Jag vet inte hur man gör, när man lämnar

Våga resa sig och gå, inte stå där och se på

Vet bara inte hur man gör

Jag vet inte hur man gör, när man andas

Andas in och andas ut, våga tro på nåt till slut

Vet bara inte hur man görEn favorit från Ulrik Munther, lyssna och njut.

/Linn

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vem är jag egentligen?

18 år bosatt i Vasa och går i gymnasiet, är nog det jag skulle svara om nån skulle fråga vem jag är. Dock är det inte ett så kul svar så tänkte ge er ett längre och mer ingående svar på vem jag är.Jag är den personen som aldrig kan sitta still och har nya idéer i mitt huvud hela tiden. Jag skulle kunna få världsrekord i att fundera/tänka på onödiga men även nödvändiga saker, funderar/tänker på en hel del. Jag har alltid åtminstone tre grejer som håller på samtidigt.Jag är den som alltid har tyckt om gymnastiken i skolan och har hela mitt liv rört på mej en hel del. Friidrott är det jag har ägnat mest tid åt, men även redskapsgymnastik. Håller inte aktivt på med någon av de sporterna mera men har gått över till att träna unga och barn istället. Älskar verkligen det!


Jag är den personen som aldrig riktigt har tyckt att skolan är kul. Jag har aldrig riktigt orka lägga ner all min energi och fokus på det, eller njaaa de ämnena som jag har tyckt att har varit kul så bryr jag väl mej om.Jag är den personen som verkligen ogillar förändringar (även om de skulle vara positiva förändringar). Att t.ex. möblera om i rummet kan vara jobbigt.Jag är den personen som verkligen älskar att vara hemma med min familj. Tycker det är så otroligt avslappnande och mysigt att umgås med dem.Jag är den personen som brinner för mänskliga rättigheter och allas lika värde!Jag är den personen som är rädd för mörker, men även fiskmåsar, fjärilar och ballonger (ja jag veeeet att det är onödigt/underligt att vara rädd för ballonger och fjärilar)

Alltså haha hörni ni de här blev ju int så bra, märks verkligen att jag är trött… men de får duga för idag!

Godnatt!

/ Linn


Likes

Comments

Heej!

Har inte haft tid eller ork till att skriva nåt "ordentligt" idag heller, men ska försöka fixa de tills imorgon! Tråkigt, tung och lång skoldag idag så de e otrolig skönt att lägga sig ner i sin säng!

Vi hörs pånytt imorron, tänkte att jag skulle visa mitt rum jag bor i då!

/ Världens tröttaste

Likes

Comments

Halloo!

Idag har min dag gått ut på jobbjobbjobbjobbjobb... är sååå trött å vill bara går och lägga mej. Känner en otrolig stress inom mej och en ordentlig förkylning är påväg. Så vi höra imorgon pånytt. (ursäkta världens tråkigaste inlägg men hat inte orken att skriva nu)

Kom ihåg att lyssna på dej själv och på hur din kropp mår!

/ Linn

--Vet int om jag eller Vilda är tröttare--

Likes

Comments


Här kommer 12 anledningar till varför det är självklart att vara feminist:


För att runtom i världen är det ingen självklarhet att kvinnor själv får betstämma över sina kroppar

För att störras delen av alla våldtäktsmän inte får fängelse straff

För att modellindustrin har sjuka ideal

För att kvinnor har lägre lön än män

För att kvinnor våldtas var fjortonde sekund i Sydafrika

För att kvinnor sexualiseras/objektifieras

För att sprida kunskapen om vad feminism handlar om, joo jämställdhet

För att tre av fyra medlemmar är män inom det brittiska parlamentet?

För att kvinnoförnedrande reklam inte är ovanligt

För att USA aldrig har haft en kvinnlig president

För att 16 % av världens alla kvinnor rågång har blivit utsatta för våldtäkt eller våldtäkts försök

För att i en del länderna är det kvinnorna som blir straffade om de blir våldtagnaTyvärr är många nu förtiden rädda för att kalla sig feminist. Det tycker jag är lite underligt… Alla borde vara feminist. Eftersom att vara feminist betyder att man kämpar för allas lika värde oavsett kön.Enligt mej borde vara en självklarhet för alla att vilja att alla människor skall värderas lika. Tyvärr är det inte det… MEN vi kämpar vidare, förhoppningsvis kommer vi en dag att leva i en värld där alla är lika mycket värda.


Glöm inte att ni är värdefulla och äskade.


/ Linn

Likes

Comments

Klädaffären Monki har just gått ut med en ny kampan, där de berättar att de kommer att släppa en ny kollektiv av bad- och underkläder. Kollektionen heter ”Good vibes only — Pretty honest for SS17 #nofilter”. Redan där låter det ju som en toppen grej!


Ännu gladare blev jag då jag såg bilderna från kollektionen och alla bilder är oredigerade och helt enkelt bara naturliga. Jag som är världens Monki fan jublade högt inombords. Bilderna är så otroligt vackra och naturliga, helt enkelt ”Good vibes only”.


Sen valde jag att fortsätta läsa om kollektionen och kom in på Kakan Hermassons blogg där hon skriver att hon mejlade och kollade med byrån som marknadsför kampanjen och frågade vilka storlekar det finns på under- och badkläderna.

Vet ni vad hon fick för svar? Joo… stolekarna går endast upp till L…


Här har Monki skapat en fin kampanj till en kollektion som krossa normer med bara bilderna och så har de storlekar till endast L.


Tycker att det är otroligt synd för de var så nära att skapa någonting fantastiskt. Tänk er en klädkollektion med en kampanj och bilder med modeller i olika storlekar, längder och hudfärger, tänk då om det skulle finnas storlekar som passar alla. Tänk huru fantastiskt det skulle ha varit.


Nu har Monki istället lyckats at bort det fina i deras kampanj med att människor som har större storlek än L inte får en möjlighet att ta del av det. Hur känns det liksom då? Här är en klädkollektion som skall passa alla och så passar den inte dej. Jag tror inte att det känns så bra…


Men sen vill jag trots alla ge en stor eloge åt Monki för de fina bilderna och att de ändå har försökt. Det är inte så att deras kampanj inte är bra eller förmedlar någonting fint, för det gör den! Men nästa gång kanske man skulle kunna få mer ännu fler ”typer” av människor med.Och deras bilder är ju faktist väldigt vackra!


Dagens klädindustri är en miljonbuissnes som inte tänker på nåt annat en pengar. Så länge man inte vinner någonting på det så är det i princip ingen ide att fortsätta. (Och ja, jag förstår att ett företag behöver vinna på det för att gå runt, men det kanske skulle finns viktigare saker att fokusar på än pengar). Tänk er om en stor klädkedja som t.ex. h&m skulle starta en kampanj som gå ut på allas lika värde eller att alla är bra som de är. Det skulle troligtvis bli en stor grej och *tadaaam* så har de lyckats få en stor del av sina köpare att inse att de är värdefulla.

Företag som gör/tillverkar kläder borde bli bättre på att förstå deras kunder behov. De borde bli bättre på att se vem deras kunder är så att de skulle kunna erbjuda produkter som passar alla. Det är nämligen aldrig kul att gå in i en affär och inse att de minsta/största storlekarna inte passar.


Sen skulle jag även kunna skriva huuuur länge och långt som helst om modellindustrin och deras sjuka krav, men det sparar jag till nån annan dag.


/ Linn

Likes

Comments

Halloo!


Som ni vet tänkte jag delta i nouws #nouw30daychallenge . Jag tänkte försöka att skriva en lite längre text om vad som känns viktigt i mitt liv just nu då jag sitter och skriver. (Måst dock säga redan nu att jag inte kan lova att jag har tid att skriva något mer "djupare" varje dag men jag ska försöka)


Vet ni känslan då man vaknar på morgonen å flyger upp av glädje för att få fara till skolan? Nä, int jag heller...

Jag anser att skolan sätter för stor press på oss unga (men även yngre barn). Det känns som om hela ens liv kretsar kring om man fick ett bra vitsord på biologi provet eller ej.

Men hörni är de faktiskt så viktigt med skolan och att man får bra i alla prov?

Jag själv har aldrig direkt prisat skolan eller direkt bryt mej jättemycket om jag har fått bra i t.ex finska. Utan för mej har godkänt varit en vinst.

Att då gå i en skola där man anses som "dålig" eller som "sämre" om man int får super bra vitsord i allt kan bli lite jobbigt i längden och jag tror int att jag är den ända personen som känner såhär. Man vill liksom få bra i allt i skolan men vill ändå int låta skolan styra över ens liv... Jag har alltid haft lättare med praktiska ämnen (gymnastik som alltid har varit mitt favorit ämne , slöjd, syslöjd, kemi mm.) Så jag har väl valt att satsa på de ämne och såna ämnen som jag tycker att är roliga. Det har funkat än så länge iallafall!


Sen vet jag ju också att många jag känner och även mååånga andra känner en otroligt press över att få bra betyg och att prestera. Det är ju int heller riktigt bra.

Vad kan man göra då?


Joo, jag tycker att man redan från då man börjar skolan skulle man kunna försöka lätta på prestationskraven t.ex genom att minska mängden läxor eller inte få eleverna att tävla och jämföra sig med varandra.

Jag anser att det inte är ett bra sätt att ha prov redan i de låga klasserna, 1-4.

Vad är liksom iden med att lägga den pressen på barn?

Lågstadiet skulle mer kunna fokusera på att på ett leksamt sätt få barnen att lära sig. Att få barnen att istället för att jämföra sig med varandra på basis av t.ex vad de fick för vitsord i ett prov så skulle man kunna börja med att lära dem att alla är lika mycket värda eller att det inte egentligen finns någonting "bra" eller "dåligt". Utan att alla är bra på olika grejer.

ALLA är bra på nåt, kom ihåg det! Ni är värdefulla!


Blev lite halv flummigt det här men jag tror ni kanske förstår vad jag menade?

Om ni har nåt som ni vill lägga till eller om ni har åsikter om allt detta så skulle det vara otroligt kul att få höra dem!

/ Linn


--Snapschat från kvällen före ett finska prov--

Likes

Comments

​Hej!

Ni vet hur jag igår skrev att jag blivit kär i fägen "smutsrosa" och skulle kunna ha den på allt... Jag ljög inte! Imorse färgade nämligen mitt hår i en pastell/smutsrosa färg. Blev faktist riktigt nöjd! Känns som om jag börjar bli veteran när det kommer till hårfärger/färga hår. Tycker det är så otroligt kul med nya färger och själva färgtings processen. 

Skulle det vara kul att se några av de färgerna jag har haft? Om ni tycker det så kan jag mer än gärna söka igenom gamla bilder på mitt hår! 

Likes

Comments

Halloo!

Invigde min nya vårjacka idag! (Även om de är alldeles för kallt för att springa runt i den ännu...) Har aldrig varit den som gillat rosa, men nu har jag blivit kär i "smutsrosa". Skulle kunna ha den färgen på allt!

Likes

Comments