Pralintillverkning

Idag har jag stått i köket nästan hela dagen. Jag har nämligen gjort praliner. En pralin med smak av vit choklad och passionsfrukt samt en pralin med smak av ljus choklad och saltkola. Jag hade aldrig tempererat choklad innan, så detta var något nytt för mig. Men tusan vad bra det gick. Pralinerna blev blanka och fina. Jag har dock inte smakat på dem, så smakrecension kan jag ännu inte ge. Tänkte att det får bli en festlig dag, man vill förmodligen inte bara "smaka" en för då är de slut i ett naffs.

Jag tempererade chokladen i vattenbad och det tyckte jag fungerade utmärkt. I den vita pralinen är det passionsganche, den var lite tricky att göra. Men jag tror att den blev okej i alla fall. I den andra pralinen använde jag mig av kondenserad mjölk och havssalt. Busenkelt!

Jag blev klar nyss, så ljuset var inte det bästa att fota i, därav blev inte bilderna så bra. Men i Verkligheten ser de ut att vara från konditori. Jag är mycket nöjd, kul!

Jag rekommenderar er starkt att prova göras praliner själv. Enkelt, men lyxigt!

Gillar

Kommentarer

Cecilia Gustafsson
Cecilia Gustafsson,
Men gud va fina!! Är verkligen imponerad❤️❤️❤️
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229