Igår var en kass dag i skolan. Vi började 08.25 och hade NO i en timme, bara sitta och skriva typ. Inget prat. Det enda positiva var att vi hade vikarie. Efter NO:n var det engelska där vi skulle skriva en uppsats om Irland. I en timme satt vi och skrev oavbrutet, inget prat. Sedan var det direkt vidare till spanskan där det var prov... Jag och min kompis satt och skrev i en timme och fyrtio minuter. Sjukt drygt. Äntligen lunch!! 25 minuters rast och sedan matte i en timme, och svenska i en timme. Så skoldagen var riktigt jobbig. Men när jag kom till stallet blev det lite bättre.

Jag var inte där förrens fyra och skulle fixa till både Indis och Sixten. Jag började med att fixa allt till båda hästarna med hö och kraftfoder, och muckade sedan Sixtens box och sist Indis. Det tog inte så lång tid, så jag hade 45 minuter med dö-tid. Då stod jag bara och pratade med mina kompisar i stallet och tig det lugnt. Sedan började jag borsta och fixa Sixten till dagens dressyrlektion. Jag har börjat att linda varje gång det är dressyrträning för att träna på det, och för att det är snyggt. Så igår hade jag ett mörkblått schabrak med matchande lindor till. Sixten är så himla snygg i den färgen!

En stund innan vi skulle rida tog jag och Miranda ut våra hästar och red fram de tills lektionen började.
När vi kom in i lilla ridhuset red vi på en volt framför vår tränare så att hon fick titta på oss en stund i trav och galopp. Sixten var lite envis och ville bara gå i samma tempo hela tiden, så jag tränade på att rida mycket tempoväxlingar både framåt och bakåt. Efter ett tag började vi med övningen vi skulle göra. Vi red en 10-meters volt på ena långsidan och vände sedan rätt upp och red en bit rakt fram. Sedan flyttade vi ut hästarna mot väggen halvvägs i skänkelvikning, och red på framåt, rakt igen. Efter det samlade vi upp de igen och flyttade biten som var kvar ut till väggen och red på framåt. En superbra övning och Sixten var jättefin hela passet! Precis i slutet, när jag red skänkelvikning ut till långsidan sa ridläraren åt mig att fatta galopp, och det blev bästa fattningen någonsin! Jag tror att jag spänner mig innan det är galopp och att det är därför det blir så dåligt, men det var sjukt roligt att det gick så bra. När jag börjat galoppera red jag på en volt och började länga ut tyglarna som att jag skulle avsluta honom och låta honom galoppera lugnt. Det gick också sjukt bra. Sedan bröt jag av till trav, och övergången blev bra. Jag bytte varv och fattade galopp med lång hals, men den fattningen blev sådär. Galoppen var jättefin och avbrottet blev perfekt det också!

Jag är supernöjd med passet och hoppas att han håller sig i denna formen! Idag ska jag och några från akademin rida ut på Sankt Hans backar och bara ta det lugnt. Imorgon är det hoppträning för Pontus, ridning på Indis på lördag, och Haga Hill på söndag. Jättetaggad inför resten av veckan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har jag varit sjuk hela helgen och börjar bli trött på att sitta i soffan och titta på serier. Jag hoppas verkligen att jag kan gå till skolan och rida imorgon! Mår mycket bättre idag! I veckan ska jag rida Indis på tisdag och lördag, och Sixten på onsdag, torsdag och söndag. Det var väldigt längesen jag red Indis eftersom hon varit på semester, så det ska bli jätteroligt att få se hur hon känns nu! Förresten, på söndagen ska vi till Haga Hill med hela ryttarakademin för att hoppa lite titthinder innan alla kommer ut och tävlar. Det ska bli roligt!

Likes

Comments

Idag var snälla Channa på stallet och fotade mig och Sixten. Jag började rida fram i paddocken, men han kändes så pass bra och lätt att reglera, så vi flyttade ut på hoppbanan. Det blåste ganska mycket och Sixten var lite piggare än i paddocken. Vi hann galoppera i båda varven innan han inte tyckte det var roligt att trava, så då fick vi flytta in igen. Typiskt! Det blev jättefina bilder och Sixten kändes bra och lösgjord hela passet. Här kommer lite bilder.

Likes

Comments

Idag var jag och tävlade i Helsingborg med Sixten. Vi startade två klasser, LD - med inverkan som bedömning, och LC - med fyra fel i grunden. Jag är så nöjd med min lilla ponny idag, han var så himla duktig!

Jag gick upp 06.00 och åt frukost samt drog på mig alla tävlingskläder innan mamma körde mig till stallet vid 06.45. När jag kom dit mötte jag en tjej som hängde med mig och agerade som hästskötare. När jag kom till stallet borstade jag på Sixten och började knoppa manen. Han har så mycket bättre man än Indis. Det var inte ens svårt att fixa den! Sedan drog jag fram alla saker som skulle med och L kom med transporten vid 08.00 så att jag kunde lasta in allt. Då kom en annan tjej som också hängde med på tävlingen och hjälpte till. Verkligen roligt att de ville hänga med! Sedan lastade vi in Sixten och körde mot Helsingborg.

När vi kom dit parkerade vi och gick för att titta på banan. B-ponnysarnas hade redan börjat hoppa så det blev ingen bangång, men det gick bra ändå! Jag red fram i 30 min och gick sedan in på framhoppningen. Det kändes bra när jag skulle in på banan, men Sixten blev jättespänd i gången på väg till ridhuset eftersom det hängde ett jättestort skynke, superläskigt! Men det gjorde att han kom upp lite på tårna och hoppade en jättefin felfri runda och slutade på 20 stilpoäng och en fjärdeplacering!! På trean kom vi lite kort så han slog i bommen, men den låg kvar. Jag blev utsläppt och typ 30 min senare var det prisutdelning till häst. Jag fick en jättefin rosett, påskägg och en marinblå tröja. Sedan fick vi också galoppera ärevarv, vilket var underbart roligt efter en superrunda.

Vi satte in Sixten i transporten och gick och åt mat, gick nästa bana och tog det lite lugnt. Denna gången red jag inte fram lika länge, men han kändes lite piggare och lite mer het än första gången. Inget negativt, snarare bra. Det var ganska kaos på framridningen, så jag travade en del och tog galopp i båda varven. Efter det var det lagom att komma in på framhoppningen. Jag fick klara mig själv på framridningen eftersom L har en liten bebis. Men det gick jättebra, och det är väldigt lärorikt att få planera själv. Framhoppningen kändes bättre än första gången och han tog av lite större med lite mer fart. Så jag hade bästa känslan in på banan! Han lyssnade riktigt fint på alla mina hjälper hela banan, men på sexan fick vi ett nedslag. Det berodde på att efter femman gick det väldigt fort, så jag tog tillbaka honom och hann aldrig rida fram igen innan hindret, så fet blev ett extra språng. Inte ett jättekort, han hade inte kunnat ta av stort. Så Sixten gjorde absolut inget fel, den rivningen ligger på mig! Även fast han rev har jag nog aldrig varit mer nöjd, han kom perfekt på alla andra hinder. Det var nästan att jag fick glädjetårar efteråt...

Vi lastade in och åkte hem, där min snälla lillasyster hade mockat, och pappa hade fyllt höpåsarna åt mig. Tack till alla medhjälpare som stöttade/körde/hjälpte till på tävlingen idag. Det hade aldrig gått utan er!

Nu är familjen hos mormor och ska sova över här. Jag har varit trött största delen av kvällen och ska släcka nu. Godnatt!

Likes

Comments

Dålig uppdatering igen, jag vet... Men i helgen hände något roligt! Jag och Indis var ute på vår första dressyrtävling någonsin. Och vi vann!! Helt otroligt kul! Så nu är jag supertaggad att komma ut igen och ställa upp i någon svårare klass istället. Vi skrapade ihop 67.50% totalt och jag är väldigt nöjd. Men det kunde gått aningen fortare eftersom jag satt och drev henne genom hela programmet. Det stod också på protokollet som jag fick. Frågan är vad man ska göra åt det. Mer foder? Mindre träning dagen innan? Jag har ingen aning om vad som är bäst just nu. Det blir nog bättre när utomhus-säsongen börjar då hon har mer energi utomhus. Och mer träning så blir nog resultaten bättre!

Igår red jag Sixten på det nya underlaget i lilla ridhuset och han gick som en klocka! Så sjukt roligt nu när det bara gått ner ett bra tag. Riktigt fin var han, vi kunde till och mer galoppera på långsidorna utan att han drog iväg. Och rätt upp. Det var så kul att han äntligen gav sig. Idag hoppade vi för B, bara lite låga hinder då vi ska iväg och tävla i Helsingborg på torsdag, men även idag var han duktig. Vi hoppade utomhus, och förra veckan bara drog han iväg i galoppen när vi värmde upp, men idag kunde jag stå upp i lätt sits och låta honom rulla på i lugn takt och låg form. Sedan hoppade vi lite och även där fortsatte Sixten att vara lugn och bara rulla på i ett bra tempo. Nu är jag jättetaggad inför torsdag!!

Då ska vi hoppa två klasser, en 80 cm - inverkansridning, och en 90 cm - med två faser.

Likes

Comments

Igår var det tävlingar hela dagen på LCR. Jag var där från 08.15 till 19.15, så det var verkligen en heldag! Klasserna började på 120 och slutade på 140 cm. Det är riktigt häftigt att se de duktiga ryttarna rida de högre klasserna. De är så följsamma och kan ändå hjälpa hästen hela tiden om det behövs. Hela landslaget i fälttävlan var där och hoppade 130 allihopa. Tydligen hade LCR blivit utvalda att hålla de här tävlingarna för att landslaget skulle kunna träna. Lite coolt va? Allt gick jättebra och jag tror jag åt fem kanelbullar eller något sådant... Under dagen hann jag också mocka och fixa klart till Sixten. Däremot skulle vi rida ut, men vädret var kasst så vi lät hästarna vila istället.

Idag var en hästfri dag, tisdag - hoppning på Indis, onsdag - dressyrlektion för M på Sixten, kanske ett pass på Indis också eftersom vi ska ut och tävla snart! torsdag - fri ridning på Sixten, fredag - ledig, lördag - ledig, söndag - fri ridning på Sixten igen.

Likes

Comments

I fredags red jag Indis och tränade för E. Jag har börjat göra det på fredagarna då det känns bra med tränaren så att jag kan utveckla min egen ridning och kommer ut och tävla lite dressyr till våren. Har redan tittat ut ett förslag den 20 mars i Viarp om allt går som planerat. Ska bli superkul!

Igår tränade vi mycket på övergångar, att jag inte ska bromsa med handen, utan istället använda sitsen. Det känns verkligen superbra när det funkar. Och skillnaden är enorm! Sedan red vi galopparbete för att få henne tretaktig, då hon gärna går och är fyrtaktig. Jag fick träna jättemycket på att gunga med och verkligen sitta mycket på rumpan, så idag har jag träningsverk... Efter galoppen red vi öppna i båda varven under nedsittning, och vi fick ta ganska många pauser då jag inte orkade sitta ner så länge. Men det kändes sådär i vänstervarvet, medans högervarvet gick mycket bättre. Detta testade vi även i galopp så att Indis fick samla sig ganska mycket utan att bli fyrtaktig. För att hon inte ska bli det måste jag driva mycket och fånga upp energin i sitsen istället. Även öppnan i galopp kändes bättre till höger. Så då får jag träna mer i vänster helt enkelt. Jag avslutade henne i låg form och lugnt tempo och var väldigt nöjd med lektionen som vanligt.

Det är väldigt roligt att rida för E då hon fokuserar mycket på sitsen och att inte bli dragande i tyglarna, utan att fånga upp med sätet. Därför är det så viktigt att sitta korrekt!

Idag var det tävlingar på LCR och jag var där
och kollade. Sen stack jag för att döma handbollsmatch, och sen hem igen. Imorgon blir det en heldag på stallet. Är funktionär från 08.30-14.00 och sedan ska jag fixa till Sixten och rida ut när hästarna kommer in. Ska bli superroligt! Sara Ostholt Algotsson, Maria Gretzer och Ludwig Svennerståhl kommer och ska tävla imorgon, så jag är supertaggad!

Ha en bra helg!!

Likes

Comments

På hoppträningen i tisdags och igår på dressyren testade jag ett nytt bett på Sixten, lite skarpare. Han hade ju vilat hela veckan fram till tisdagen, så det var full fart! Han bara sprang och ville inte ens lyfta på benen... Hahah, men han måste ju få göra av med energin. Så den träningen gick katastrof.

Igår tränade vi skänkelvikningar. Vi red två och två i en halvtimme och det gick väldigt bra för mig! Sixten är riktigt duktig på att flytta för skänkeln så jag fick rida mer som sluta istället. Det var jätteroligt att få utmana honom mer och se vad som händer. Det var mycket svårare att rida sluta, men han gjorde verkligen allt för att försöka förstå.

Vi började i skritt och bara flyttade de för högerskänkeln och ställde de utåt, sedan bytte vi varv och gjorde likadant. Juste, glömde! Vi gjorde skänkelvikningar på långsidorna, och på kortsidorna la vi 10 meters volter för att ställa och böja inåt istället. Sedan gjorde vi likadant i traven, vilket var mycket svårare. Men efter ett tag fick vi kläm på det. Detta gjorde vi i båda varven, och i slutet i vänster varv, fick jag fatta galopp och testa skänkelvikningar där. Sjukt svårt, men Sixten flyttade sig ändå bra! Han drog inte bara iväg och det tror jag vettet hjälpte till med. Sedan travade vi av de i en lite lägre lång form och pratade lite efteråt. Sixten gick i en väldigt trevlig, lite högre form genom hela passet. Vanligtvis brukar han köra upp huvudet i skänkelvikningarna, men denna gången var han riktigt duktig!

Sammanfattningsvis ska jag inte rida med det skarpa bettet i hoppningen eftersom det blir väldigt hackigt tempo. I dressyren tyckte ridläraren att jag ska fortsätta ha det på träningarna. Så det kändes riktigt bra igår och jag hoppas det fortsätter så!

Jag hade också mitt nya schabrak och lindor, så det var lite extra kul!!

Likes

Comments

Igår satte jag mig och planerade veckan. Vi ska ha prov på tisdag så det måste jag plugga till. Sedan har jag hästar resten av veckan, så det kommer se ut ungefär så här:

Måndag: Plugg/löpning
Tisdag: Hoppning med Sixten
Onsdag: Dressyrträning med Sixten
Torsdag: Hänga med och besiktiga en häst
Fredag: Ridning på Indis
Lördag: LCR anordnar tävlingar
Söndag: Rida ut och stå som banpersonal

Juste! På tisdag ska vi testa ett skarpare bett på Sixten och se hur det fungerar. Jag tycker att han tar halvhalterna redan nu, men det återstår att se hur han reagerar.

Nu har vi håltimme som första lektion, så det blir att gå och lägga sig i sängen igen.

Likes

Comments

Idag red jag ut med Sixen och en tjej från stallet där Indis står. Vi red en runda på 45 minuter och var tillbaka innan 10. Jag drog av Sixten alla saker och satte på honom fleecetäcket. Då kom en fotograf/reporter som vill ha med mig i en tidning och fotade mig och Sixten. Hoppas att bilderna blev bra!

Efter stallet åkte vi hem och åt mat, sedan åkte vi till ett slott, där vi är nu, för att fira mammas födelsedag. Så ingen ridning imorrn tyvärr. Längtar till tisdag när jag ska hoppa Sixten! Det var så långe sedan!

Likes

Comments