Idag vart det en härlig promenad till jobbet i snön ända tills jag halka 😅 jag är en klantig person så att jag skulle trilla var bara väntat. Nu sitter jag här på rasten och funderar över min vurpa i morse och det första jag gjorde när jag låg där på backen var att titta om någon såg mig och när kusten är klar så reser man sig upp och fortsätter som om inget har hänt och helst ska det inte synas att man trillat heller. Är det bara jag eller gör alla så?

Idag är det viktväktarna som väntas. Har ingen lust att åka in och väga mig utan vill bara vara hemma och krypa ner under täcket med en kopp varm choklad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja då är det så att jag som många andra här i världen har hypotyreos. Jag tänkte berätta lite kort om den. Jag fick reda på att jag hade hypotyreos år 2015.. Tack gode gud säger jag bara! Typ det bästa som hänt mig.

För er som inte vet vad hypotyreos är så ska jag berätta det så kortfattat som möjligt. Hypotyreos betyder underfunktion i sköldkörteln. Kroppen går i lågvarv. Symtomen kan variera från person till person men det vanliga är att man känner trötthet, känner sig lat, utmattad, deprimerad och att man har svårt att hålla vikten. Hur mycket sömn du än får så försvinner inte tröttheten. När man har hypotyreos så får man tabletter som man tar dagligen och oftast i resten av ditt liv.

När jag upptäckte min hypotyreos så började jag äta Levaxin, redan efter ett halvår så kände jag skillnad direkt. Det var mycket lättare att gå ner i vikt och tröttheten försvann. Helt plötsligt orkade jag vara vaken en hel dag. Jag fick äntligen uppleva hur det var att vara pigg. Livet fick en vändning till något bättre.


Likes

Comments

som jag skrev tidigare idag så har hela dagen varit stressig men nu är jag klar med alla mina måsten och kan äntligen tagga ner lite och skriva detta inlägg.
jag tänkte berätta lite om min tidigare resa med viktväktarna och varför jag har valt att köra deras metod igen.

Som jag skrev i mitt första inlägg så var jag som störst år 2014. det hade gått så långt att jag i stort sätt hade slutat titta mig ordentligt i spegeln. Jag spegla mig nästan aldrig. Eftersom jag inte gjorde det så insåg jag inte heller att jag bara blev större och större. Jag hade testat olika metoder innan för att gå ner i vikt men inget hjälpte. Jag kunde vara ute och gå en timme varje dag i två veckor och jag hade inte gått ner ett gram. jag tänkte på vad jag åt varje dag och åt inte mer än vad jag gjorde av med. Medans min bror bara rasa i vikt under samma period. I det läget blir man inte jätte pepp på att fortsätta när man inte märker någon skillnad. Det gick så långt så jag orkade inte bry mig längre. Tills en dag då fick jag nog. Jag titta mig i spegeln och insåg att jag kan inte se ut såhär längre, det hade gått så långt att jag vart äcklad av mig själv. Så jag bestämde mig för att börja med viktväktarna. Jag är så glad att jag valde viktväktarna för jag får äta allt, Det blir inget som blir borttaget. Oftast blir man mer sugen på det man inte får äta. Jag körde på med viktväktarna tills motivationen tog slut. jag började känna mig mer bekväm med mig själv och jag kunde ha andra kläder än leggings ett löst linne och en lång kofta. Jag började använda jeans vilket jag inte kan vara utan idag. jag börja intressera mig för smink och brydde mig i allmänhet hur jag såg ut varje dag. så fort jag gick förbi en spegel så spegla jag mig en kvart innan jag gick vidare. Hela jag vart en piggare och gladare person. Men jag är inte klar än... jag har fortfarande en massa kilo kvar som jag vill gå ner.

Små bilderna är från 2014 och den stora är från 2017

Likes

Comments

Ja denna morgon vart inte som jag hade tänkt mig.
Jag försov mig i morse så det fick bli en snabb dusch, en snabb sminkning och så fick jag äta frukosten på promenaden till jobbet. Det värsta med att försova sig är att hela dagen blir kaos. Jag får en inre stress som ligger kvar tills allt som jag måste göra under dagen är klart.

Som jag skrev så går jag till jobbet. Jag bor nära mitt jobb så det tar mig ca 10 minuter. Jag försöker ta alla tillfällen jag kan för att ta ett par extra steg eftersom jag både jobbar och pluggar så finns det inte alltid tid att åka och träna. Något jag måste bli bättre på är att planera mina dagar för att hitta tid till träning.

Jag hann ta en snabb bild innan det var dags att gå i morse

Likes

Comments

Äntligen har jag tagit tag i tanken och skaffat mig en blogg. Det här med att blogga har jag aldrig testat tidigare så det är en spännande och pirrig känsla jag har i kroppen.

Jag har tänkt att min blogg ska i sin stora helhet handla om min viktnedgång och jag kommer även lägga upp andra inlägg om vad jag gör på fritiden, träning, vänner, familj mm.

2014 var det året jag bestämde mig för att nu är det nog. Jag ville inte kolla mig i spegeln längre och bara tanken att jag skulle ställa mig på en våg var väldigt långt borta. Jag bestämde mig för att ta tag i vikten och vände mig till viktväktarna. jag gick ner 25 kilo på ungefär ett år och var långt ifrån min målvikt. Jag började känna mig mer bekväm med mig själv och all den motivation jag hade i början bara försvann vilket gjorde att jag sluta med viktväktarna. Nu 3 år senare med 5 kilo plus har jag bestämt mig för att fortsätta min viktnedgång. jag känner mig väldigt pepp med att starta denna blogg som ett hjälpmedel för att motivationen ska hålla i sig denna gång ända till mål.


Likes

Comments