Bulgursallad med persilje-dressing.

Enkelt och gott. Så som jag vill ha det.

Du behöver:

2 portioner bulgur

2dl kikärtor/ ett pkt

1 paprika

2 vitlöksklyftor

tomat

gurka

sallad

2 pkt halloumi

2 dl grekisk yoghurt

olivolja

salt,peppar och persilja

Gör så här:

Börja med perisljedressingen. Blanda grekisk yoghurt med cirka 1 msk fryst persilja, salt och peppar. Låt stå i kylen medans du förbereder resten.

Hacka paprikan, lägg i en bunke tillsammans med kikärtorna. Pressa i vitlöklyftorna, salta och peppra. Tillsätt olivolja, blanda runt och bred ut allt på en bakplåt. In i ugnen i cirka 25 minuter.

Koka bulguren.

Skär upp tomat, gurka och sallad. Lägg i en stor skål

När bulguren är klar låt den svalna något innan du vänder ner den i salladsskålen.

Stek halloumi.

Toppa sen din bulgursallad med kikärtsblandningen, halloumi och persiljedressing.


Receptet är ursprungligen från HelloFresh, men jag har gjort om det något.

Linn Riscoll

Gillar

Kommentarer