Mysig adventsmorgon.

Frukost med vörtbröd, tomtegröt, julost och tända ljus

Istället för lunch blev det adventsfika.

Pepparkaksmousse med chokladsmak:

BOTTEN:

20 st pepparkakor

50g smör

MOUSSE:

100g choklad

2dl vispgrädde

2 äggulor

1dl kesella


Gör så här:

Smula sönder pepparkakorna, gärna i en matberedare.

Smält smöret och blanda smör och kaksmulorna till en massa.

Fördela smulmassan på botten av glasen. Ställ dem svalt en stund.

Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad.

Vispa grädden men inte för hårt, rör ner en äggulan i taget i chokladen och rör sedan ner grädde och kesella , lite i taget.

Klicka ut moussen ovanpå pepparkaksbottnen.

Låt stå svalt i någon timme.

Linn Riscoll

Gillar

Kommentarer