Vardag

Fredag! Vad har vi för fredagsrutiner?

Först vaknar vi som vanligt vid 6-tiden, äter gröt och leker lite. Sen är det bråttom, då ska vagnen ställas, kläder plockas fram, mamma fixas och så ska vi hinna få på oss alla kläder, dricka en liten mjölkskvätt och så iväg till en av veckans höjdpunkter - musiklekis.

Ifall vi tar bilen går vi och sover vid åttatiden och vaknar efter 9 så vi hinner iväg i tid. Hur som helst så blir det ofta stressigt, hur vi än gör. Men, värt det.

Idag har vi som vanligt varit på musiklekis, och efter det tog jag och mamman Emelie en promenad medan Maya och Nicholas sov i vagnarna. Hämtade fastlagsbullar från Skorpan som ska mumsas på när Erik kommer hem. Fredagar alltså!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

2017 är nästan slut. Maya har varit med oss 2/3 av året, det känns så rätt. Hon är en sån glädjespridare och jag vill helst stanna tiden, den går så fort så fort.

Likes

Comments

Barnprat, Vardag

Mycket har hänt sen jag skrev sist. Här på bilderna är vår lilla Maya bara två månader. Nästa vecka blir hon sex månader. Förr fnös jag alltid när någon sade "det går så fort", "njut nu, tiden bara flyger iväg" och så vidare och så vidare. Nu förstår jag, för inte vet jag vart månaderna försvann och när jag ser på bilder slås jag av hur liten liten Maya var för bara några veckor sedan. Hur mycket hon har lärt sig och hur mycket som har ändrats.

Så ja, just nu njuter jag.

Likes

Comments

Vardag

Hold our hands, rest assured, we won't fail you.

Calm your heart, we are here right behind you.

So wipe your tears oh chosen one,

don't be scared no need to run.

You will see though it's dark, your heart will blind the night.

The three of us, we shall relent when you shine your light.

We will comfort you, so fear no evil, as you know.

We will guide you, we will lead you.

Fear no darkness, promised child.

Fear no evil, promised child.

Don't be scared, sweet promised child.

Fear no darkness.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Ser ni? Endast fem dagar kvar till beräknat datum. Det börjar verkligen kännas ganska motigt att vara gravid nu, kroppen vill absolut inte det jag vill, fötterna sväller nästan på direkten jag gör någonting och jag är bara så trött hela tiden. Har dessutom åkt på en ordentlig förkylning och varit däckad här hemma i några dagar. Där inne i magen är det dock livat, tror att hen ligger och har det hur skönt som helst, vi tror inte att det finns många tankar på att det skulle börja vara dags att komma ut.

Magen är skarp som sten och när jag äter någonting vill jag helst ligga ner efteråt, annars blir det väldigt obekvämt. Vi var till rådgivningen idag och allting såg bra ut, nu önskar vi bara att bebisen skulle fixera sig och börja förbereda sig på att komma ut till oss. Vi längtar så otroligt mycket, det går inte riktigt att tänka på det, börjar krypa i hela kroppen av längtan. Bbväskan är klar, förlossningsbrevet är färdigt och vi känner oss så redo som vi bara kan bli. Tänk, åtminstone till påsken kommer vi att vara tre.

Aningen piggare på magbilden som jag knäppte för snart två veckor sedan, den till vänster. Den andra är från idag och jag kan tycka att magen har sjunkit lite, känns som att den på något sätt har ramlat ner en del, märker det mest när jag sitter ner. Min garderob är inte så mångsidig som ni ser, har ett par byxor som åker i tvätten några gånger i veckan och sen är det nog två övredelar som jag varierar mellan. Tur att jag har många olika koftor, bra investerat Linn.

Likes

Comments

Gravid, Vardag

Så gick ännu en helg. En väldigt, väldigt skön helg. Vi har njutit av varandras sällskap, skrattat, umgåtts med familj och vänner och ätit gott. Lördagen blev verkligen en heldag. Först kaffe på stan med Erika, Anna och Malin och sen hämtade jag och Erika upp Erik för lite fotografering ute vid Fäboda. Har tänkt på det länge nu, att det kunde vara roligt att ha lite magbilder och bilder på oss två innan vi blir tre. Sagt och gjort, och fina bilder blev det, tack Erika.

Sen råkade Eriks och Erikas mamma vara i stan så vi hängde också med henne i några timmar. Pizza, kortspel och kaffe. På kvällen däckade vi i soffan hos oss, dagens program var roligt men gjorde mig väldigt trött. Sent på kvällen när vi redan hade hunnit titta lite på melodifestivalen blev det nog för oss båda, typen där inne hade varit väldigt blyg precis hela dagen och fast hur mycket kallt vatten jag än drack och trots att jag åt en del godis för att göra det livat där inne så hände ingenting. Så vi åkte iväg till Kokkola och fick se och höra att allt nog var okej. Så skönt, vi tycker inte att man får börja busa så här mycket med oss redan.

Obegripligt att det är så lite kvar tills magen är ett minne blott. Ett minne som vi nu har fina bilder av.

Erik, jag och Erika. En blivande faster till höger, som kommer att bli den bästa fastern.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Denna tisdag är det toppenfint väder. Jag går in i vecka 37 den här veckan och idag säger appen att vi har avklarat 90 procent av graviditeten. 90 procent! Inte mycket kvar nu. Jag går runt med foglossningar, förvärkar och en väldig trötthet, men annars mår vi båda bra. Har hunnit med rådgivningsbesök redan idag och fått lyssna på hjärtljud och se att allt fortfarande är okej. Vår lilla typ blir alltid hejvild efter rådgivningsbesöken när någon har känt så ordentligt på magen, så är det idag också.

Igår var vi på profylaxkurs i Nykarleby och det var verkligen en bra grej tyckte vi. Kändes som att vi lärde oss massor och fick en hel del pepp inför det som ska hända. Ikväll ska vi fila på bbväskan och så ska vi fixa klart skötbordet, men annars är vi nog redo, så redo vi kan bli. Undrar så vem det är som huserar inuti mig. Hur ser du ut? Hur är du? Hur kommer det att kännas att äntligen få se dig? Vi längtar och väntar och är så redo att få hålla dig i våra famnar.

Här ska du snart få bo med oss.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Hej vecka 35! Och hej bloggen, här har det inte varit så mycket happening de senaste veckorna. Jag är för lat för att orka starta igång datorn just nu, men eftersom jag just nu sitter och läser till en tent som jag har i morgon så gick det plötsligt väldigt bra att blogga lite, just nu, i stället för att läsa.

Men som ni ser, vecka 35 och 40 (!) dagar kvar till bf. Oj!

Vad har hänt sen sist? Vi har varit på vårt sista tillfälle i förberedelsekursen och nu väntar ett rådgivningsbesök nästa vecka, profylaxkurs om två veckor och ett ultraljud om exakt tre veckor. På grund av lite olika orsaker får vi göra vårt ultraljud i Kokkola, ser fram emot det. Samtidigt passar vi på att gå på rundtur, kanske lite sent men håller tummarna att bebisen hålls inne tills dess. Om inte så har vi ändå varit dit och bekantat oss två gånger förut.

Hur mår jag? Känner mig väldigt otymplig och magen har liksom blivit väääldigt stor helt plötsligt. Pustar och stönar en hel del och har blivit ganska trött igen. Har väldigt mycket foglossning och ryggen värker lite. Men i det stora hela känns det ändå bra. Har börjat längta helt fruktansvärt mycket efter att få se vem det är som finns där inne i magen och önskar att dagarna skulle gå lite snabbare, vi vill bli tre! Sängen väntar, vagnen väntar, kläderna väntar och våra familjer väntar.

En magbild var det här! Knäppte den i söndags och förvånades själv över hur stor magen är nu. Det känns oftast som om den där inne ligger och trycker med all kraft utåt, känner ofta en fot eller ett ben eller vad det nu kan vara högt uppe på magen. Sen känns det som att det är en evig hicka på gång, flera gånger om dagen. Mysigt! Som sagt, är nog så nyfiken så nyfiken på den där inne, våra kvällssamtal handlar oftast om det. Gissningar, förhoppningar och funderingar, allt känns så spännande. Ja, och så har Erik börjat läsa böcker högt om kvällarna också, kan ha något att göra med att en av oss studerar språkinlärning just nu, hehe.

Likes

Comments

Vardag

Blev två inlägg idag, vecka för vecka-uppdateringen och sen fick det bli ett till inlägg om pyssel. För några veckor sedan var jag med mamma och köpte en hel del garn och tyger så att jag skulle ha att pyssla med när andan faller på. Har fixat delarna till en mobil att ha över spjälsängen, men inte sytt ihop dem ännu, och mitt filtprojekt kräver mera garn eftersom jag har virkat upp allt jag köpte.

Hittade en riktigt fin modell på en mobil med elefanter att ha på vagnen, så igår började jag på med det projektet. Rev upp fem gånger innan jag fattade mönstret men sen gick det desto snabbare.

Och idag ser det ut såhär! Har suttit och virkat på förmiddagen samtidigt som jag har slötittat på teve, så skönt. Är lite imponerad av det jag åstadkommit, eftersom virkning inte alls har varit min grej. Nu ska delarna sys ihop och få lite vadd i sig och så borde det vara så gott som klart. Har tänkt virka lite små vita bollar att ha mellan elefanterna också, kanske, om jag vågar mig på det. Mamma? Hjälp?

Igår när Erik kom hem hann vi också byta sovrum. Nu sover vi på loftet direkt när man kommer upp för trappan och rummet som vi har använt som sovrum blev i stället ett arbetsrum med våra bokhyllor och skrivbord. Rummet som vi har på nedrevåningen ska bli ett gästrum. Känns som att vi äntligen hittat lösningen som passar oss när det gäller rummen, 10 månader efter att vi har flyttat in. Tar tydligen ett tag att boa in sig.

Likes

Comments

Gravid, Vecka för vecka

Hjulet snurrar vidare på graviditetsappen, idag går vi in i vecka 33 och samtidigt har vi avklarat 80 procent av graviditeten. 55 dagar kvar står det, men det vet man ju inte. För mig får typen i magen gärna kika ut lite tidigare, fast är det många av Eriks gener som har ärvts så kan det nog hända att det blir en lite senare ankomst, hehe.

Det är inte mycket som har ändrats sedan jag uppdaterade sist, förutom att det känns som om det bökas runt riktigt ordentligt där inne, inte riktigt som sparkar utan mera som... ja, jag kan inte riktigt beskriva det. Känner ofta någonting litet och hårt med handen och magen putar ut ganska roligt på vissa ställen och ibland är den riktigt sned.

Jag känner mig rätt pigg, men ser till att vila lite med jämna mellanrum för det hjälper så att mina ben inte ska bli så himla trötta hela tiden. Idag ska vi på förberedelsekurs och vi har också fått en plats på profylaxkurs i början av mars. Roligt!

Likes

Comments