Chiang Mai del 2

Wat prathat Doi Suthep

10 mars

Jag packade myggspray sneakers och vatten och förberedde mig för att vandra upp till Wat Doi suthep. Ett känt tempel uppe på ett berg i Chiang Mai. Det finns nämligen ett bra spår man kan gå upp för som är mindre känt men när jag sedan tog taxin så körde dom mig till fel plats så jag åkte taxi hela vägen upp ändå. Tur var väl det kanske då det var en otroligt brant stig att vandra uppför om man gick till fots.

Det var väldigt pampigt att se templet, området man kunde vandra omkring på där uppe var väldigt fint och rätt stort. Helt klart värt att besöka om du är i Chiang Mai.


Monk’s trail

På vägen hem så tog jag upp kartan i mobilen där den alternativa vandringsleden upp till berget var utmärkt. The monks trail som även leder till ett vackert tempel ute i skogen där munkar håller till, dom går denna stig i sina flipflops! Jag bytte skor och började vandra ner. Det var jäkligt brant kan jag säga och fullt med rötter och stenar. Höll på att snubbla och halka ett x antal gånger. Jag gick bara nerför men jag blev helt genomsvettig efter ett tag kan jag säga, det var nästan jobbigt att hålla emot för att det var så brant och jag har en rätt go träningsverk idag. Det var nästan inga turister där men det passerade lite folk i alla fall, bland annat några killar som var genomsvettiga dom frågade utmattat hur långt det var kvar.

När du kommer närmare templet ser du även massor av mindre vattenfall längs ena sidan, väldigt vackert och stor kontrast stadens puls.

tempel i skogen - Wat pha Lat

10 mars

När jag äntligen kom fram till templet i skogen så var den lilla vandringen dit värt det. Jag kan inte riktigt beskriva hur jag kände men det är som att kliva in i en Indiana Jones film eller Laura Croft. Otroligt vackert med en mystik som det andra templet saknade. Om det förra var pampigt och elegant var detta mer magiskt och undangömt. Det är definitivt mitt favorittempel under hela resan. Om ni vill veta hur ni hittar det är det bara att fråga i kommentarerna.

Sunday market

På kvällen gick jag och två tjejer som bodde i samma dorm som mig runt på nattmarknaden. Supermysigt att gå omkring på, markanden var väldigt stor och hade allt möjligt både i matväg och andra prylar.

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
gud så häftigt! Känns som en väldigt unik plats 😊nouw.com/isabylund
linnvikman
linnvikman,
Det var det verklgen! nouw.com/linnvikman
Ida - foto & häst
Ida - foto & häst,
Åh vilka fantastiska bilder!! Så himla vackert :'Didanilssonphoto.se
linnvikman
linnvikman,
Åh tack , det betyder mycket! nouw.com/linnvikman
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman