Mat

Hallå!

Atm tar jag paus från provläsandet, har biologi prov imorgon så. Kan ju fortsätta från där jag slutade senast; dygnandet gick inte bra, jag klarade visserligen av att göra det men såklart somnade jag ju i skolan. På kvällen åkte vi ut & äta till Rosso och dagen efter lämnade jag hemma och läsa på hälsoprovet.

På helgen kom Alina till mig och sov över, fre - lör och vi pratade mest och kollade serier, men var jättetrevligt att vara med henne utanför skolan också! På lördag kväll bestämde vi spontant att åka på Solsidan som gick på bio, så en halvtimme före bestämde vi oss, bokade biljetter, skyndade oss till bion & sprang - och vi hann, hahah. Filmen var förresten jättebra.

Veckan som varit har väll varit helt normal, haft 2 prov, håltimma, powernappat, varit i musikinstitutet osv. I fredags åkte hela skolan på bio för att se tuntematon sotilas i 3h men den hade jag redan sett så jag stannade istället hemma och läste på prov.

Imorgon har jag biologiprov och på torsdag finska prov. Ska antagligen till frissan också imorgon, måste försöka hinna till stan också någon dag för att julhandla. På torsdag ska vi baka julgodis, på fredag är det julfest och på söndag är det julafton, tiden går snabbt. Nu måste jag hur som helst fortsätta läsa. Ha en jättegod jul om jag inte hör av mig ngt före! x

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon / godnatt!

Klockan är snart 05 när jag skriver detta eftersom jag sovit en del på dagen och har mycket att göra bestämde jag mig för att dyngna idag. Ska alltså till skolan om cirka 3 timmar och hittills har jag städat, gjort en del läxor, bäddat sängen och ska snart gå i duschen. Snappar också en del med A & J under tiden, eftersom vi är flera som dygnar i natt, hahah.

Idag, alltså om några timmar, har skolan självständighetsfest. Ska sminka mig då och säkert sova länge när jag kommer hem. Som tur är vi lediga imorgon men på torsdag har jag prov i hälsokunskap.. Imorgon kväll får vi se vad som händer, haha.

Men nu till lilla julen, som inlägget skulle handla om. Blev inte som tidigare år eftersom typ inga traditioner följdes men helt bra kväll blev det ändå. Åt hos kusinerna i år och de hade verkligen satsat på maten.

Nu är det inte många dagar kvar till jullov och julafton, bästa tiden på året! Ha en bra vecka & självständighetsdag! Finland 100 år är det inte varje dag. ;)

Likes

Comments

Vardag

Nu var det ett tag sedan igen, så kan lika gärna passa på att skriva nu eftersom jag har biologi ännu i 10 min och sedan skriver folk prov, vilket betyder att jag och några andra får längre rast, haha.

På senaste tiden har jag skrivit några prov och läsförståelser, varit ut & kört med några kompisar, gått i världens äckligaste snöstorm till botnia hallen på mässa, börjat kolla solsidan (!), varit på dåligt humör, träffat en del vänner och börjat planera nyår hahah.


Denhär helgen e det äntligen lilla jul! Julen är absolut bästa högtiden haha, så äntligen börjar det vara dags att julpynta igen. Hoppas ni får en jättebra lilla jul och vecka överlag, hörs säkert om ett tag!

Likes

Comments

Resor

Godda'

Nu var det länge sedan jag uppdaterade här igen. Har hunnit vara till Stockholm, varit på klassfest, bytt till vintertid och en massa annat, men ska försöka sammanfatta det mesta om det går, haha.

Stockholm resan var bra, var där hela höstlovet + åkte till Åland också de två sista dagarna. Vi shoppade mest, sov på hotell, åt och tog det jättelungt vilket var skönt! Tyvärr spenderade jag alltför mycket pengar, så atm mår inte mitt bankkort så bra, hahah.

Vi gick omkring både i centrum men också i @Mall of Scandinavia där vi åt på Vapiano, rekommenderas!

Sedan jag kom hem har jag hunnit vara sjuk i 2 dagar, åka ut med hjälpledarna, skriva 3 prov, träffa saknade Erica & Ela, vara på klassfest och fira 200 följare på KG's instagram!

Med hjälpledarna var vi ut och hjälpte till med att fixa kylarvätskan till båten vi var ute med för några helgar sedan och reagerade man på hur mörkt det blir så snabbt, nu har det ju dessutom blivit vintertid också.

Eftersom jag & några kompisar är med i skolans SOME grupp, är vi ansvariga för skolans instagram. Vi hade som mål att försöka få 200 följare till skolans ig innan veckan var slut, det lyckades vi med så vi fick pavlova i skolan, hahah. På kvällen efteråt for i princip hela årskursen & många till på vår klassfest i Skatila. Blev nog helt bra fest.

I lördags stack Ela och jag till Linda bara för att va', haha. Blev inte så mycket mer än det, så blev lugn helg och nu har det dessutom bytt period så det känns braa!

Hoppas ni får en bra vecka!

Likes

Comments

Vardag, Tips & tankar

Gomoron!

Nu är det några timmar kvar och sedan får också vi höstlov, äntligen. Kommer däremot vara i Stockholm hela lovet, men blir säkert helt okej ändå. Under tiden jag har varit borta har jag tagit bort tandställningen (!), varit ut & kört + åkt på ngn random fest hahah, ätit sushi, kollat netflix, varit till stan med Naydenov, haft ngn middag med Kajsa, mått skit, varit väldigt glad, jobbat och varit på musikvideo inspelning bland annat!

Mitt liv har varit lite av en bergochdalbana dehär veckorna och Ela kom t.o.m hit för att sova fast det var skoldag vilket gjorde mig såå mycket gladare. Men nu behöver man verkligen höstlov tycker jag, hahah.

Skolan har också varit tyngre än vanligt på senaste tiden, jag är så otroligt efter i så många ämnen och jag har ingen motivation till jobba upp allt heller, hoppas motivationen förbättras efter höstlovet.. Atm har jag psykologi och funderar hur jag ska klara denhär dagen eftersom jag redan tänkt somnat typ 10 gånger.. Hoppas ni får en bra dag & ett lyckat lov!

Vet ej när jag skriver ngt igen, hahah..

Likes

Comments

Vardag

God morgon!

Skrev just ett förhör i programmering som gick helt okej, har ingen aning ännu. Har inget bättre för mig atm så kan berätta om helgen ganska snabbt. I fredags åkte jag ut & äta och på kvällen stack jag sedan ut med hjälpledarna och var där till ca 00 eftersom jag var såå trött.

Linda skjutsade hem mig med mopon och vi lämnade & prata i nästan en timme utanför dörren, haha. Dagen efter tog jag en slödag tills vi återigen stack ut & äta till Rosso. Beställde en kyckling pasta som god och efteråt stack jag till Kajsa med Linda och Ela. Där satt vi och pratade både med varandra och en full kompis via telefon, vilket var ganska kul, haha.

Sedan kom Linda och Ela till mig i nästan bara en halv timme och Ela lyckades spräcka sin telefon på vägen mot dörren. Bra jobbat, Ela! De åkte sedan hem väldigt tidigt och runt 01 skickade Alina och Emma om de fick komma till mig, så jag hade nattgäster till 03 vilket också var trevligt!

På morgonen skulle jag upp tidigt eftersom jag skulle vara hjälpledare med Linda & Axel till konfirmanderna. När jag sedan kom hem gick jag och sova igen och runt kvällen kom Ollikkala till mig och vi gick ut och gå i flera timmar. Vilket var mysigt!

I måndags stack Linda, Ela, Kajsa, Ollikkala och jag hem till Linda för att baka bullar i flera timmar och prata. Roligt att alla hängde på och bra blev dom också (!)

Nu ska jag springa till samhällsklassen för att få en plats, haha. Alltid likadant när man byter period. Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Mat, Vardag

Idag missade jag sovmorgonen trots att jag skulle till tandläkaren klockan 11, istället tog jag bussen till skolan och hade en lektion + morgonsamling innan fammo & faffa hämtade mig och skjutsade mig till tandläkaren. Nästa vecka får jag äntligen ta bort min tandställning och det kommer verkligen kännas konstigt eftersom jag haft den i 1,5 år.

Igår skrev jag ett matteprov som gick åt - och jag ska försöka höja det nästa vecka. Efter skolan stack Linda, Ida, Elin och jag till stan för att äta sushi och åka på bio. Sushin vid @k.achi var otroligt god och man besöker gärna den restaurangen igen!

Filmen var bra trots alla jumpscares, och den är absolut sevärd!

I tisdags stack jag till gymmet med Ela och Linda, har fortfarande träningsvärk, haha. På måndagen skrev jag franska provet som gick okej. Nu har jag ännu 2 lektioner kvar innan det blir helg och nästa vecka byter det period vilket känns behövligt atm.

Hoppas ni får en bra helg!

Likes

Comments

Vänner, Hjälpledare

Gomorgon!

Nu har jag just skrivit ett franska prov som gick helt okej. Har atm håltimme och har ännu mera hål senare på dagen. Ska gymma efter skolan och säkert kolla serier på håltimmen med Ela.

Men nu till helgen, som har varit jättelyckad! Drog ut med hjälpledarna på båttrip på fredagen och var ute tills 03. Vi körde mot solnedgången och det var jättevackert och roligt att spendera kvällen med dem igen.

När vi började köra tillbaka från Fort Sommarö var det jättevackert ute på sjön, speciellt Vasklot i mörkret var ju jättefint. Blev en jättebra kväll trots att man var trött som stryk dagen efter, då var nämligen Ela, Linda, Kajsa och jag funktionärer vid en hinderbana för lågstadiebarn redan från morgonen. När jag kom hem gick jag och sova tillbaks, hahah.

Hoppas ni får en bra vecka!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här är några bilder från de senaste veckorna, eftersom allting ser ganska lika ut nu igen. Har fixat min påfyllning till fransarna, varit ut och ätit, sovit över hos Ollikkala, varit på bio med Linda, gymmat, kört till skolan, pratat vid elden i munsmokåton, firat villaavslutning, träffat kompisar, skrivit ett finska prov och haft kiosken i skolan.

Atm har jag modersmål och ska som vanligt till musikinstitutet idag. Imorgon ska jag fixa till utväxten och sedan på ett funktionärsmöte eftersom vi ska hjälpa till med en hinderbana på lördag för lågstadieelever.. På fredag åker jag på "kryssning" med hjälpledarna men före det ska jag gymma med L & E.

Hoppas ni får en riktigt bra vecka!

Likes

Comments

Vardag, Vänner

Nu är det mycket att ta igen, ännu en gång. Sista sommarlovsveckorna och första skolveckan till exempel.

Den sista veckan åkte Linda och jag till Merilä i 5 dagar för att vara hjälpledare på ett skriba läger. Det var helt okej, och gruppen var också helt bra. Vi planera kvällsprogrammen, höll diskussionsgrupper, åkte in till Jeppis i flera omgångar, sov under konfirmandernas lektioner, sminkade Axel osv, hahah.

Linda hade också några vänner från Nykarleby som råkade vara ledare på skribalägret på grannlägergården. Vi träffade dem runt 00 tiden och satt med dem och pratade & lyssnade på musik på en sten vid havet, jättetrevligt att lära känna dem!

När vi kom hem i fredags var det Åminne men jag var så trött så jag stannade hemma, och det ångrar jag inte heller. I lördags däremot stack jag ut med Linda, Kajsa och Jonathan. Det blev en väldigt speciell men rolig kväll!

Måndagen efteråt började skolan igen, vi slutade dock 13 och Linda, Kajsa och jag stack till Dognai för att äta. I tisdags körde allt igång som vanligt igen och på kvällen åkte vi ut och äta med familjen.

Hela veckan rullade på som vanligt men i fredags stack Linda, Ela och jag iväg med jenkkibilen för att åka till Juthbacka marknaden. Blev också en jättebra dag och rolig kväll, träffade en del Jeppisbor som vi var med bl.a och sedan åkte vi ut och köra tills jag och Ela åkte hem.

(Ta sista bilden med en nypa salt, hahah)

I lördags träffade jag saknade Sofia och vi åt pizza och pratade hela kvällen tills hon stack hem runt 01. Hade mycket att diskutera och har verkligen saknat att vara med henne!

Just nu har jag håltimme och kommer ha det i ett halvår framåt på måndagar, vilket betyder att jag inte kan ta mig hem trots att jag slutar tidigare.. Känns irriterande. På onsdag drar musikinstitutet igång igen och på torsdag ska jag och ett par vänner kolla Annabelle på bio. På lördag är det villaavslutning, ha en bra vecka!

Likes

Comments