Idiotiskt & omänskligt

Jag blev häromdagen påmind vilka idioter (snällaste ordvalet jag kom på) det finns här ute i världen. 

Det är nu jag kommer att dra upp samtalsämnet:

Kvinnokroppen & kvinnans syn efter en graviditet & förlossning & mannens syn på kvinnokroppen efter en graviditet. Nu påpekar jag inte att det är kvinnorna som är idioter, absolut inte. Männen, pappan till barnet/barnen, sambon, mannen. 


Nu ska ni inte missförstå mig, för jag pekar inte ut alla män, men dom män som känner sig skyldiga, detta är riktade åt er. 


”Hon vill inte ha sex med mig å de e ändå en månad sen hon födde barn”


Männen som skickar sms åt andra brudar, för kanske inte din flickvän har lika mycket tid för enbart dig mer? 


Männen som är otrogna pga den stora omställningen.


Männen som har svårt att acceptera sin flickväns kropp efter en graviditet.


Allt dethär har jag fått höra, inte åt mig eller om mig. Men var andra har berättat sin historia. Detta gör mig så arg, så ledsen. 


Då ni skulle veta, hur mycket det påverkar KVINNAN som bär barnet, som föder barnet, som matar barnet, som är hem med barnet, som försöker hålla hemmet iskick fastän det kanske inte alltid finns dendär orken där, som sover sömnlösa nätter, som springer till rådgivningen på kontroller både för sig själv och barnet, som lagar mat tills mannen kommer hem från jobbet, sen den psykiska delen, hur otroligt främmande ens kropp kan bli åt en själv efter en graviditet. 


Jag måste säga, hur jävligt förbannad jag blir över detta. Det bara kokar i mig när jag får höra såntdär att MANNEN (?!?!?!) inte kan acceptera hur hans flickvän/frus kropp har ändrat sen graviditeten.


Min pojkvän har alltid stöttat mig & sagt att jag inte får vara elak mot min kropp. Det har trots allt varit barnens bo. Han har stöttat & peppat. Skulle inte han tycka att jag skulle vara fin så skulle det ju vara hjärtskärande. 


Lika hjärtskärande är det för mig när jag får höra om kvinnor som blir utsatta på dethär sättet, att inte bli accepterade mer. Att inte duga mer. 


Ärligt talat så är dom inte värda er. Och jag bara hoppas, att dom inte bryter ner er. Att ni själva förstår vilka härliga super kvinnor ni är! ❤️


Ingen, absolut ingen, har någon som helst rätt att säga något negativt om ens kropp. Tycka man är världens tråkmåns för att man inte vill ha sex nån månad, månader, efter en förlossning. Fast det så skulle gå 1 år efteråt som man inte vill ha sex so let it be liksom! 


& ni män som läser detta, för jag hoppas ni gör det. Jag hoppas, ni ser er själv i spegeln & växer upp. 


& till er män, som stöttar er kvinna, som alltid finns till för henne & barnet/barnen. Ni är guldvärda. 


När ska vissa bara sluta vara såna gigantiska rövhål och tro att dom har något som helst att säga till om någon annans kropp?

Gillar

Kommentarer