Jag vill uppleva nya platser, jobba och plugga i ett land jag aldrig besökt tidigare. Jag vill se vad världen har att erbjuda helt enkelt. Som majoriteten av oss drömmer om.

Under min svenska lektion i förra veckan så fick vi besök av ett par föreläsare som jobbar inom organisationen TAFE. De berättade om utomlandsstudier och vad just deras organisation har att erbjuda. Jag blev helt såld....
Tafe's skolor ligger i Australien dvs landet jag drömt om att besöka väldigt länge nu. Dom har så många olika utbildningar. Allt ifrån tv produktion till makeup. Eftersom att jag i nuläget pluggar till att bli makeupartist (stylist) och nagelterapeut så vill jag pröva på något annat. Missförstå mig rätt, jag tycker det är jättekul. Men jag vill göra mer än så, lära mig nya grejer.

Jag har alltid drömt om att stå framför kameran, skådespela och medverka i både film och serier. Och nu tänkte jag ta tillfället i akt...
Jag har bestämt mig för att söka denna ett åriga utbildning på tafe's ena skola. (Jag lär hinna ändra mig minst 150 gånger tills dess) Men detta är något jag verkligen vill göra. Det är min dröm.
Innan detta sker vill jag jobba ett par månader efter studenten för att få ihop extra fickpengar. Även fast att jag kommer ta CSN lån (och jobba vid sidan om då man enbart går i skolan tre dagar i veckan) så är det alltid bra att ha någon form utav backup ifall något skulle gå snett. Det enda som får mig till att tveka är min fina pojkvän. Men men. Jag kanske lyckas övertala honom en vacker dag hehe.
Nu ska jag hoppa i säng och kolla på ett avsnitt (läs minst 5) av Suits.
Sovgott.

Eastbourne 2015

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vissa dagar är det mörkt, det drar, sticks och gör ont överallt i hela kroppen. De dagarna vill jag helst bara gömma mig under täcket och vänta på att mina problem magiskt ska försvinna av sig självt. Känner ni igen er?

När jag var 14 blev jag ordentligt sjuk. Jag var sjukskriven under hela 8an och halva 9an. Mamma var sjukskriven med mig då jag inte fick lämnas ensam hemma.
Man kan säga att jag har kommit väldigt långt sen dess.
Jag skäms inte över att dela med mig av min resa, men det betyder inte att jag inte tycker det är jobbigt att berätta om. De enda offentliga jag skrivit är ett inlägg jag delade under min månad i London.
De löd såhär "Ett viktigt inlägg ; Jag har läst alldeles för många texter på senaste om unga tjejer och killar som har begått självmord, för att de inte orkar kämpa längre. Jag får ont, så jävla ont. Först och främst för att jag förstår precis hur det känns, att känna sig ensam, rädd och minst i världen. Det är så oerhört viktigt att våga be om hjälp. Att våga lita på att man kan faktiskt kan bli hel igen. Kämpa, även fast att det känns som allt rasat samman. Jag var precis så rädd. För allt och lite till, även för mig själv.
Jag blev diagnosernad med depression, och panikångest. Jag var trasig och helt förstörd. Jag var sjukskriven i mer än ett år, medicinerade dag in och dag ut. Jag hade hemhjälp ifrån bup, dagliga samtal & oroliga familjemedlemmar runt om mig. Jag levde i ett fängelse av mina egna tankar och mitt egna mörker. Mitt första mål jag hade var att ta mig upp ur sängen, våga känna fötterna emot marken och andas. Dag in och dag ut. Om och om igen. Så småningom vågade jag ta mig ut ifrån huset & möta verkligheten. Nu jobbar jag i London, går på stadiga ben runt om i staden som jag så länge drömt om att bo i. Jag är friskskriven, lever ett så kallat "normalt" tonårs liv & mår bra, så jävla bra. Jag är bortom ord stolt över mig själv. Jag kämpade mig ur min diagnos. Det går, jag lovar dig. Jag är ju trots allt ett levande bevis!
Detta var jobbigt att skriva. Men så viktigt. Man bör aldrig skämmas över psykisk ohälsa.
Du är ALDRIG din diagnos. Punkt slut.
👊🏼❤️"

Det finns alltid två utvägar. Men det är upp till dig att välja vilken du vill ta. Den enkla eller den svåra.
För visst är det lätt att intala sig själv att man mår bra? Skatta lite extra högt och sedan gömma sig under täcket när mörkret faller. Eller varför inte plocka på dig dina vänners problem istället för att dom är så mycket lättare att handskas med än dina egna. Detta var jag en mästare på. Jag vågade inte inse att jag var så pass trasig. För det är trots allt den lättaste vägen att vandra, prata bort det som skaver och gör så förbannat ont.
VÅGA må dåligt. Det är mer än okej. Våga be om hjälp ifall du behöver. Jag gjorde inte något av de och därför blev min resa mycket längre än va den kanske egentligen inte hade behövt vara. Dvs ifall jag förstått i tid vad som faktiskt pågick. Men det är alltid lättare sagt än gjort. Trots allt var jag bara 14 år gammal, skör och liten.

Jag blev "friskförklarad" ifrån Bup några dagar efter min 18års dag.
Jag får fortfarande bakslag och vissa dagar är jobbigare än andra. Men jag mår bra. Det kommer alltid hända saker som gör att man sjunker ibland, det är bara till att acceptera. Helt frisk kan man aldrig bli för livet kommer alltid emellan. Men jag mår så galet mycket bättre än om man jämför med mitt 14åriga jag. Jag kämpade och gav aldrig upp. Jag klarade det och det kan du också. Börja med att Intala dig själv att DU DUGER, för tro mig, det gör du.

Likes

Comments

Att tacka nej till alkohol som ungdom krävs att man är modig. Att man vågar sticka ut och vara okej med att få många frågor och konstiga blickar ifrån olika individer från och till. I nuläget är jag van vid det och bryr mig inte om vad andra tycker och tänker. Jag dricker inte alkohol av den enkla anledningen att jag faktiskt tycker det är rätt äckligt och snudd på meningslöst. Förut så berodde det på att jag tog stark medicin och jag hade fått berättat för mig att det inte var en bra kombo ihop med alkohol. Vilket egentligen säger sig självt. Det var dessutom väldigt skönt att ha något att skylla på när någon frågade.... 


Idag kan jag ibland ta en cider under en utekväll på krogen eller klubben, såväl en öl till maten. Men bortsett ifrån det så dricker jag inte. Jag föredrar alkoholfria söta drinkar. Går jag ut så gör jag det för att umgås med vänner, dansa och ha kul. Inget annat.
När jag var yngre tyckte jag det var jobbigt att säga nej ifall någon frågade mig om jag ville dricka. Just pga att jag var rädd för vad personerna i min omgivning skulle tycka och tänka. Jag var helt enkelt rädd för att sticka ut. Det var extremt ocoolt att inte dricka och bli full under inprincip hela min tonår. Nu får jag en helt annan respons när jag berättar att jag inte dricker.
"Åh önskar jag också hade kunnat stå emot!! Eller "Så starkt av dig!". Dock finns det fortfarande de som svarar helt tvärtom. "Fan va du är tråkig". Men sånna svar gör mig verkligen inget längre. För vet du vad? Fan va DU är tråkig som måste dricka för att ha roligt.

Jag uppmuntrar er alla till att våga stå emot ifall ni så väl villl. Tro mig, du är förjävla cool ändå.
Puss

Likes

Comments

Idag kom jag och tänka på att det snart är ett år sen jag åkte till London... tiden går läskigt fort. Under sensommaren förra året fick jag och en i min klass beskedet om att vi blivit utvalda för en månads praktik i London. Jag gallskrek. Min dröm hade gått i uppfyllelse! Jag har alltid drömt om att bo i England. Även fast detta bara var under en kort tid så var det helt magiskt för mig. Jag och min klasskompis Caisa åkte i november och kom hem nån vecka före julafton. Vi jobbade på Kryolan som ligger i centrala London, Covent Garden för att vara exakt. Kryolan är en känd butik som säljer allt ifrån skönhetssmink till scifi produkter. Dom håller även i olika workshops för personer som vill l'ära sig mer om olika smink stylingar. Jag och Caisa praktiserade där måndag-fredag under en månads tid. Vi packade upp och sorterade varor, sålde grejer och satt som modeller på en del workshops. Vi fick även vara med och prova på vad deras kunder betalt för att få lära sig.

Vi bodde hos en underbar värdfamilj som även hade andra studenter där från och till. Huset vi bodde i ligger i Harrow/headstone lane en bit utanför London. Det var ett underbart litet ställe. Gatuhusen såg ut att vara tagna direkt ifrån Harry Potter's kvarter.

Jag och Caisa fick nån dag ledigt då och då för att göra oss hemmastadda i storstaden. Vi shoppade, turistade och besökte Harry Potter studion/museet, där dom spelat in stora delar utav filmerna. Häftigt! När vi varit där i ca två veckor så kom en av mina nära vänner Hannes på besök. Jag lämnade Harrow för en natt och bodde på hotell mitt i London. Trots att Hannes bokade flygbiljetterna på fyllan och var där en väldigt kort tid så hann vi med mycket ändå. haha. Vi åt på underbara restauranger och strosade runt i staden. Det var så mysigt. En vecka senare kom två av mina andra vänner, nämligen min bästavän Malou och Daniel. Då lämnade jag återigen Harrow för att bo med M och D i Marbel Arch under en hel helg. Vi gick på en julmässa (Winter Wonderland Hyde Park) som sätts upp gratis varje år för att alla ska kunna komma och njuta av julmusik, titta på fina kreationer och träffa nya människor. Vi turistade som aldrig förr.

Eftersom min skola betalade allt som behövdes så hade jag pengar över till att shoppa och hitta på andra grejer, vilket jag är så otroligt tacksam över. När det började närma sig jul så var det dags för oss att åka hem. Många blandade känslor, jag ville verkligen stanna men saknade såklart min familj och vänner. Caisa däremot hade tjatat om att åka hem minst en vecka innan vi skulle hem till Sverige igen. "Jag saknar det svenska kranvattnet!!"

Denna månaden var otroligt lärorik för mig. Eftersom jag tidigare varit sjukskriven i 8an-9an (psykisk ohälsa) så var detta ett stort steg för mig. Både jag och min familj var så stolta. Jag lärde mig mycket jag kommer att ha med mig framöver. TACK världens bästa skola för denna otroliga möjlighet! jag hade gärna gjort det flera gånger om....

Fler bilder hittar ni på länken nedan. 

vsco.co/linneahwest

Likes

Comments

Regn, färgglada löv och skitväder.. sommaren är officiellt över och jag har börjat mitt sista år på gymnasiet. Många blandade känslor.
Jag tänkte dela med mig av de allra bästa och mest värdefulla stunder jag har delat med vänner och familj både före och under mitt sista sommarlov.

First up, Emils studentbal som jag blev medbjuden på i slutet av Maj.

Alla varma och fina kvällar med Emil.

Alla underbara studenter jag var på i juni. Så kul att se alla så glada och lagom onyktra haha.

I blekinge skärgård (där mitt sommarhus ligger) med min finaste bästavän. Vi bilade upp och var där i två dygn. Åt god mat, pratade om allt mellan himmel och jord. Och sov, mycket.

Alicias babyshower som Louise och Anna hade anordnat för att överraska vår fina Lizzie. Det blev väldigt lyckat. Hennes bebis kom till världen för någon månad sen. Så otroligt söt.

Alla långa och mysiga måltider med både familj och vänner.

Innan sommaren blev jag erbjuden ett barnvaktsjobb av min kusin Anna. Jag tackade ja och fick strax därpå vara med om ett äventyr utan dess like. Anna är en så fin människa, och hennes små tussar är helt galet söta. Jag och Anna hade många långa och fina samtal tillsammans. Det var en rätt krävande och intensiv resa men framförallt väldigt lärorik. Vissa dagar ville jag slita mitt hår och andra ville jag stoppa tiden FORT och bara njuta. Först var vi i Stockholm under ett par dagar och sedan flög vi till Schweiz. Vi bodde i en vacker lägenheten i Genév. Vi bilade runt i olika städer och jag fick se så mycket. Lausanne är helt klart den vackraste staden jag sett.

Och slutligen, alla miljontals tjejkvällar och fester. Herregud va jag har haft kul! 

To sum up, detta var helt klart den bästa sommaren hitintills!! Trots att jag missade bigslap detta året haha.

Puss på er alla fina!!

Likes

Comments

Nu sitter jag här, och provar en gång till. Tredje gången gillt. Jag har startat många bloggar, men aldrig riktigt fortsatt under någon längre period. Livet har alltid kommit emellan, so to speak. Men denna gången ska jag verkligen försöka, för min egen skull. Jag tycker nämligen att det är så roligt att titta tillbaka på tidigare år. Se vem jag var då., hur jag tänkte och resonerade kring olika saker och ting. Jag kommer att lägga in några inlägg ifrån tidigare månader. 

Nu är jag 18 år, bor i lägenhet med min mamma (plus vovve) och pluggar sista året på gymnasiet. Herregud vad tiden rusar iväg. Nästan lite läskigt. Kändes som att jag nyss började gymnasiet. Oh well.

Välkommen vänner, hoppas ni ska trivas.

Likes

Comments

Som ni alla vet så var det midsommar igår. En av mina favorit högtider, trots att det bara är något vi firar i Sverige. Och för första gången blev jag inte sjuk till midsommar!! ja du läste rätt, jag har alltid varit sjuk under denna högtid. Allt ifrån feber till någon typ av influensa. The curse is finally broken haha. Jag och Malou åt midsommar mat hemma hos mig, efter det så körde vi hem till Daniel eftersom han skulle ha midsommarfest. Vi hade as kul men var inte där så jättelänge då både jag och Malou var väldigt trötta.

Hoppas att ni haft en fin midsommar!

Likes

Comments

Idag var jag och min klass i Köpenhamn på fashionweek. Super spännande. Eftersom jag går stylist linjen så var detta ett måste vilket enligt mig bara är ett privilegium. Det var så himla inspirerande. Många snygga kläder, accessoarer, skor etc. Aaah ville ha alltihop!
Jag skulle egentligen inte vilja påstå att jag är speciellt insatt i mode världen. Men jag tycker det är väldigt kul att kolla på. Jag klär mig efter humör och vad jag tycker är snyggt.

Vi var där några timmar men vi hann ändå inte gå runt överallt. Det är så stort att man går vilse! Vi åt lunch på centret och jag kan för första gången säga att jag har ätit världens godaste pizza. Vilket var extremt otippat...

Likes

Comments