Veckan i New York

Hejsan! Jag har nu kommit hem efter en super rolig och händelserik vecka i New York. Det känns som att jag har varit med om så mycket under veckan som gått att jag inte riktigt kan greppa allt. Det känns overklig på något vis, hur dramatiskt det än låter. Här kommer iallafall en bildbomb från veckan!

Måndag: Vi köpte tunnelbanekort och försökte förstå oss på tunnelbanesystemet, jag köpte en ny telefon (iPhone XS), var in till "Trump Tower", shoppade lite och så kollade vi runt i området vi bodde i och Times Square. Jag gick alltså mest runt med öppen mun och var imponerad av allt! På kvällen åkte de andra på en NHL-match medan jag stannade hemma och gick till sängs orimligt tidigt. (Jag har tydligen inga egna bilder från denna dag)

Tisdag: Vi började morgonen i Harlem där vi tittade runt allmänt och var in i en gigantisk kyrka. Sedan åkte vi till West side där vi gick längs "Hudson river" och tittade runt i det området. Vi åkte sedan vidare till Upper East side där jag och systrarna spenderade en timme i Ulta-beauty. Där var jag väldigt glad och nöjd kan man säga! Vi åkte också med "Roosewelt island tramway" som var väldigt häftigt. På kvällen var det en Broadway musikal som gällde. Vi kollade på "Frozen", och det var nog det häftigaste jag har sett på väldigt länge. Jag log och applåderade igenom hela showen!

Onsdag: Vi började dagen med att åka till "Grand central station". Med tanke på att man sett det stället i många filmer och serier var det ganska häftigt att se med egna ögon. Sedan åkte vi vidare till "Rockefeller Center" där vi åkte upp till "Top of The Rock". Där fick vi se staden uppifrån så det var också ganska mäktigt. Sedan fortsatte vi dagen med en promenad i Central Park! Där har såklart också x antal filmer och serier blivit inspelade så det var också coolt att se det. Sedan var planen att titta på julgranständningen vid Rockefeller, men ni kan ju själv tänka er hur många andra som också ville se den granen tändas, så istället åkte vi till en bar och tittade på granen en annan dag.

Torsdag: Denna dag började vi med att åka en guidad tur till Frihetsgudinnan och till "Ellis Island". Rätt häftigt att se ändå, och samtidigt höra om all historia bakom allt. Efter det blev det lunch och att gå längs Wallstreet, titta på "börsen" och tjuren. Sedan traskade vi vidare till monumenten som blivit byggda där tornen rasade 9/11 och "One World Trade Center". Vi kollade också in "Westfield World Trade Center". Vi åkte sedan till New York:s äldsta pub eftersom det intresserade vissa andra i mitt umgänge. Det var iallafall en intressant upplevelse även för mig på grund av att de inte ändrat dess utseende överhuvudtaget sedan 1854. Efteråt åkte vi till "Bryant Park" där det var en väldigt mysig julmarknad med skridskobana och små butiker. Vi avslutade kvällen med att gå upp i "Empire State Building", som var så himla mäktigt. Bilderna nedan gör verkligen inte upplevelsen rättvisa, liksom många andra upplevelser under denna resa.

Fredag: Vi började fredagen med att åka till Brooklyn. Vi tittade runt i DUMBO-området och sedan promenerade vi över Brooklyn bridge. Vi åt lunch och ändrade resten av dagens planer på grund av regnväder. Gissa vad som stod på schemat då? Shopping såklart! Haha. Efter någon timme av shopping drog vi till Brooklyn igen där vi tittade på en NBA-match. Basket är ingen sport jag kan någonting om men det var intressant att titta på ändå.

Lördag: Vi började denna dag med att åka på brunch till ett trevligt ställe. Sedan promenerade vi till "Flatiron Building" och kollade in det huset. Sedan åkte vi ner till "Staten Island Ferry" och tog då färgan över till Staten Island. Det var nog inte så häftigt som vi förväntade oss att det skulle vara, men alla upplevelser har ändå sin charm i denna stad! När vi kom tillbaka till Manhattan kollade vi in Chinatown och Little Italy och efter det åkte vi till Rockefeller för att kolla på den omtalade granen. När vi hade tittat på granen var vi alla ganska nöjda att ta en tidig natt efter en intensiv vecka.

Söndag: Vi checkade ut från vårt boende, promenerade runt i staden och njöt av våra sista timmar, shoppade det sista och så åkte vi hemåt mot kvällen.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

sandrawester
sandrawester,