I guess you wondered where i’ve been...

Men hallå på er, det var inte igår.

Jag tror jag har bloggat mer eller mindre konstant sedan jag var 12-13 år gammal någonting och har aldrig gått såhär länge utan att skriva vad jag gör och hur jag mår. Min blogg är ju faktiskt främst till för mig själv och för att kunna kolla tillbaka om några år och läsa vad jag gjorde och mina tankar och nu kommer det alltså vara världens hopp från denna sommar. Vet dock inte om jag är jätteledsen över det för jag har verkligen spenderat den här tiden på att fokusera på mitt mående, att göra det bästa av situationen och spendera den sista tiden av sommaren så bra jag bara kan. Jag har umgåtts med vänner, ätit massa mysiga middagar både ute och hemma, umgåtts massor med mim familj och min pojkvän etc.

Sedan ett par veckor tillbaka har jag slutat med mina p-piller efter att jag hittade ett instagramkonto (@minabiverkningar) som tar upp massa viktigt om effekterna av olika preventivmedel och efter att ha läst igenom massor så insåg jag att jag under väldigt lång tid, men speciellt detta år har mått extremt dåligt. Jag har dels varit väldigt konstig i psyket, vet inte hur jag ska förklara det bättre än att jag varit extremt överkänslig och haft väldigt lätt till skuldkänslor och ångest över saker som jag absolut inte behöver få ångest eller skuldkänslor för. Ett exempel är att jag alltid fick extrem ångest och ofta började gråta när folk blev misshandlade/dödade i filmer, även om det var ”the bad guy”. Hade väldigt mycket katastroftankar så kunde aldrig vara osams med till exempel mamma eller Felix för tänkte hela tiden att dem skulle dö alldeles strax så våra sista ord till varandra skulle vara bråk. Jag var väldigt psykotisk och blev besatt av saker som var så extremt unhealthy för mitt välmående och det känns som att mycket av de saker jag krampaktigt hållt fast vid och varit långsint kring är som bortblåst ur mina tankar. Det känns som att det fortfarande är lite tidigt för att se alla positiva effekter ännu men alltså wow, jag mår så bra just nu. Jag känner mig för första gången på åratal jättepositiv. Positivt inställd till livet, positivt inställd till hösten, positivt inställd till mat och träning vilket har varit speciellt tufft detta år då jag tampats med sånna extrema hjärnspöken kring ätstörningar, det är också som bortblåst. Jag känner mig så taggad på hösten och allt vad den kommer innebära, mys med familjen, höstmodet, regn och doftljus. Det ska bli extremt spännande och se om min vinterdepression återvänder även detta år eller om den också varit kopplad till mina p-piller? Only time will tell. Jag känner mig verkligen överlycklig över att jag redan märker så positiva förändringar i mitt mående och det kan ju bara bli ännu bättre tänker jag. Dock vet jag att jag måste börja med dem igen så småningom eftersom jag och Felix inte har ett barn planerat inom de närmaste åren och jag vill inte ha något annat preventivmedel heller, men tänker att det var nyttigt att testa att vara utan iallafall så jag i framtiden vet varför jag mår som jag gör och varför jag är som jag är. Ska försöka vara utan dom så länge jag orkar så får vi helt enkelt se sen om jag testar byta sort eller hur jag gör.

Utöver det så har jag blivit så bra på att spara pengar, och jag planerar att fortsätta vara det under hösten och vintern för att kunna göra min drömresa framåt våren nästa år. Har lite småplaner redan och försöker tänka ihop lite olika resor och weekends jag vill göra och sådär och håller alla tummar och tår för att det kommer vara möjligt att genomföra. Det sista jag vill är att ha ytterligare ett sånt här år då man tvingas hålla sig isolerad, inte kunna resa och följa sina drömmar etc. Jag har faktiskt gått så långt så jag börjat kolla på möjligheter att plugga i Australien eller New York i framtiden, och jag tror att jag pratat om detta förut men det känns som en verklighet nu, jag vill verkligen göra det. Behöver bara hitta någon som vill göra det med mig för vill ju inte flytta så långt från Sverige helt själv och inte känna någon. Att bara plugga något år skulle inte alls kosta alldeles för mycket och är absolut genomförbart vilket känns fantastiskt roligt, men jag har ju mycket som jag lämnar efter mig här hemma ifall jag skulle droppa allt och flytta just nu vilket jag inte heller vill. Men tiden kommer utvisa allt och jag är för första gången på väldigt länge extremt taggad på framtiden och allt den har att erbjuda mig. Gud jag låter som en av dom här instagram tjejerna som jobbar med Nuskin och predikar om att deras liv minsann är så fantastiskt. Tro mig när jag säger att detta år har varit bland de värsta i mitt liv, men också ett av de bästa. Jag har gått igenom min fair share av bullshit detta år och är så jävla jävla jävla tacksam och glad över hur extremt bra jag mår just nu, tycker jag kan få unna mig det faktiskt.

Jag avslutar detta extremt luddiga inlägg med att dela med mig av massa roliga bilder från tiden vi inte hörts av så får vi se när vi hörs igen. Jag kan liksom inte lova en kontinuerlig uppdatering, men vi får se hur jag känner. Annars har jag planerat att bli mycket mer aktiv på youtube under hösten så ni får gå in och följa mig där.

Pussar och kramar

Gillar

Kommentarer