När jag först flyttade jag hit kunde jag inte förstå alla au pairer som var färdiga och förklarade hur tiden skulle flyga förbi! Jag minns att jag tittade upp på flygplanen som landar och lyfter på newark AirPort som inte ligger långt härifrån. Minns att jag tänkte på hur det skulle kännas och en liten del av mig såg fram emot att sitta på mitt egna plan, tillbaka hem till Sverige, till mitt "riktiga" liv om exakt ett år... Allt var så nytt, jag hade inte lärt känna någon, inga rutiner och bodde i en främmande familj.

Men nu sitter jag här och halva tiden har redan passerat, tiden har flugit förbi. Lika så fortsätter alla flygplan att flyga förbi, men när jag tittar upp och tänker på att jag ska sitta på mitt egna plan så vrider sig magen ut och in. Ingenting är längre nytt här, jag lever i mina rutiner som är desamma varje vecka, umgås med mina vänner som man kommer så otroligt nära i en situation som denna och lever med min familj som jag nu tacksamt kallar "min".

Jag tog precis en paus i mitt skrivande för att tänka ut hur man bäst ska förklara känslan, jag tittade på min minsta tjej som sitter mitt emot mig, hon möter min blick, ler sitt stora leende och jag ser hennes nya glugg hon fick i veckan när hon tappade sin första tand. Jag kommer sakna att få va endel av mina tjejers rutiner, få vara en del av deras små som stora steg i livet. Även om jag ibland vill springa in i en vägg av frustration för att jag fått upprepa mig 10 gånger utan att någon lyssnar, så har ändå dessa tjejer stulit mitt hjärta.

Efter att ha varit här i ca 3 månader och vi firade Thanksgiving högtiden för fullt så träffade jag en annan person som också skulle komma att stjäla en del av mitt hjärta. Han är väldigt betydelsefull och en stor trygghet för mig.

Mina vänner jag har träffat här kan jag inte ens beskriva min tacksamhet i ord för. Utan dem hade jag aldrig klarat av detta och jag hade heller aldrig haft en lika händelserik och rolig tid.

Tanken av att behöva säga hejdå till allt detta gör så ont i hela mitt hjärta. Man brukar säga att ens hem är där ens hjärta är och jag kommer att lämna mitt i New York. Om jag ens kommer att vara redo för att lämna. Det där året som jag tyckte var oändligt från början känns nu alldeles för kort...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag kan inte förstå att ett år har gått, det känns så långt bort på något sätt. Som en evighet sedan. En evighet sedan vi alla satt samlade i min lilla lägenhet och fick reda på vad som hade hänt dig. Just den kvällen var alla samlade, vi som annars är ett stort gäng utspridda lite här och var. Det var så fint på något sätt och du skulle varit med, vilket jag vet att du också var.

Man tror aldrig att det ska hända någon i ens närhet och jag har fortfarande svårt att inse att det är på riktigt. Trots att det har gått ett år. Men än har inte minnet helt kommit tillbaka, jag minns fortfarande inte allt som hände under den perioden.

Glöm aldrig att ta hand om varandra. Var snälla och var inte rädda för att be om eller ge hjälp. Speciellt nu under jul.

Även om jag är lågt bort så tänker jag mycket och tänder ett extra ljus för dig idag.

Likes

Comments

Julklappar har inhandlas för fullt, jag började faktiskt redan i november, men försäkran om att jag inte skulle stå pank vid jul haha... Bara två paket kvar sen är jag klar! Har lagt ned mycket tid och tanke på presenterna till mina två familjer och jag hoppas verkligen att alla kommer bli nöjda! En hel del julpyssel och dekorationer ska inhandlas också tills det att familjen kommer hit, vill ge dom en upplevelse av en amerikansk jul med såklart även med vissa svenska traditioner. Kommer att bli en annorlunda jul iår men det tror jag bara är bra och roligt för oss alla.

I helgen var jag inne i city med Wilma för att få upp lite julstämning med julskyltning, marknad i Bryant Park och skridskobanan vid Rockefeller Center. Som för att toppa denna dag föll den första snön. New York city är oslagbart i alla väder men det var något speciellt med första snön, under all stress som alltid pågår här så kändes det som alla stannade upp för någon sekund för att bara ta in det och man fick en känsla av riktig "julefrid". Hela stan är upplyst av julbelysning och varannan person du möter springer med en Starbuckskopp i handen.

Likes

Comments

Att vi redan går in i december är ju helt sjukt, vart tog hösten vägen?! Lika fort som Thanksgiving pynt kom fram så försvann det och julbelysningen smälls upp! Här går ingen tid åt spillo att pynta för säsongen. Husen runt omkring dekorerar så fint och lyser upp hela gatorna med färg! Granarna är enorma, affärerna luktar julstress, fönstren är proppade med juldekoration, julmusik så högt att man knappt kan höra vad man tänker men jag älskar det för som med allt annat så är det lite för mycket av allt.

Jag ser verkligen så mycket fram emot denna månad, framför allt kommer familjen hit och firar jul med mig och jag längtar otroligt mycket! Det finns en massa julskyltning, skridskobanor, marknader och saker som jag vill hinna med under december. Ska försöka att få in lite av de svenska traditionerna också, tur att man har Ikea i närheten som säljer allt från lussebullar till sill. Men jag undrar hur jag ska få tag på riktigt god julskinka... och vörtbrödet!?

Det som är nackdelen här är ju att det fortfarande är så varmt, vissa dagar går jag till och med utan jacka. Lite snö hade verkligen inte varit fel...

Likes

Comments

Det är fortfarande overkligt att Anna och Johan var här! Det känns så konstigt att någon kommer hit som jag kan träffa och som bara jag känner, man lever som jag sagt i en bubbla här.

Hur som helst så åkte jag in på söndag för att möta upp dom, strosa på stan, äta lunch och innan matchen började så hann vi även med att ta en paus på en bar. Perfekt för att hinna prata ikapp allt som vi har missat de senaste månaderna. På kvällen var det dags att äntligen få se Lundqvist in action på Madison Square Garden, stämningen var grym och hockey är alltid lika roligt att kolla på! Sov kvar under natten så vi kunde äts frukost och spendera lite tid även under måndag morgon innan det var dags för mig att åka tillbaka och hämta upp tjejerna från skolan och dra igång rutinerna för en ny vecka. Även om vi bara fick en dag ihop gav det mig så mycket energi av den och det var så härligt att få kramas och dela med sig av allt både har samt hemifrån.

Likes

Comments

Thanksgiving var den högtid jag sett fram emot mest att få fira här, som med i stort sätt allt annat så har sett det på film och känt att "det måste jag ju bara uppleva" för det är inget som liknar det hemma.

Dagen innan var jag på min mista tjejs uppvisning på skolan, hon var så söt i sin pilgrims dräkt. Denna högtid kommer många hem, alltså som hemvändarfesten hemma. Eftersom jag, Wilma och Matilda hennes kompis hemifrån var lediga så bestämde oss för att laga lite svensk tacos och gå ut på kvällen. Vi var inte ensamma kan jag lova men jag träffade många som jag kände och inte visste skulle va där så det var kul! Blev en riktigt lyckad kväll, vi hade lite svårt för att ta oss upp till Macy's Thanksgiving Parade som vi hade planerat men det var nog behövligt för oss att sova ut också. Vi gjorde oss iordning för att åka hem till mig, träffade en stor del av släkten, åt massa god mat och bara umgicks med både familj samt vänner. Så tacksam över den omtänksamma extra familj som tar så väl hand om mig och mina vänner jag fått lära känna och uppleva nya saker tillsammans med.

Sent på kvällen efter flera koppar kaffe tog vi oss till köpcentret här i Livingston för "Black Friday" som hade extra öppet till 01.00. Blev inge shopping för min del, försöker hålla i pengarna fram till jul då det är en hel del julklappar som ska inhandlas, äntligen så kommer min familj på besök och ska va här i en vecka. Jag längtar så otroligt mycket!!!

Likes

Comments

Jag har nu varit i USA i tre månader och jag känner mig mer och mer hemma, om man kan säga så. När allt är nytt, ny familj, vänner, hem, land, kultur och språk så är det som att hjärnan sätter på en knapp och sållar bort det som man är van vid hemma för att ställa in sig och accepter alla nya rutiner. Kanske är det en försvarsmekanism? Eller mer en överlevnadsinstinkt? Det låter konstigt men ibland glömmer jag bort allt hemma i Sverige. Förstå mig inte fel, jag saknar självklart alla hemma, men tiden och rutiner bara rullar på här. Man lever i en bubbla här vilket gör att hur mycket jag än försöker förmedla eller förklara hur dagarna känns och ser ut till andra utifrån så är det ingen som kommer förstå. Därför har jag accepterat att vissa steg jag gör här kommer jag att behöva ta själv, för ibland är det de enda sättet att verkligen förstå vad jag behöver göra och vem jag behöver va. Det känns som jag lever lite av "ett nytt liv" och jag trivs med det.

Men sen finns det såklart flera stunder där jag saknar allt hemifrån så att det gör ont. Att flytta har verkligen öppnat mina ögon för hur viktigt det är att vara tacksam. Jag blir så varm i hjärtat av att veta allt som väntar när jag kommer hem, familj, vänner och lägenhet. Det gör att jag kan uppskatta allt mycket mer här och jag försöker verkligen att njuta och ta vara på allt, även om dagarna kan vara väldigt upp och ned. Men den här tiden kommer inte tillbaka.

När man tar sig ur sin bekvämighetszon så börjar hjärnan också att filtrera ut vad som man anser är viktigt och vad jag vill prioritera. Så även de stunderna som det gör ont är jag tacksam över, för det är som stunderna som får mig att klara av mer än vad jag kunde föreställa mig!

Likes

Comments

Godmorgon mina vänner! Hoppas att alla har en bra fredag hittills, oavsett om klockan är 7am eller 13.00. Jag sitter och dricker min första kopp kaffe i lugn och ro innan det är dags att väcka tjejerna och starta denna dag. Kan ju säga att jag är väldigt taggad för fredagsfeeling och helgen som jag har framför mig!

Efter denna vecka förtjänar jag lite ledighet, jag har både avslutat min första kurs på college och klarat mitt teoriprov för körkortet. Så nu är jag pluggfri ett tag framöver vilket känns skönt.

Denna helg är fylld av roliga planer! Bland annat är Anna här på besök och vi ska se Lundqvist spela med sitt NY Rangers på söndag. Känns så kul att någon av mina vänner är här, i samma stad, nästan lite overkligt! Nu var det 3 månader sedan jag lämnade Sverige men ändå känns det som det bara var något veckan sedan jag träffade alla sist...

Bjuder på en selfie denna fredag! Kram på er!

Likes

Comments