Några bloggar jag följer.


Idag tänkte jag dela med mig av några bloggar jag läser i princip varje dag och berätta lite om varför jag tycker om just dem.

1. PT-Fias blogg: Det här är en av mina absoluta favoritbloggar då det kommer till träning och hälsa. Just i den kategorin tycker jag annars att det finns så många som skriver ur ett lätt snedvridet perspektiv. Många gånger känns bloggarna i den kategorin ytliga och ohälsosamt utseendefixerade. Det ska tävlas i fitness hit och dit och man ska ha si och så många procent fett, annars är man inte någon "riktig" träningsmänniska. Håret och sminket ska vara på topp även på gymmet, och gud nåde den som ser svettig ut efter det "hårda" benpasset. Det känns också som att många är dåligt pålästa och bara upprepar större bloggerskors tips och ord, utan att riktigt veta vad som stämmer och vad som faktiskt är helt fel i sammanhanget. Men PT-Fias blogg känns allt annat än ohälsosam och utseendefixerad. Hon verkar vara en oerhört sund människa som verkligen har förstått grejen med vad hälsa innebär. Hon bloggar inte som några trendiga dieter eller om snabba sätt till magrutor. Man känner aldrig någon press när man läser hennes blogg. Ingen hets, inga krav, inga omöjliga ideal. Man får aldrig dåligt samvete för att man själv inte är lika vältränad eller åt den där extra kanelbullen till fikat i förmiddags. Hon är en riktigt bra förebild tycker jag. En annan anledning till att jag tycker att hennes blogg är grym är att hon är så sjukt duktig på att uttrycka sig i skrift. Hennes texter håller bra mycket högre standard än de allra flesta i bloggvärlden (oavsett kategori), om jag ska vara ärlig. De är intelligenta, tankeväckande och känns nästan som poesi emellanåt. Här är några av inlägg från hennes blogg som jag gillar lite extra: Om att bara vara människa. Litet peptalk. Tankar om träning.

2. Blondinbella: Isabella Löwengrip har ju länge varit en av Sveriges största bloggerskor, men det är egentligen inte förrän det senaste halvåret som jag har börjat följa hennes blogg. Jag blev intresserad av att börja läsa om henne efter hon var med i Youtube-serien Gravid vecka för vecka, där jag tyckte att hon såg ut att ha en sjukt härlig personlighet och ett väldigt intressant liv. Älskar att hon är en tvåbarnsmamma som fortfarande kan ha en karriär och skriva böcker, driva flera (5!) egna företag, lansera nya varumärken och allt annat som hon lyckas ta sig för. Snacka om imponerande brud! Förutom att hon är en stor inspirationskälla och förebild, tycker jag att hon verkar vara en väldigt sund människa med en smittande positiv inställning till livet. Dessutom skriver hon om sitt liv som det verkligen är och vågar visa de stunder som inte är så där perfekta som många andra stora bloggare får det att verka. Det gillar jag.

3. Gabriella Joss: En av mina favoritbloggar när det gäller inredning, shopping och livsstil. Tycker att hon verkar ha ett intressant liv, sjukt bra smak när det gäller typ ALLT och en underbar pojkvän. Det som gjorde att jag fastnade för hennes blogg var såklart det stora fokuset på hennes graviditet samt alla hennes grymma inspirationstips på kläder och inredning. Att hon också är född -95 och ursprungligen kommer från Umeå gjorde ju inte att hon blev mindre intressant direkt. Tycker att det är spännande att läsa hennes tankar och upplevelser kring att vara gravid och längtar sjukt mycket till dagen då man själv får vara i samma sits. Bebistokig nå galet nu alltså!

4. Husligheter: En nybliven favorit bland alla bloggar jag brukar kika in på med jämna mellanrum. Maria Soxbo skriver en väldigt inspirerande inredningsblogg med intressanta inlägg och tips om det senaste inom hem och design. Av det jag sett hittills är bloggen inte lika inriktad på hennes eget liv som andra bloggar, utan har mer av ett rent inredningstema. Det är roligt och lite befriande att bara få läsa om det man är intresserad av; i det är fallet nya idéer och vackra saker, och inte behöva mäta sig med någon annans perfekta hem och vardag. Tummen upp!


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229