IKKE LA FRYKTEN FOR Å DØ - STOPPE DEG FOR Å LEVEFEAR

DOES NOT STOP DEATH,

IT STOPS LIFE


I disse tider er det nok flere som har kjent litt på frykt. Ja, kanskje til og med de har kjent litt på angst. Tenker det er helt normalt å være litt bekymret når hele verden blir forandret av en pandemi. Men... Og her er det jeg har tenkt mye på i dag...

Det er ikke sunt å være for redd heller. Altså jeg skal ærlig innrømme at for et par uker siden fikk jeg litt små panikk når jeg såg folk. Jeg kjente jeg fikk hjertebank, ble kvalm, svimlet, og orket ikke prate med folk utenfor husets fire vegger. Jeg ble såpass redd at jeg ble fysisk uvel. Jeg lot frykten for å dø ta over livet mitt. Noe som ikke er greit. Jeg har faktisk aldri vært redd for å dø før, så det var jo litt betryggende å vite at jeg følte jeg hadde noe å miste. Likevel syns jeg ikke det er greit å bli så redd. Litt bekymret og forsiktig er bare bra, men når en blir fysisk uvel... Ja, da må en gjøre noe med det. Og det har jeg for gjort. Selvsagt synes jeg dette korona-greiene er skummelt. Vi har nettopp begynt å la besteforeldre komme litt inn på besøk. Latt de endelig få se lillegutt igjen. Innerst inne kunne jeg tenkt å isolert meg for godt... Men jeg nekter å la mine følelser styre valgene som jeg tar, om du forstår? Til tross for at jeg har vært veldig redd, så sender jeg jenta mi til barnehagen. Grunnen til det er at jeg må stole på de retningslinjene fagfolk kommer med, og ikke velge etter hva jeg føler er rett. Da vinner frykten, og det får den ikke lov til.

Hvordan bli kvitt panikken? Frykten? Angsten?

Den enkleste oppskriften, men også den vanskeligste er å bestemme seg. Bestemme seg hver morgen at i dag skal ikke frykten bestemme over meg og livet mitt. I dag skal jeg innom butikken. Selvsagt holde avstand, sprite hendene, og ta alle forholdsregler. Du er kanskje livredd, men du gjør det likevel. En må ta babysteg, og en må gjøre det i sitt eget tempo. Litt og litt hver dag. Og en kan ikke bry seg om hva andre sier. Det nytter ikke om alle andre sier at du ikke skal bry deg. Bryr du deg, så bryr du deg. Det er ikke bare noe en skruer av og på. Selvsagt må noen til profesjonell hjelp. Jeg skal ikke si at min teknikk virker for alle, men tror det kan hjelpe for mange. Det hjalp iallfall meg, og det hjelper meg fortsatt.

Flere som har slitt litt ekstra med panikk, angst, eller frykt den siste tiden? Eller er du bare helt chill, og glemmer egentlig litt ut at verden er i en stor krise?

COURAGE DOESN'T

MEAN YOU

DON'T GET AFRAID.

COURAGE MEANS

YOU DON'T LET

THE FEAR STOP YOU.Liker

Kommentarer