Ja killar, nu räcker det!

Hej på er!

Som ni vet så är jag fortfarande sjuk och tänker därför skriva om ett ämne jag tycker är riktigt viktigt. Innan ni slutar läsa för att ni tar saker förgivet, särskillt om du är en kille i högstadiet som har noll koll på detta och istället drar slutsatser av saker du hört, ge inlägget en chans.

Dagens ämne är nämligen feminism. Jag går just nu i 2an (andra ring) på gymnasiet. Mitt gymnasium är väldigt engagerade kring feministiskt initiativ. Själv har jag aldrig varit intresserad i politik och partier. Men en sak vet jag, och det är vad jag står för. Mina åsikter passar in i olika delar på olika partier och det gör det nog för alla.

När jag gick i högstadiet diskuterade några ovetande killar feminism med en lärare. Deras argument var att våldtäkter är bättre än feminism eftersom feminister är bara manshatare och läraren blev helt ursinnig. Tyvärr så får elever i högstadiet inte mycket information om de olika partierna och vad den rätta benämningen är för feminism.


Men när det kommer till feminism, så tar folk förgivet att man är manshatare, är bästavän med Zara Larsson och tror att man röstar på Fi. Självklart får folk rösta på Fi om de vill, men poängen är att feminism är inte en annan benämning av ett parti. Det är att både män och kvinnor ska ha samma rättigheter i samhället. Många himlar med ögonen när man säger detta, men enligt många källor är det den rätta benämningen. Självklart finns det olika nivåer av feminism och vissa som säger att dem är feminister blandar även in att dem är manshatare vilket kan förvirra för väldigt många.

Själv tycker jag att det är fullt idiotiskt att män ska få mer lön för att dem har en penis dinglande mellan benen. Jag menar, det är 2017, har vi inte kommit längre?

Tyvärr har feminism blivit ett så laddat ämne när tjejer i så tidig ålder fått uppleva att killar gör respektlösa saker mot dem. Tjejens kropp blir objektifierad allt för ofta, och jag känner så många som blivit våldtagna någon gång under sin livstid. Vissa killar saknar gränser och därför blir vissa tjejer väldigt engagerade och gör att ämnet nästan förutspråkar manshat, men i själva verket har dem kanske fått uppleva något fruktansvärt och får det att låta som att dem hatar alla killar när dem snarare hatar dem som ser ner på kvinnor?

Jag har varit med om så mycket redan.. killar som kallat mig hora när jag går förbi med en kompis på gatan, jag börjar direkt tänka om det var för att jag hade en klänning som slutade ovanför knäna? DET SKA INTE SPELA NÅGON JÄVLA ROLL VAD JAG HAR PÅ MIG. Ingen har rätt att kalla mig hora för det!

Tre killar har slitit tag i mig på discon och försökt att släpa mig där ifrån, enda sättet att ta mig lös var att använda våld. Riktigt sjukt, jag hatar att behöva skada andra människor. Blivit jagad av en man på 40 års åldern när jag var tio med en bil. HÄR finns en video med fortsättning om mina egna upplevelser kring detta ämne.

Jag vet att det finns extremt fina och snälla killar där ute som inte skulle lägga ett finger på en tjej om hon säger nej. Men tyvärr finns det väldigt många av raka motsatsen. Det är basen till allt hat och dem tjejer som hatar, hatar inte snälla killar. Dem hatar att inte få bestämma över sin egen kropp i alla tillfällen.

-Ja jag är feminist, jag står för att män och kvinnor ska ha samma rättigheter

-Nej jag har verkligen ingenting emot män

-Nej jag röstar inte på Fi

-Ja jag är en helt vanlig tjej som i vanliga fall inte uttrycker mina åsikter politiskt sätt.


Jag tycker ni alla kan ta och titta på denna video <3

-Min kropp och jag har rätt att bestämma över den.

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Riktigt bra inlägg! Förstår precis vad du menar!!