Post travel depression

Hej!

Det var ett tag sedan nu, jag ber om ursäkt för att inte en endaste uppdatering har dykt upp. Jag kom hem i slutet av maj och sedan dess har jag inte riktigt känt att jag haft om rätta orden eller kreativiteten för att skriva något här. När mina vänner frågat mig om resan och hur den varit har den varit har jag bara kunnat säga att det är det bästa jag någonsin gjort och berätta om dom vackra platserna jag sett med en känsla av att jag bara skryter.

Jag kommer ihåg när det bara var mindre än en vecka kvar av resan och jag stod på stranden i Bali. Dansandes på stranden med tårar i ögonen. Det var svårt att veta att jag snart skulle åka där ifrån, se mig omkring på dom ansikten som kommit att bli så välbekanta och veta att det kanska var sista gången jag skulle se dom. Det var svårt att se ut mot vattnet och känna sanden mellan tårna och veta att kanske kommer jag inte tillbaka. Jag kommer ihåg att en kille som vi hängt med knackade mig lite lätt på axeln bara för att säga " Hejdå, jag drar mig hem nu men ta hand om er. Det var trevligt att träffas." Jag vinkade glatt hejdå och trängde mig sedan genom den dansande massan på stranden och bort från mina vänner. En bit bort där det var mer tyst ställde jag mig och verkligen fulgrät och hoppades ingen skulle se det genom nattens mörker. Lite senare gick jag tillbaka till mina undrande vänner och försökte att inte bryta samman. Hur resten gick är historia.

***

Hi! Long time no see, I'm sorry that I've been gone for quite some time without a single update. I came home in the end of may and since then I haven't really been feeling like I had the right words to say, or the inspiration. Whenever my friends ask about the trip the only response I really could say was that It was the best thing I've done in my life and tell them about the beautiful things I've seen with a feeling I was just bragging about it.

I remember when we had only less than a week left of the trip and I was standing on the beach in Bali. Dancing on the beach with music in my ears and tears in my eyes. It was hard to leave and have a last look at the people we have gotten so familiar with, not knowing if this was the last time I would see them. It was hard to see the waves on the water and feel the sand under my feet not knowing if I would be back.I remember one of the guys patting me on the shoulder after a while of dancing just saying that " I'm going home now, but take care and it was nice meeting you" . I happily waved good bye then immediately made my way through the dancing crowd away from my friends who wondered what the heck I was doing. I went to a quit place on the beach a bit further away and there I stood absolutely crying my eyes out hoping no one could see it through the darkness of the night. I went back and pulled myself together and the rest is history.

Att komma hem - Coming home

Alla hanterade hemkomsten på olika sätt. Jag var självklart superglad över att träffa mina vänner som jag saknat så mycket samt min älskade familj. Mina vänner jag reste med fortsatte prata om alla minnen redan och kollade på alla bilder vi tagit under resans gång och tänka tillbaka på var vi var i den här stunden fast för en månad eller vecka sedan. För min del ville jag helst inte kolla så mycket på bilderna, det kändes overkligt och jag saknade redan alla platser och människor så innerligt att det kändes som att en del av mig lämnades kvar i asien. När jag körde till jobbet och en låt vi hörde i asien kom på radion så var tårarna där igen. Jag visste alltid att det skulle vara svårt för mig att lämna men jag trodde inte att det skulle vara svårt. Som tur var så förstod min älskade mamma hur jag kände och varför även om hon nästan var bland dom enda.

Än i ag så drömmer jag ibland att jag är tillbaka i asien. Jag ser dom fulla gatorna och matstånden, jag vandrar på om regniga vägarna i Vietnam, känner det varma vattnet och den varma luften i Thailand, ser dom fantastiska skyskraporna i storstäderna och jag kommer ihåg alla fantastiska människor vi träffade längs resan. Varje gång jag kollar på bilderna vi tagit kommer jag ihåg alla små grejer, enkla men speciella minnen för mig som ingen annan än jag och mina vänner kommer veta om. Det känns som jag fått minnen för att räcka en hel livstid. Jag kommer alltid vara tacksam för möjligheten att göra den resan och för det bästa sällskapet jag någonsin kunde ha drömt om.

***

Everyone dealt with being home differently. Of course I was so happy meeting my friends whom I missed so much and my loved ones. My travel buddies kept talking about memories already and looking at pictures reminiscing about where we were this time but a month or a week ago. For me I mostly avoided looking at any pictures, it felt unreal and because deep down I missed everything so much I felt as if a part of me was left in southeast asia. I would drive to work and hear a song that we heard when traveling and I would cry. I always knew for myself that I would have a hard time leaving but I didn't think it would be that hard. Thankfully my lovely mom was one of the few who really understood how I felt and why,

Until this day I still sometimes dream that I'm back in asia. I see the crowded streets and the food stalls, I walk the roads of rainy Vietnam, I feel the warm water in Thailand and the hot air, the amazing skylines and I remember the amazing people we met along the way. Every time I look at the photos we have taken and I think abut the small and simple stuff, that no one will know about but me and my friends. I feel as if I have made memories enough to last a lifetime. I'm forever grateful for being able to travel the way I did and with the best company I could have ever imagined.

Gillar

Kommentarer

21 personer i en taxi?

Nutid ( yeey jag är ikapp med uppdateringen)

Vilken jobbig dag. Det är så jag börjar detta inlägg. Låt mig berätta om det mindre glamorösa med att backpacka och varför resande förmodligen tränar din problemlösningsförmåga. Storytime:

Så... jag skulle alltså ta flyget till Krabi idag för att komma tillbaka till mina vänner på Koh Lipe imorgon. Jag trodde det skulle vara lätt att få bussbiljett eftersom att jag bokade på detta vis från Chiang Mai till Chiang Rai men tydligen så åker många hem till sina familjer över helgen och det är i princip omöjligt att få biljett om du inte bokar några dagar i förväg. Jag hör med hon på hostlet om det finns biljetter men alla dem fem bussar som skulle kunna funka är helt fullbokade. Jippi.

Istället beslutar vi att hon skjutsar in mig och några andra gäster runt klockan sex på morgonen så jag kan höra med bussterminalen om det finns någon biljett till över. Jag kommer dit och frågar personalen men nej alla bussar är fullbokade. I alla fall alla som skulle se till att jag hann med mitt flyg. Stressad som fan inombords går jag omkring på den kalla bussterminalen, det var 17 grader på morgonen eftersom vi var uppe så tidigt.

Det jag blev rådd att göra var att åka via en annan stad och byta buss för att komma till Chiang Mai. Bussarna skulle totalt ta fyra timmar estimerade hon. Det som stressade mig mest var att allt oftast tar längre tid än den estimerade tiden man får av alla så man vet inte. Den första bussen tog tre timmar och körde lite med öppen dörr när han kände för det. Andra bussen som vi bytte över till visade sig vara en sådan här liten röd taxi på bilden ovan. Vi var ca åtta personer från början så det var väl helt okej. Tills att chauffören fortsatte proppa in folk så vi var totalt tjugo vuxna och en bebis där inne. Jag skojar inte. Vid ett tillfälle fick fyra personer stå utanför där bak och hålla i sig vilket lokalbefolkningen verkar vara rätt vana vid den bussen tog också tre timmar.

Huvudsaken var i alla fall att jag kom fram kände jag. Jag hann med flyget och ligger i en förvånansvärt bekväm säng i ett rum jag får ha för mig själv. Skönaste sängen hittills men jag har ingen AC. Men men man kan väl inte få allt hör i världen.

Gillar

Kommentarer

Trekking i norra thailand del 2

Effter ytterliga hikeing så kom vi fram till en liten by kallad chinese village . Hem till en kinesisk tribe som emigrerat till thailand för länge sedan. Har för mig att det bodde runt 12 familjer i den byn. Runt byn och i närheten fanns även en gigantisk te plantage med Oolong te (Kinesiskt grönt te). Det fanns även plantor som var svart te. Jävlar vad trött man kände sig vid det här laget. Det jobbiga var at det var uppför helatiden nästan men det var värt det för varje by vi passerade och djungeln var vacker med sina gigantiska bambu träd.

Ett av hyddorna vi passerade. Leu visade att det numer är en blandning av mer moderna hus i sten och dessa gamla som görs av stora bambuträd som plattas ut.

Sedan passerade vi ett stort vattenfall. Det som kändes speciellt var att vi hikeat hela dagen nästan och det var bara vår grupp som var där så det kändes rätt magiskt. Längst ner ner på vattenfallet fanns det som en pool som bildats där man kunde bada. Det var sand på botten och vattnet var kallt som satan men alla vi turisten tog beslutsamt ett dopp under vattenfallet.
Dagen avslutades med ännu en tribe by innan vi satte oss i bilen igen för att åka till ett spa med varmt vatten med svavel i. Ush jag insåg inte för än jag frågade en av tjejerna att det är ett svavelbad, jag trodde det bara skulle vara en schysst varm pool. Luktade som ruttna ägg där inne men tydligen skulle det vara bra för huden. Vi fick en liten privatpool bara vi tjejer där vi satt och snackade ett tag. Kände mig extremt nöjd med dagen och det kändes skönt att veta att man även fått lite motion bland allt det vackra. Det var bara 10 km men det gick så mycket uppför att det kändes som mer. Leu hade även varit så snäll och täljt oss alla en fin mugg med våra namn på av bambu som vi fick ta med hem.

Gillar

Kommentarer