21 personer i en taxi?

Nutid ( yeey jag är ikapp med uppdateringen)

Vilken jobbig dag. Det är så jag börjar detta inlägg. Låt mig berätta om det mindre glamorösa med att backpacka och varför resande förmodligen tränar din problemlösningsförmåga. Storytime:

Så... jag skulle alltså ta flyget till Krabi idag för att komma tillbaka till mina vänner på Koh Lipe imorgon. Jag trodde det skulle vara lätt att få bussbiljett eftersom att jag bokade på detta vis från Chiang Mai till Chiang Rai men tydligen så åker många hem till sina familjer över helgen och det är i princip omöjligt att få biljett om du inte bokar några dagar i förväg. Jag hör med hon på hostlet om det finns biljetter men alla dem fem bussar som skulle kunna funka är helt fullbokade. Jippi.

Istället beslutar vi att hon skjutsar in mig och några andra gäster runt klockan sex på morgonen så jag kan höra med bussterminalen om det finns någon biljett till över. Jag kommer dit och frågar personalen men nej alla bussar är fullbokade. I alla fall alla som skulle se till att jag hann med mitt flyg. Stressad som fan inombords går jag omkring på den kalla bussterminalen, det var 17 grader på morgonen eftersom vi var uppe så tidigt.

Det jag blev rådd att göra var att åka via en annan stad och byta buss för att komma till Chiang Mai. Bussarna skulle totalt ta fyra timmar estimerade hon. Det som stressade mig mest var att allt oftast tar längre tid än den estimerade tiden man får av alla så man vet inte. Den första bussen tog tre timmar och körde lite med öppen dörr när han kände för det. Andra bussen som vi bytte över till visade sig vara en sådan här liten röd taxi på bilden ovan. Vi var ca åtta personer från början så det var väl helt okej. Tills att chauffören fortsatte proppa in folk så vi var totalt tjugo vuxna och en bebis där inne. Jag skojar inte. Vid ett tillfälle fick fyra personer stå utanför där bak och hålla i sig vilket lokalbefolkningen verkar vara rätt vana vid den bussen tog också tre timmar.

Huvudsaken var i alla fall att jag kom fram kände jag. Jag hann med flyget och ligger i en förvånansvärt bekväm säng i ett rum jag får ha för mig själv. Skönaste sängen hittills men jag har ingen AC. Men men man kan väl inte få allt hör i världen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Prenumerera

Instagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikmanInstagram linnvikman