Att avsluta amningen

Dag fem utan att amma. Eller egentligen blir det dag 6 nu. Suni fick alltså pappaledigt nu i 3 veckor, så vi bestämde att vi tar bort amningen då på samma gång och han får ha Leia dom första dagarna och nätterna. Ser hon mig så är det som att hon medsamma pekar på bröstet och säger ”dää.. titti” och ibland intar hon amningsposition och lägger sig ner i min famn och drar ner tröjan själv och började amma.

Jag var borta från dem då i några dagar. Det var tungt, något annat kan jag inte säga. Första timmarna så grät jag bara. Jag ringde och försäkrade mig om att hon hade det bra, vad hon gjorde, att hon fick massor med kärlek, trots att jag aldrig tvekade. Det har även varit tungt för Suuni. Hon har vaknat allt mellan 2-6 gånger. En morgon tog dom mornen kl 5.

Förra natten gick bra, då vaknade hon kl 23 första gången, och sen kl 4, tog morgon vid 8 som hon oftast tar.

Jag har själv varit på villan med mamma & Alex. Det var skönt för skulle jag ha bara varit hemma så tror jag inte jag skulle ha klarat av det. Men nu har jag fått vara, simmat och solat. Kopplat av. Hämtat hem en hundvalp med mamma åt henne. Jobbat litegrann.


När jag fick henne idag så menade jag själv bara börja gråta. Hon blev själv så jätte glad och det märktes nog att vi har saknat varandra så enormt!


Visst försökte hon med detsamma dra i tröjan, säga vad hon vill ha. Jag sade bara att ”tissi är borta nu.” Hon blev arg, väldigt arg och ville nog inte tro det själv tills hon fick se att bröstet hade plåster på sig. Smart som hon är så var hon nog nära att få lös det också. Hon försökte amma men insåg i samma sekund att det inte går och försökte inte fler gånger. Jag är ändå otroligt förvånad, att det inte har varit mer gnäll än så nu när hon fick vara med mig. (Hon har nog gnällt med papsen minsann)


Jag & sambon hade bestämt redan för några dagar sedan att barnen får fa & skötas några timmar ikväll, så vi slipper iväg till Pavis och fira hans födelsedag & vår 2 års dag som vi har på söndag. Jag jobbar lördag & söndag kväll så detta var egentligen enda kvällen, och vilken tur för vädret blev så otroligt bra sen senare ikväll. Maten vi åt var fantastiskt god. Sällskapet mitt var toppen, som alltid. Och energin min har verkligen laddats upp ordentligt nu.

Efter Pavis så kände vi att vi vill inte att kvällen ska vara över, trots att vi ska hämta barnen och Leias sovtid närmar sig. Vi hämtade barnen snabbt, och packade väskorna och drog iväg till Suunis villa. Det var min tur att natta Leia nu för första gången då efter att vi har avbrytit amningen, jag var både nervös och förväntansfull. Men det gick bra. Det var inte ens tungt. Det tog ca 30 minuter, men hon var jätte duktig. Hon har hittills vaknat 2 gånger (klockan är nu 01:10 finländsk tid) men sov första streckan 2 timmar. Så får se hur det går. Det har räckt att ge tuttflaska med vatten i åt henne, och buffat lite på rumpan så somnar hon om.


Så vad ska jag säga. Hittills har det gått bra. Trots att jag lite saknar vår amning. Men jag är stolt över oss att vi har ammat såpass länge som vi ändå har gjort. Längre än vad jag själv egentligen har orkat. Och visst är det ledsamt också att avsluta den. Helt klart. Men jag vet att skulle jag få ens nå flera barn i framtiden, så kommer jag inte att amma. Inte som det känns nu. Jag har prövat på att amma 2 barn och det är helt enkelt inget för mig. Och det är helt okej. Det är bara så lustigt att jag ändå saknar min och Leias amning, trots att jag inte trivdes så bra största delen av tiden.

Nu ska jag börja sova, imorgon väntar det jobb tills natten och även på söndag. På måndag har vi lite planerat att fara till Jukupark, någon som har varit där och kan säga lite hur det var?

På tisdag kommer jag att åka till Vasa för ett samarbete, men det får ni läsa om nästa helg för jag ska dit tibaks på fredag också till samma företag, så ni får se då! Jag är iaf väldigt taggad!

Gillar

Kommentarer