ett museum med Chalermchai Kositpipat konst och wow säger jag bara. Otroligt vackra målningar som ser ut att vara från en annan värld.

Händerna och bron över ska föreställa frestelser och lust som kan hindra dig från att komma till himmelen. Dom huvuden som finns bland händerna lyckades inte ta sig till himmelen. Vad jag har läst ska templet ge en känsla av paradiset fast på jorden men att du kommer stöta på lidande och frestelser längs vägen.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Wow så mäktigt!! Sjukt cool upplevelse! ❤️nouw.com/happym
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman