Kom hem tidigt från skolan idag och när jag kom hem hade mamma fixat hamburgare(vegetariska ofc), jag käkade och titta lite på Youtube och sedan for jag till stallet.

Red först, ärligt trodde jag Gardenia tänkte spräcka tråden igen för att hon verkade tro först att hon skulle med in när jag skulle ta ut Flisan men som tur vad höll hon sig i hagen idag.

Flisan och jag red i alla fall till dem där bra galoppvägarna som ligger än bit bort, bra uppvärmning blev det ju haha. I början var hon väldigt spänd och tittig, men hon lugnade ner sig och slappnade av efter att hon fick trava lite och fick fokusera på att gå i form. Hon var duktig att gå i form i traven, ställa på rakt spår också. Dock är hon inte lika enkel som hon var på sommaren förra året. Då var hon jätte enkel att ha i form och hon var stabil i formen och mer villig. Men nu har hon ju inte haft så höga krav på sig om form och inte gått på riktiga ridpass på ett tag heller.

Jobbade med galoppen idag också. Tog många galoppfattningar och att hon skulle hålla en lugn och jämn galopp, vilket hon var riktigt duktig med. Tog även och gjorde tempoväxlingar i galopperna. På vägen tillbaka blev hon busig och hon verkade känna på sig att jag tänkte låta henne springa av sig, för jäklar vad explosiv hon blev då. Jag hade henne nog lite för lös för jag hade inte så mycket kontroll över henne haha. Efter det var hon ju över taggad och ville bara flyga iväg i världens fart igen. För jag tog efteråt en till galopp men tänkte ta en lugn men ja det var hon inte. Så tog faktiskt en till galopp men åt andra hållet för att hon skulle lugna sig och då gick det bättre. Efter en travsträcka tog jag en till galopp (på vägen hem) och då hade hon lugnat sig mer och var riktigt jämn och lugn i galoppen. Sista galoppen jag tog för turen fick hon springa av sig igen, tog från halt och sa klara, färdiga, gå och då tog jag bara galoppskänkeln utan att ens röra henne och hon exploderade asså hon är verkligen helt tokig i galopp hahah! Under turen tog jag också och skrittade henne på volt och hon var svårare att få i fin form och ställd i vänster än i höger, kändes som hon inte var så fokuserad i vänster, men till sist blev jag nöjd i alla fall.

Skriver ju inte allt detalj men i det stora hela typ och vissa roliga saker och nyttiga saker om jag säger så, nyttiga för mig i alla fall för att hålla koll på Flisans utveckling såklart. Men hon travades en massor och mest i höger sittben för att balansera upp alla galopper. Är riktigt nöjd med henne idag alltså. Dock lyckades hon få ett sår på ena bakbenet, gjorde rent och la på bomull med bakteriedödande och la bandage för att hon inte ska få in bakterie under natten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Börjar bli vardag att laga tråd efter Gardenia aka stridsvagnen.

Idag kom äntligen mitt paket. Skulle nämligen kommit i torsdags förra veckan mellan 12 och 14, alltså till dörren men kom idag. Läderolja, läderbalsam och ett schabrak. Skulle kommit ett par ridbyxor men det var slut i lager fick jag i mail efter att jag beställt så jag fick tillbaka pengarna!

Roligt att min klass musikal var med i annonsbladet och jag blev med på två bilder. Finaste ballerinan ni sett va?

Likes

Comments

Det skulle inte snöa idag men det gjorde det verkligen!

Dem andra hästarna i stallet togs in när jag kom till stallet så jag fixade allt i stallet och lät sedan Gardenia följa med in och stå inne när jag red Flisan.

Det är så jobbig snö nu så man kan inte rida på alla vägar för att det är så mycket snö och dem liksom ramla igenom snön när dem går usch. Så jag red inte så långt bort utan red bara lite här och där utan att jag planerat det. Red iaf runt lite där det är bra skottat. Hon var otroligt duktig i traven på volterna. Hon har verkligen blivit så mycket enklare att ställa i vänster alltså har hon blivit bättre i höger. Hon var faktiskt mer tittig höger varv ett tag. I skritt tog det ett tag att få henne att ställa sig och gå ner i form, för hon var väldigt tittig och inte fokuserad. Efter jag skrittat runt på åttor och mindre volter blev hon till sist fokuserad och jag kunde gå ut och ställa henne på en större volt. Sedan tog jag och galopperade henne en del där, inte på volt då det är en väldigt liten yta. Jobbade med att hålla henne så kort som möjligt och samlad. Ska fortsätta att stärka galoppen, men kunde inte göra det i helgen pga att hon hade tappsko och skoddes igår, gillar inte att rida samma dag som de blir skodda. Viktigt att stärka henne för annars kommer hon bara tappa flytet i galoppen och bli slarvig osv, sen så är det ju också att hon helst vill springa snabbt men det kan man ju faktiskt inte alltid göra fast jag också hade velat göra det typ haha. Tyckte iaf att hon var duktig men hon var lite busig. Flisan hade ju lite dampryck i hagen innan jag tog in dem haha. Tog en längre galopp i ett lite högre temp längst en väg och sedan fick hon sträcka ut sig i en galopp upp för en backe också. Vi skrittade även igenom en skog så hon fick pulsa lite i snö också.

Efter ridturen och när Flisan blivit fixad så togs Gardenia ut i gången och fixades hon med så klart!

En bra tur men jag inte hade bestämt var vi skulle rida. Ser fram emot lovet som jag får om en vecka. Om inte Flisan råkar ut för tappsko igen (ta i trä) så kommer det bli massa ridning och Flisan ska få jobba rejält!

Bilderna är faktiskt från igår men anledningen att det inte kommer bilder från systemkameran så använder jag bara min skoldator nu och har alla mina bilder på min egna dator, men nu när lovet kommer måste det ut och fota massor! Mobilbilder är ju inte det bästa haha.

Förresten var Gardenia så otroligt duktig igår när hovslagaren kom. Hovslagaren som jag har han är verkligen så duktig och det märker att dem gillar varan, han och Gardenia. Men vem gillar inte tanten, hon är världens charmtroll. Hon brukar ju kunna vara lite jobbig ibland men igår var det inga alls problem. Jag och hovslagaren har ett bra samarbete, jag hjälper till för att Gardenia vill egentligen att det bara är jag som håller på med hennes hovar, men jag behöver endast hjälpa till med en. No problemas när mamsen är med inte! ❤ Flisan fixades också men hon är alltid duktig, men hon kan dra upp och spänna bakbenen när en hovslagare vill ha dem haha. Men hon är bara snäll och vill hjälpa till!

Likes

Comments

Igår gick jag på promenad med Flisan för att hon har tappsko men jag ville ändå att hon skulle få röra sig lite.

Hon började gräva i snön och hålla på. Hon var väldigt tittig och ibland tänkte hon bestämma var vi skulle. Vi gick förbi det läskiga huset och då ville hon hålla sig nära mig. Lät henne även gå fram till en sten som hon brukar vara rädd på men då tog hon och luktade och slickade på den lite haha. Det är verkligen jätte mysigt att gå på promenad, borde göra det oftare.

Efter promenaden så såg jag att hon fått ett sår. Tvättade rent och hade på bakteriedödande.

Innan stallet ska jag upp och köpa skor. Tyvärr blir det med tåkappor bak. Fattar inte varför det ska vara så svårt att få tag på skor med sidkappor, det är ju ändå vanligt med det.. Ringt runt typ överallt utan resultat.

Likes

Comments

Flisan fick en otroligt bra tur idag dock slutade det med att jag såg att hon tappat en sko under turen..

Igår var jag i stallet och skrittade ut på henne. Jag har ju haft ett uppehåll från stallet i två dagar, alltså var jag inte i stallet på varken måndag eller tisdag. Det var inte frivilligt. Utan jag har ju haft sju föreställningar och under måndagen och tisdagen kom jag hem runt nio tiden på kvällen.

Red Flisan till dem bra galoppvägarna. Jobbade med att stärka henne i galoppen. Alltså tog många galoppfattningar alltså inte långa sträckor och så försökte jag hålla henne kort ibland. När jag kände att hon inte orkade hålla sig kort och blev lite slarvig i galoppen tog jag och bara tryckte på/masserade med galoppskänkeln men lät henne inte dra iväg för det. Hon fick som sagt jobba. Sedan travades mycket med höger sittben för att jag känner och förstår att hon måste jobba mer med högerbenet. När jag vände tillbaka så märkte jag att hon i alla fall inte blivit trött i huvudet för då blev hon explosiv. Tänkte först att jag skulle fortsätta ta massa galoppfattningar men när jag gick in i den galoppen kände jag att hon ville få springa av sig så jag lät henne göra det både på det stället och sista galoppen under turen. Mellan dem så tog jag fler galoppfattningar och jobbade med att få henne kort och hon var riktigt duktig. Sedan travade jag av henne och hon var väldigt stark då men till sist fick jag henne att slappna av och sänka sig.

Hon var duktig med formen i kort-trav och checkade formen i skritten det sista sträckan innan stallet också. Tittig och rädd var hon mest i skritten idag, annars var hon bra att hålla galopp när hon blev lite tittig.

Angående tappskon så åkte jag och mamma med bilen och kollade efter den, men vi kunde inte åka hela biten jag ridit. Vi fan tyvärr varken skon eller sulan. Jag såg på spåren att jag måste tappat skon på den vägen vi ej kunde leta på. Som ni vet måste Flisan ha två kappor på bakskorna och Flisan och Gardenia ska fixas på lördag. Av vilken hovslagare kanske ni tänker??? JA! Min favorit hovslagare som kan hantera Gardenia är äntligen tillbaka! Asså wohohoo!!! Men nu måste jag verkligen se om jag har skor... panik

​Gardenia ryktades i hagen idag innan jag släppte in dem.

Likes

Comments

Flisan fick verkligen en bra tur. Hon fick röra sig ordentligt!

I galopperna jobbade jag med att korta och länga(tempoväxlingar) för att få henne att bli mer lyhörd och uppmärksam på mig, bra träning. Nästa helg när travbanan är öppen igen så ska jag nog dit och jobba ännu mer med galopp i fokus. Jag vill att hon stärker sig i galoppen. Hon var faktiskt otroligt duktig att hålla galoppen utan att skygga eller bryta av pga av rädsla, för att hon var väldigt tittig och spänd idag för att vi red en tur som det var ett tag sen hon reds. För hon gjorde ibland väldigt hastiga rörelser för att hon var spänd och tittig på saker. Som efter en galopp så vill jag att hon håller traven och inte stannar för att hon är tittig på nåt framför. Det var hon även på en lång raksträcka när jag ville få henne i form i skritten men hon var otroligt tittig och jag fick prova åt båda hållen men hon kände inte för att slappna av mer. Men på vägen vid stallet var hon jätte duktig med formen för då var hon ju på en trygg mark.

Hon fick springa ordentligt idag, mycket bra.

Red förbi hemma och mamma tog lite pics på mig och svettiga Flis.

Likes

Comments

Idag red jag och Flisan med Linnea och Binni. Senaste gången var på sommarlovet liksom.

Flisan och Binni är så roliga tillsammans, asså när vi rider kan det inte vara lugnt och fint om man säger så. Dem blir väldigt tokiga tillsammans haha. Men dem tycker om varandra. Binni såg så glad ut när han såg Flisan.

Vi red till en väg som är super bra för att kunna galoppera långa sträckor osv, där jag red med Isa förra helgen. Flisan var väldigt stark och explosiv när Binni var framför henne. Så hon blev explosiv och var svår att få lugn. Men fick faktiskt någon lugn galopp också hahah. Jobbade henne lite på en volt också i båda varven i skritt och trav, först var hon inte alls fokuserad utan rädd och spänd men sedan fick jag henne att slappna av och fokusera mer.

Jätte bra och rolig tur med busiga hästar haha! Linnea följde även med och tittade på Gardenia i hagen .eftersom det var också på sommarlovet hon såg henne sist.

Likes

Comments

Flisan reds idag som hon gjorde igår men hon var mer fokuserad och inte så jobbig idag. Hon var jätte duktig. Mycket mjukare, fokuserad och lugnare.

Har musikal måndag, tisdag och onsdag. Sju föreställningar totalt. Måndag och tisdag kommer jag inte att kunna vara hos hästarna alls. Pga vi börjar vanlig tid och kommer typ sluta klockan nio på kvällen måndag och tisdag, men på onsdag har jag bara en så då kommer jag kunna åka till stallet iaf. Jag har en mindre roll, är en ballerina. Det är Pinocchio som vi har gjort.

Sommar sommar

Likes

Comments