Värsta natten

Alltså var ska ja börja ens..

Jag lägger nu ut ord, som verkligen kommer från hjärtat. Jag är fängslad i min egen kropp.

Första natten från sömnskolan. Det levde såklart ett hopp inom mig, för det hade ju gått bra där. Att det skulle gå ungefär lika bra här, iaf rätt så bra.
Att det skulle bli en helvetisk natt hade jag inte räknat med. Att jag inte skulle känna igen min dotter, hade jag inte räknat med.

Nattningen var en madrömm. Där redan höll jag åpå att ge upp. Redan då tänkte jag att snart för jag tillbaks henne till Malmska. Trots att vi nattade henne där, men endå så kände jag så. Efter en timmes kämpande så somnade hon. Vaknade efter 10 minuter & då var det bara att amma. Hon somnade. Sov ca 2.5 timme & vaknade strax före 12 inatt. Panik gråt. Grät så hon inte fick någon luft. Jag tog upp henne, gick med henne, pajjade, allt. Förutom att amma. När inget hjälpte tog mina krafter slut. Suuni kom, inget hjälpte. Vi kämpade åpå i över en timme, once again. Och ända vi fick uppleva var att vi inte kände igen vår dotter.

Det var inte sådant gråt som hej, nu är jag skit förbannad på er. Näe, det var mamma, nu är jag i panik och jag kommer att dö gråt. Efter en tid kunde vi inte se eller höra på detta mer. Jag var tvungen att amma henne. Hon var tvungen att sova med oss. Hon har ammat varje timme inatt.

Vi är tillbaks på ruta 1 igen.
Jag känner ett stort kaos inom mig. Jag blir så otroligt ledsen inombords, orkeslös. Jag hade räknat med att sömnskolan skulle hjälpa, inte bli värre.

Jag är fängslad i min egen kropp. Jag vill försvinna just nu. Jag vill inte amma. Det om något, får mig att börja gråta. Jag vill inte!

Behöver jag ens beskriva, hur ont det gör i mig nu? Nu finns det ju inget som kommer att hjälpa och jag kommer aldrig få bort amningen.

Det var ju inte såhär det skulle bli.

Gillar

Kommentarer

Sarahsophia
Sarahsophia,
nämen fy vad hemskt 😢 här slapp vi amningen enbart pga mjölken helt slutade iom graviditetshormoner, annars hissar jag på att vi skulle vara i samma sits... Lider med er!
nouw.com/sarahsophia
Linnidacarolina
Linnidacarolina,
Ja alltså kunde ingen bara berätta innan hur svårt det är att avvänja barnet från bröstet. Alla bara talar så väl om amningen men ingen berättar om denhär delen då man ska sluta, och då man vet att de e så många som
nouw.com/linnidacarolina
Linnidacarolina
Linnidacarolina,
oj svara lite snabbt. men ja, då de e så många som kämpar åpå med att få sluta amma och de int går bara sådär.
nouw.com/linnidacarolina
Sarahsophia
Sarahsophia,
Absolut alltså, ingen knystar om hur svårt det är att sluta?! Min mamma är enda som har varnat, hon slutade med mej då jag var 2 år till sist efter en massa skrikiga försök 😓 Tydligen har mina barn ärvt samma amningsberoende för här har jag lyckats sluta med 3 barn enbart genom att vara flera nätter borta med äldsta dottern, andra dottern var jag i en ridolycka och hamnade på sjukhus flera nätter + kunde inte lyfta henne på 4 veckor och tredje för att mjölken slutade! Ines tar inte flaska, dricker inte mjölk, bara vatten ur pipmugg så vete hur vi skulle ha slutat eller hur utbränd jag skulle ha blivit... Tack för att du skrev om sömnskolan! <3 Efter att ha läst och fattat att det inte är normalt att en unga ska hålla på och vakna så ofta så ska jag själv fråga på 1-årskontrollen om vi kan få remiss till det i Vasa! Verkar ju så tryggt att lämna dit dem mot vad man själv har föreställt sej. Hoppas nätterna börjar gå bättre för er snart <3
nouw.com/sarahsophia
Annelie
,
Hej! Tar lilltjejen flaska? Vi har löst vår amning så att varje gång barnet vaknat i sin egen säng så har vi gett nappflaska och själv gått därifrån.. barnet har själv somnat om osv.. har hjälp oss mycket i alla fall eftersom jag inte velat fortsätta amma men vi har inte orkat ta striden fullt ut . Sen med tiden har flaskorna blivit mindre å mindra till att till Slut försvinna helt
Linnidacarolina
Linnidacarolina,
Hej! Nej, tyvärr inte. Hon kan dricka vatten ur tuttflaska men inget annat. eventuellt en liten skvätt om jag pumpar ut. vi har prövat alla dessa olika ersättningar, vällingar, vanlig mjölk, inget funkar liksom. Hon är en väldigt envis liten dam vår tjej.
nouw.com/linnidacarolina
idulis
idulis,
Va tråkigt! 😥 Styrkekram ❤
nouw.com/idulis
Linnidacarolina
Linnidacarolina,
Tack fina! Vi ska hoppas att det vänder sig. Kanske hon bara är ovan att sova helnätter hemmavid och att det ska ta sin tid att lära sig det också. återstår att se! Kram på dig! ❤️
nouw.com/linnidacarolina
Nina
,
Varm styrkekram!! ❤️
Nina
,
Hoppsan, hade ju nog tänkt skriva mera. Detta har ni ju säkert testat redan, men erbjuda vatten i flaska då hon vaknar? Då jag slutade nattamma så var de två första nätterna hemska, sen lugnade sig killen. Men han var äldre å, å förstod kanske mera då jag förklarade. Har du testat kontakta nån amningspoliklinik? Se vad dom har för tips. Vet int var du bor, men åtm. fanns det en amningspoli på sjukhuset i Vasa för några år sen.
Linnidacarolina
Linnidacarolina,
Tack! ❤️ Har nog testat, hon dricker nog men hon blir inte nöjd! en amningspoli skulle jag absolut kunna höra mig till! tack för tipset! ❤️
nouw.com/linnidacarolina
Vet hur de känns
,
Hej. Hittade hit i misstag men känner att jag bara måste säga att ja vet känslan av desperation då int ens ens hjälper att lägg in ungen på sjukhus å man e helt slut, både fysiskt och psykiskt. Gick igenom sömnskola både på sjukhus och på Ensi-ja Turvakoti i Kokkola med min son utan att det hjälpte annat än för ett par nätter där. Den sk. "tassuttelu" metoden funkade inte på honom å ja tyckte det var synd att det endast är den metoden som rekommenderas. Det som fick allt att vända för oss kan kännas radikalt men iaf vår situation var så usel att jag var beredd att testa allt å det var så värt de. Det var 5 minutersmetoden å att totalt sluta med allt ätas/drickas på natten. Första natten skrek han en timme vid läggning, andra 45 min och efter 4 nätter sov han hela nätter och jag ammade inte längre. Nu sover sonen bra men har en 2 månaders bebis som verkar vara precis likadan 😏 Tar inte tutt å vill vara 24/7 vid bröstet så antar att vi kommer att få gå igenom samma med henne..