Back in 50's

Kära läsare! Fortfarande chockad att ni är fina och tittar in på min blogg efter alla dessa uppehåll på både youtube och bloggen. Men denna gång tänker jag inte be om ursäkt. Jag tänker helt enkelt inte säga förlåt för att jag lyssnar till mitt välmående och min kropp! Jag går sista året på gymnasiet och har därför haft en hel del på mina axlar. Har blandannat hållit på med gymnasiearbetet i 8 månader.

Eftersom jag går teaterlinje är mitt gymnasiearbete en musikal, Urinetown. Denna musikal var 2h lång och innehöll både dans,teater och sång. Här får ni en sammanfattning på hela föreställningen:

En långvarig torka har orsakat enorm vattenbrist i stan och detta har lett till att det är förbjudet att äga privat toalett och därför måste alla gå på offentliga betaltoaletter. En sträng och våldsam polismakt hjälper till tillsammans med Katarina Skattberg att hålla kön i schack. Men det fattiga folket som kämpar för att skrapa ihop varje krona för morgon- och kvälls-besöken på toaletterna blir väldigt upprörda och leder tillslut till revolution. Med Robert Sneel i ledningen så strejkar befolkningen mot de höga priserna på toaletterna. Robert och Liv blir kära i hemlighet, men det blir lite av en Romeo och Julia situation. De står på två helt olika sidor i revolutionen eftersom Liv Guldner’s far äger “Urine Good Company” (företaget som äger betaltoaletterna). Robert kidnappar Liv för att hålla henne som gisslan och hoppas att Gustav Guldner ska ge upp, vilket han inte gjorde. Han var beredd att offra sin egen dotter för företaget. De som inte följde reglerna hotades att skickas till Urinetown. Ingen visste riktigt vart Urinetown låg eller vad det var för ställe egentligen, utan mer att folk som skickades dit kom aldrig tillbaka. Det visar sig senare i pjäsen att Urinetown är döden, ren avrättning. Robert blir nerknuffad från ett tak och dör dramatiskt, därefter blir Liv arg på sin far och tar över ledarrollen i revolutionen.

Jag har självklart haft mer uppgifter än så, bland annat en slutreflektion på 10 sidor, abstract, nationellaprov och vanliga prov. Men mycket börjar lätta från axlarna nu när jag varit produktiv! Just avslutat den sista fotouppgiften i min fotokurs i skolan! Den praktiska delen var att välja en valfri genre och utifrån den, studera hur bilderna är tagna. Jag valde "Rockabilly" och blev otroligt nöjd över mitt resultat på bilderna!


Jag tycker att jag verkligen fick fram rockabilly känslan, men även gick redigeringen bättre än väntat! Otroligt nöjd över min insats! Nu gäller det bara att vänta in betyget och hoppas på det bästa!

Det har dessutom hunnit vara påsk nydligen! Mitt sista påsklov har varit otroligt bra! Varit med kompisar, varit på en del fester men också följt med min pojkvän och hans familj till deras stuga där vi körde fyrkamp! Jag kan säga att jag var otroligt kaxig över mitt resultat i luftgevärs-grenen.

Sammanfattningsvis är jag otroligt lycklig nu förtiden när solen tittat fram och jag börjar äntligen få kontroll på plugg-upplägget.

Gillar

Kommentarer