Linn Rensvik

Tjaaa på er... Efter en liten bloggpaus så är i´m back. Tänker att det är lite långtråkigt för er att höra vad jag gjort sen sist men kan ta o berätta vad jag ska göra de kommande dagarna.

Idag ska jag först gå klart skolan , sen en snabbis hem och rida innan jag ska in till Norrtälje och gå på bio med några vänner, det ska verkligen bli jättemys.

Imorgon så är jag ledig från skolan, ska in till Täby C o träffa min fina kusin från Danmark vilket också ska bli så kul! Det var längesen jag träffade henne så vi ska ha en liten "tjejdag".

På lördag så kommer Alva aka Gonzan, ska även rida igenom Milton då det är tävling på Söndag så då hjälper hon till från marken, men annars så ska vi nog bara umgås o snacka häst. Inte träffat henne på år och dar så det är behövligt att vi ses, men de har varit så mycket nu ett tag men nu börjar de lugna sej.

Sen på söndag är det då tävling, en liten klubbtävling, hoppar LD LC och satsar på vinst, nej då men vill dubbelnolla och jag kommer satsa i omhoppningen. Alva hoppar även Calle LD, inte Gonzan utan Calles medryttare. Det är många Alvor här nu känner jag, meeen nu ska jag återgå till min sega lektion. Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Charmander, Linn Rensvik, Miltenberg Maestro

Mina hästar har aldrig varit skadade ordentligt, har haft en häst jag behövt åka till klinik med, då med skador som fanns medfött och innan jag köpte henne. Jag får ofta frågor från vänner, hur får du din häst så hållbar? Det är svårt att svara på, men jag har flera saker jag utgår från. Sen antar jag att jag haft en del tur, ingen äcklig hagskada har mina hästar kommit in med och så vidare. Peppar peppar ta i trä. Anyway, tänker lista lite saker jag gör för att undvika skador på mina hästar i högsta möjliga grad!

- Hagar. Med mina hästar är jag noga med att dom ska få bra hag-tid, jag har stora hagar på åkermark (träda) och en liten del skog. Alla mina hästar går tillsammans.Detta medför ju att de har hänt att dom kommit in med något bitmärke eller ett broddtramp någon enstaka gång, men aldrig mer än så. Kommer även ihåg att Calle kom in svullen någon gång efter lite lek där han hade slagit i sig själv, MEN SOM SAGT INGET ALLVARLIGT. Jag har tur, men jag vill ge mina hästar bra hagar. Ska jag träna och tävla med dom så kan dom gått få gå i en bra hage när dom inte tränas. Med mina stora hagar så rör dom på sig mycket, mindre risk för kolik samt att jag har uppvärmt vatten till dom i hagen, dom har alltså aldrig fryst vatten, mindre risk för kolik där med.

- Varierad träning. Jag är noga med att mina hästar får varierad träning, det är A och O för att undvika ridrelaterade skador. Jag varierar arbetet med att rida i ridhuset, rida på ridbanan och rida på ängar, grusvägar och asfalt. Jag rider även mina hästar i form, det är enligt mig ett måste om man ska ha en högpresterande häst med inga skador. Jag tränar både för en hopptränare och dressyrtränare för att få hjälp med den allsidiga träningen. Jag använder även benskydd som är en billig livsförsäkring på sin häst!

- Utrustning som passar. En viktig del av att hålla sin häst frisk är att se del så att dom har anpassad utrustning, Calle har en utprövad sadel som ligger perfekt på honom, Milton har en utprovad sadel, dock ska jag snart byta ut den då jag upplever att den inte ligger hundra bra på honom då han inte får så mycket muskler vid manken (vanligt problem, hade de med Calle innan jag köpte hans nya sadel) då sadeln är lite för vid i fram, men så länge så rider jag när jag kan med Calles sadel som ligger bättre samt använder en padd, men för bästa möjliga prestation med Milton är planen att jag ska köpa en ny sadel efter vårsäsongen när vi börjar hoppa högre klasser och ska försöka kvala MSV. Tillbaka till ämnet, för att undvika skador av utrustning som sitter dåligt är jag noga med att ha sadel, padd, träns och bett som passar mina hästar.

- Människor runt om hästarna. Veterinär, massör, tandläkare, tränare. Mina hästar checkas av veterinär runt en gång om året försöker jag få det till, beroende på hur fräscha dom känns, har Calle inte varit på topp en säsong så brukar han få en vetcheck, men är dom på topp och känns fantastiska så brukar jag spara in på det. Massör får mina hästar regelbundet, hon kollar av hästarna, löser upp spänningar, hjälper mig UNDVIKA framtida skador genom att arbeta med hästarna. Superviktigt och bra, ni borde ta er tid att kolla era hästar hos en massör ibland!

Likes

Comments

Miltenberg Maestro, Charmander

Trött som jag är ligger jag i min säng, låter fingrarna knappa på tangentbordet i samma takt som Galantis låtarna som spelas i högtalarna. Det är myskänsla på riktigt det.

Imorgon är det ny vecka, händer inte så mycket men jag är riktigt taggad på Linda Eriksson träning på Onsdag, guldvärt att ha en sådan bra tränare. Framgång är viktigt för mig och hon hjälper mig nå den.

Idag har jag fixat stallet och trimmat två av ponnysarna, Calle red jag igenom LB:1 på. Ett dressyrprogram alltså. Nu tänker ni säkert varför då? Jo det är nämligen så att imorgon ska jag spontananmäla mig till en klubb dressyr på ridklubben på söndag, alltså den 19 mars. Pluggade in programmet medan jag borstade honom och red det sedan, gick över förväntan faktiskt. Vi får väl se om hoppekipaget lyckas kamma hem lite fina procent. En fun fact är faktiskt att vi har en dressyrvinst i bagaget, vi vann en lc:1 för 2,5 år sedan, på tiden man hade flow ni vet.

Milton konditionstränades och skötte sig över förväntan, skoj är det då han lätt blir stark på uteritter. Idag var inte en sådan dag. Ber om fler sånna dagar som idag, då kanske jag kan njuta av uteritterna på honom, hehe. Jag gillar ju mest att träna och tävla som ni märkt. Men det är ju faktiskt viktigt med varierad träning och jag har inte så mycket annat val på vintern när jag inte har tillgång till ridhus, så vi får se det ur en positiv vinkel.

Nej, nu ska jag lägga ifrån mig bloggen, stänga av musiken och dejta kudden. Vi hörs!

Likes

Comments